Ділюсь моїми улюбленими композиціями та групами
.
Одні з них - це "Shocking Blue", поп-рок група 60-70-х.
Жіночий вокал у рок-музиці, як правило, не завжди знаходив місце серед сильного багатоголосся чоловіків-музикантів. Коли ми говоримо про жіночий вокал, маємо на увазі Дженіс Джоплін, Сюзі Кватро, Кейт Буш, далі мені на гадку спадають Шер, вокалістка «Roxette» Марі Фредріксон (до речі, єдина світова знаменитість, яку я бачила вживу, всього за кілька кроків від себе), і навіть поп-рок-співачки з 80-х Бонні Тайлер та Сінді Лоупер.
Одна для мене зразком рок-вокалу та образу жінки рок-зірки є лише одна людина - це вокалістка "Shocking Blue" Марішка Вереш.
Нижче викладаю кілька моїх улюблених відео.
Уривок із репетиційного запису "Шокінгів", LIVE:
На противагу йому - записаний для телебачення ролик, "фанерний":
Зверніть увагу на зачіски та моду - здається, така чілка та такі ж светрики зараз теж залишаються у моді
.
Один із менш відомих хітів групи:
А це моя улюблена балада:
"Шокінги" загалом далеко не группа однієї пісні ("Venus"), як всі вважають, у них достатньо і ритм-енд-блюзу, і рок-ен-ролу, є і психоделіка. На основі їхніх пісень та мелодій писали свої творіння "Nirvana" та "Prodigy" (про наших "Квест Пістолс" я мабуть промовчу, бо це ганьба, а не творчість). Загалом їх треба слухати, закинути цілу дискографію і слухати; спочатку назбирається 10 улюблених пісень, потім 20, поки не зрозумієш, що щось таки у них та й є
.