![]() |
@docent , не в курсе, что сейчас на Альпийской долине? Я когда последний раз там был, ситуация была следующая: убогий бугель, к которому надо приноровиться с торчащими металлическими волокнами, горка теоретически длиннее, чем на Швейцариях, но к бугель надо возвращаться, цены дешевле, ёлки красивые. А сейчас как там?
|
@Kairos , года идут а на Альпийской Долине ничего не меняется! 😂😂😂
В прошлом году всё было также: задроченый бугель заставлял ехать меня на Швейцарию! Что происходит в этом сезоне - не в курсе! Может на следующей неделе попаду туда - тогда смогу отписаться тут! А так просто вчера в ленте на Фейсбуке новость увидел: Альпийская Долина Вот поэтому и написал! Просто может кому пригодится! 😃 |
Виделся в Субботу с Настей (un_bel), она говорила что (22 или 23.12) планируется лекция по лавинной теме, от "Студия 42"
Кому интересно мониторьте их темы. |
@Kairos, @djuf надо спросить, он был
|
@Salseros ,
Да там все так же))) |
Фрірайд стає доступнішим. А це означає, що зростає кількість людей поза трасами, а з ними збільшується й кількість ризиків. Головна небезпека фрірайдера - лавини. Тож про них і поговоримо більшу частину часу.
Лекція відбудеться в хабі "Студія 42" (Студія 42 – Хаб соціальної активності) і розрахована на 2 години. Ми, зокрема, розберемо з вами: - з чого починається фрірайд (багато хто думає, що знає, але це не завжди так); - яке головне правило лавинної безпеки? - ключові маркери лавин; - яка головна причина сходження лавин? - дії групи на фрірайді; - порятнуок і самопорятунок: що можна робити при персональному "попандосі", а чого не варто категорично; - перша допомога; - спорядження. Автор: Юрко "Граблі". Кілька слів про себе, як автора лекційного курсу. Я не професійний гід і не претендую на звання лавинщика. Гідом-провідником став, працюючи в Гудаурі інструктором. Спершу "другим номером", а згодом почали довіряти основну роботу. Всі правила безпеки були випробувані на собі, почуті від реальних гідів і від людей з великим досвідом. Тож я можу лише констатувати: вони працюють, якщо не давати собі "слабину" і чітко їх дотримуватись. Але щоб дотримуватись правил безпеки - про них треба бодай знайти. В цьому й полягає моя маленька задача: донести людям певні знання, на які в них зазвичай бракує часу. Інформація, зібрана мною є у відкритому доступі, однак дуже розрізнена. Впродовж 10 років я читаю цей курс. Починалось все з чорновиків-нотаток, зроблених в 2007 на лекції Ігоря Комарова, головного лавинщика Приельбрусся. Далі йшла методична робота пошуку додаткової, більш деталізованої інфи. Паралельно накопичувався власний практичний досвід. Власне, в цьому суть - спілкуватись і обмінюватись досвідом. Мероприятие на ФБ Билеты Побачимось!Serj, |
На каком языке будет лекция?
|
Цитата:
|
Уже сегодня.
Цитата:
|
Сегодня утром решил заняться фитнесом, по колено мокрого снега - ишачка еще та, приехал на Швейцарию и ... ни кого, ни чего не работает ни на новой ни на старой, да и дорогу пробивать пришлось. Может кто знает когда должны включить, или сначала хотят ратраками укатать.
|
Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 13:39. |