Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Наши Новости (https://extreme.com.ua/forum/10-nashi-novosti/)
-   -   Операция КОНЦЕНТРАЦИЯ (https://extreme.com.ua/forum/nashi-novosti/12394-operaciya-koncentraciya.html)

NBomb 11.12.2014 20:52

Цитата:

Коментар від waterboy (Коментар 269755)
@NBomb забудь... буду очевиден, говоря, что интернет давно (и чем дальше, тем больше) для ленивых/мобильных юзеров.
И ты (площадка, сервис) или удобен даже для самых ленивых/мобильных или умер.

Заметь весь активный укрнет в срочном порядке пилит приложения/мобильные версии, упрощает интерфейс для работы в пару кликов с любого девайса.
Это уже не будущее, это сегодня.

История про отсев качественных юзеров через фильтр "сложности" прокатывала 5 лет назад, но уже года 3 как не актуальна.
Сегодня качественные юзеры сами ценят качество, одним из признаков которого есть простота, экономящая их время.

Може і так. Але при любих розкладах, я завжди підтримаю, щось інноваційне і нове. :) Головне, щоб воно дійсно принесло користь.

P.S.: Головне правило лікаря. "Не зашкодь".

shopen 12.12.2014 00:39

Спробую накидати вперемішку декілька думок.

Скептицизм: На відміну від Скандинавських чи Альпійських країн, місць для катання в нас не так вже й багато, тому гірськолижний спорт в Україні навряд чи стане must have навичкою для більшості громадян. Та й рівень життя не той. Але завжди будуть ті в кого свербить або підчіхрується перед початком сезону :)

Мета: Підняти рівень та культуру зимового спорту (катання) в Україні
Основний інструмент: якісно і кількісно краща, дружня спільнота бордо-лижверів

Можливо варто подивитись як живуть схожі спільноти в інших країнах і почерпнути корисні підходи: формат спілкування, спосіб подачі інформації, брендування, охоплення, авдиторія, заходи? То й же
tetongravity.com, Newschoolers.com

Питання доступності (мови):
Українською чи накрайняк російською мовами якісного професійного тематичного контенту врази менше аніж англомовного (іншого).
Можливо варто гуртом попрацювати над перекладом крутих навчальних фільмів/туторіалів. Або ж взагалі взятись за регулярний переклад тематичних статтей з інших ресурсів?
З іншого боку - може вже дозріли до власного контенту, де райдери (залучені у спільноту) в ролі авторів-героїв-інструкторів-гідів-доповідачів? (+ в крутизну і доступність, "своя сорочка ближче до тіла")
Запрошувати професіоналів з інших країн теж може бути цікаво.

До речі про общину. Мені видається що 95% катальників кожного разу вибирається в гори із одними й тими ж друзями, більш-менш сформованою невеликою групкою (3-5 осіб)
І ці групки доволі закриті. Недолік - така закрита системка не може прогресувати в катанні, допоки не наведе контакти із більш продвинутими райдерами.

Треба більше реального спілкування між райдерами з різних груп, більше спільних заходів, змагань, вишколів, грамотних інструктажів та виїздів. Спільнота має бути достатньо відкритою. Малі групки все-одно залишаться, але кожен член спільноти повинен почувати себе частинкою більшої сім'ї. Можливо тут варто попрацювати над аналогом "welcome drink'a", "ритуалом посвячення в спільноту", etc.

Як підняти рівень та культуру?
+ Корисне сучасне чтиво-відіо
+ Стеження за останніми тенденціями
+ обговорення на форумах => низький поріг входження "в тему"
+ Ряд заходів "під патронатом" extreme.com.ua: фрірайд/фрістайл/слалом/etc. кемпи, семінари, прем'єри, форумні виїзди.
+ При організації виїздів, орієнтуватись треба на потреби сильніших райдерів, то й середущі і новачки будуть підтягуватись. Тоді мав би бути прогрес рівня і культури.
+ Регулярно відзначати прогрес кожного окремого члена. Досягнути соціалістичного підходу: "успіх кожного окремого члена спільноти є радістю для всієї общини", "вболівай за наших".
+ Це мало би мотивувати людей постійно розвиватись і допомагати розвивати інших.

NBomb 12.12.2014 10:15

Ось про що я подумав. Тепер, як правило, більшість сидять в соцмережах. Спецфоруми, стали в основному, прерогативою, невеличкої групи людей, пов'язаних чимось спільним. І саме головне, на спецфорумах, сидять люди, які просто змучились від "колгоспу", який присутній в соцмережах. Скажу відверто, я у фейскуку також є. Але там тільки викладую фотки і ставлю лайки. Спілкування тільки в приваті. Тому, особисто мені, фейсбук, не цікавий. А на нашому форумі, мені цікаво, присутнє враження, що ти вдома, серед своїх. :)

Jolie 12.12.2014 12:13

Цитата:

Коментар від NBomb (Коментар 269895)
Ось про що я подумав. Тепер, як правило, більшість сидять в соцмережах. Спецфоруми, стали в основному, прерогативою, невеличкої групи людей, пов'язаних чимось спільним. І саме головне, на спецфорумах, сидять люди, які просто змучились від "колгоспу", який присутній в соцмережах.

Десь так воно і є. А от серед мого кола друзів і знайомих у ФБ є 60-70% тих, хто прийшов із форумів (той же скієр) в соцмережі і яких я не можу долучити до нашого форуму ніякими коврижками вже кілька років поспіль; ці люди роками писали відгуки про катання, цілі пости у гілках, фоторепортажі, і з часом їхня активність почала спадати, як і популярність форуму. Хоча коли я шарю фото з Екстріму засніженого Драга чи Славська, то ці люди активно лайкають та комментять.

Питання в тому, що форум може запропонувати такого, щоб ці юзери, із досвідом форумного спілкування, повернулись до такої манери онлайн-життя. Новачки й так будуть приходити кожного сезону.

shopen 12.12.2014 12:31

Цитата:

Питання в тому, що форум може запропонувати такого, щоб ці юзери, із досвідом форумного спілкування, повернулись до такої манери онлайн-життя.
Мені видається, що цих юзерів може зацікавити наявність постійних дописувачів - професіоналів.
Якщо на форумі будуть крутитись декілька "гуру" свого напряму, активно відповідатиме на питання, радити, можливо навіть проводити майстер-класи - то спільнота мала б підтягнутись на такий ресурс.

Jolie 12.12.2014 12:39

Цитата:

Коментар від shopen (Коментар 269929)
Мені видається, що цих юзерів може зацікавити наявність постійних дописувачів - професіоналів.
Якщо на форумі будуть крутитись декілька "гуру" свого напряму, активно відповідатиме на питання, радити, можливо навіть проводити майстер-класи - то спільнота мала б підтягнутись на такий ресурс.

Згодна. А чим мотивувати, чим зацікавити, щоб залучити цих гуру? Мені здається, що де є професіонали, там починається комерційна основа.

На добровільних засадах тут багато чого роками робилось, однак лише на них у даному варіанті не достатньо сподіватись.

Sheridan 12.12.2014 17:58

Цитата:

Коментар від Jolie (Коментар 269926)
що форум може запропонувати такого, щоб ці юзери, із досвідом форумного спілкування, повернулись до такої манери онлайн-життя.

В первом посте написано. Форум - База Знаний. В ФБ ничего полезного невозможно найти - он для репостов и котиков. Поиск отсутствует в принципе. Этого более чем достаточно.

Джол, читай меня, а не Шопена.
Цитата:

Коментар від shopen (Коментар 269929)
Мені видається, що цих юзерів може зацікавити наявність постійних дописувачів - професіоналів.

Бугага. Здесь есть правильные карверы, опытные инструкторы, фанаты хрени и Игрус. О чём ты, композитор?

lexander 12.12.2014 18:28

Цитата:

Коментар від Sheridan (Коментар 269988)
Бугага. Здесь есть правильные карверы, опытные инструкторы, фанаты хрени и Игрус. О чём ты, композитор?

Кстати, тут как раз есть момент для улучшения.
Вот есть у нас кадры, даже уникальные, без преувеличения.
А кто их знает? Тихонько живут себе в ветках типа "Украинские горнолыжные школы".

Мое предложение - изменить подачу информации о специалистах, сделать ее более привлекательной по аналогии как ты делаешь новости и анонсы ивентов.

Это может быть отдельная страница "Наши эксперты" с фотографиями, кратким описанием экспертных умений и навыков, где их можно найти и т.п. Причем, я сейчас не только тренерах, но и о представителях наших партнерских торговых марок.

Форум, таким образом, будет рекламировать услуги экспертов, получая взамен социальный капитал (это уже есть, увеличиваем), эксперты получат поток учеников (и денег), новички - квалифицированную помощь, консультации и контакты. Люблю win-win стратегии :)

Sheridan 12.12.2014 18:36

@lexander, ты прав, но от Чеслава ты не услышишь ничего, кроме : "Все ответы на Школе", а Бульдозер спит по 5 часов в сутки - ему не до нас :( Самым толковым гуру я считаю Игруса и здесь нет ни капли лести - видит ошибки он прекрасно и подсказать может в точку. Лом - инструктор, Прокурат и Мансрвз из Ужгорода тоже знают о чём говорят. И ещё куча любителей, типа меня, которые прочувствовали на своей шкуре разные школы, самосовершенствование и Игруса :( Нас всех с головой хватит на все возможные темы в Кашпировских. Уотер, Рио и остальные паркеры перекрывают любые вопросы по ньюскульным вариантам.

Наши эксперты... Кого бы ты предложил? Всех вышеперечисленных? Как? В отдельную тему или доску почёта? Тада никто заходить не будет. У нас, при всей структуризации, над которой я работаю дважды в год, итак перегруз - новичку разобраться со старта сложно.

Возможно, это будет мегаактуально с новой главной страницей. Мы уже начали рисовать :)

Sheridan 12.12.2014 18:55

@J1u4HocTb, тебя фотка Уотера смущает?


Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 11:19.