![]() |
Цитата:
P.S.: Головне правило лікаря. "Не зашкодь". |
Спробую накидати вперемішку декілька думок.
Скептицизм: На відміну від Скандинавських чи Альпійських країн, місць для катання в нас не так вже й багато, тому гірськолижний спорт в Україні навряд чи стане must have навичкою для більшості громадян. Та й рівень життя не той. Але завжди будуть ті в кого свербить або підчіхрується перед початком сезону :) Мета: Підняти рівень та культуру зимового спорту (катання) в Україні Основний інструмент: якісно і кількісно краща, дружня спільнота бордо-лижверів Можливо варто подивитись як живуть схожі спільноти в інших країнах і почерпнути корисні підходи: формат спілкування, спосіб подачі інформації, брендування, охоплення, авдиторія, заходи? То й же tetongravity.com, Newschoolers.com Питання доступності (мови): Українською чи накрайняк російською мовами якісного професійного тематичного контенту врази менше аніж англомовного (іншого). Можливо варто гуртом попрацювати над перекладом крутих навчальних фільмів/туторіалів. Або ж взагалі взятись за регулярний переклад тематичних статтей з інших ресурсів? З іншого боку - може вже дозріли до власного контенту, де райдери (залучені у спільноту) в ролі авторів-героїв-інструкторів-гідів-доповідачів? (+ в крутизну і доступність, "своя сорочка ближче до тіла") Запрошувати професіоналів з інших країн теж може бути цікаво. До речі про общину. Мені видається що 95% катальників кожного разу вибирається в гори із одними й тими ж друзями, більш-менш сформованою невеликою групкою (3-5 осіб) І ці групки доволі закриті. Недолік - така закрита системка не може прогресувати в катанні, допоки не наведе контакти із більш продвинутими райдерами. Треба більше реального спілкування між райдерами з різних груп, більше спільних заходів, змагань, вишколів, грамотних інструктажів та виїздів. Спільнота має бути достатньо відкритою. Малі групки все-одно залишаться, але кожен член спільноти повинен почувати себе частинкою більшої сім'ї. Можливо тут варто попрацювати над аналогом "welcome drink'a", "ритуалом посвячення в спільноту", etc. Як підняти рівень та культуру? + Корисне сучасне чтиво-відіо + Стеження за останніми тенденціями + обговорення на форумах => низький поріг входження "в тему" + Ряд заходів "під патронатом" extreme.com.ua: фрірайд/фрістайл/слалом/etc. кемпи, семінари, прем'єри, форумні виїзди. + При організації виїздів, орієнтуватись треба на потреби сильніших райдерів, то й середущі і новачки будуть підтягуватись. Тоді мав би бути прогрес рівня і культури. + Регулярно відзначати прогрес кожного окремого члена. Досягнути соціалістичного підходу: "успіх кожного окремого члена спільноти є радістю для всієї общини", "вболівай за наших". + Це мало би мотивувати людей постійно розвиватись і допомагати розвивати інших. |
Ось про що я подумав. Тепер, як правило, більшість сидять в соцмережах. Спецфоруми, стали в основному, прерогативою, невеличкої групи людей, пов'язаних чимось спільним. І саме головне, на спецфорумах, сидять люди, які просто змучились від "колгоспу", який присутній в соцмережах. Скажу відверто, я у фейскуку також є. Але там тільки викладую фотки і ставлю лайки. Спілкування тільки в приваті. Тому, особисто мені, фейсбук, не цікавий. А на нашому форумі, мені цікаво, присутнє враження, що ти вдома, серед своїх. :)
|
Цитата:
Питання в тому, що форум може запропонувати такого, щоб ці юзери, із досвідом форумного спілкування, повернулись до такої манери онлайн-життя. Новачки й так будуть приходити кожного сезону. |
Цитата:
Якщо на форумі будуть крутитись декілька "гуру" свого напряму, активно відповідатиме на питання, радити, можливо навіть проводити майстер-класи - то спільнота мала б підтягнутись на такий ресурс. |
Цитата:
На добровільних засадах тут багато чого роками робилось, однак лише на них у даному варіанті не достатньо сподіватись. |
Цитата:
Джол, читай меня, а не Шопена. Цитата:
|
Цитата:
Вот есть у нас кадры, даже уникальные, без преувеличения. А кто их знает? Тихонько живут себе в ветках типа "Украинские горнолыжные школы". Мое предложение - изменить подачу информации о специалистах, сделать ее более привлекательной по аналогии как ты делаешь новости и анонсы ивентов. Это может быть отдельная страница "Наши эксперты" с фотографиями, кратким описанием экспертных умений и навыков, где их можно найти и т.п. Причем, я сейчас не только тренерах, но и о представителях наших партнерских торговых марок. Форум, таким образом, будет рекламировать услуги экспертов, получая взамен социальный капитал (это уже есть, увеличиваем), эксперты получат поток учеников (и денег), новички - квалифицированную помощь, консультации и контакты. Люблю win-win стратегии :) |
@lexander, ты прав, но от Чеслава ты не услышишь ничего, кроме : "Все ответы на Школе", а Бульдозер спит по 5 часов в сутки - ему не до нас :( Самым толковым гуру я считаю Игруса и здесь нет ни капли лести - видит ошибки он прекрасно и подсказать может в точку. Лом - инструктор, Прокурат и Мансрвз из Ужгорода тоже знают о чём говорят. И ещё куча любителей, типа меня, которые прочувствовали на своей шкуре разные школы, самосовершенствование и Игруса :( Нас всех с головой хватит на все возможные темы в Кашпировских. Уотер, Рио и остальные паркеры перекрывают любые вопросы по ньюскульным вариантам.
Наши эксперты... Кого бы ты предложил? Всех вышеперечисленных? Как? В отдельную тему или доску почёта? Тада никто заходить не будет. У нас, при всей структуризации, над которой я работаю дважды в год, итак перегруз - новичку разобраться со старта сложно. Возможно, это будет мегаактуально с новой главной страницей. Мы уже начали рисовать :) |
@J1u4HocTb, тебя фотка Уотера смущает?
|
Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 10:35. |