Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Опросы (https://extreme.com.ua/forum/31-oprosy/)
-   -   Шлем или шапочка? (https://extreme.com.ua/forum/oprosy/1036-shlem-ili-shapochka.html)

Андрей12 09.01.2009 11:56

Первый сезон, в прошлом году откатался в шапочке:unknown:
На этот год уже купил шлем, уже катаю в нем и доволен:good:

P.S Берегите головы и все остальное:aha:!

Bola 09.01.2009 12:19

Цитата:

Коментар від Kayja (Коментар 12671)
Так, знаю про таке чудо. У мого брата так закриваються. Я свій оглядала і коли купувала, і коли вже надуло мені :D. Але ... на жаль немає.

У мене ось такий (чорненький):
Називається так, язик зламати можна: Uvex X-Ride SL Lady IAS

Мда, мабуть, Ювекс вважає, що провітрювати голову потрібно тільки чоловікам, і то тільки в моделях, розрахованих на гарячу голову )))

Дійсно виходячи з фото, не бачу слайдерів, які б закривали вентиляційні отвори. Між тим, можна як мінімум трьома способами вирішити проблему гіпервентиляції :shock: мозку
[list][*]купити підшоломник, оскільки в тебе в шоломі має бути система гнучкого налаштування під об'єм голови (IAS)[*]відчепити сзередини тканинну підкладку шолома та заліпити непотрібні дірочки скотчем або ізоляційною стрічкою, або іншим способом повністю закрти протік повітря, повернути підкладку на місце[*]відчепити підкладку зсередини шолома, вирізати з паралону заглушки, що на пару мм більші від вентиляційних отворів, та заглушити цими паралоновими вставками отвори, що досить зменишть потік вітру, повернути підкладку на місце[/list]
ps: А шолом ти обрала досить стильний, за сполученням кольору і малюнку.

Kaya 09.01.2009 12:49

Цитата:

Коментар від Bola (Коментар 12674)
Мда, мабуть, Ювекс вважає, що провітрювати голову потрібно тільки чоловікам, і то тільки в моделях, розрахованих на гарячу голову )))

Дійсно виходячи з фото, не бачу слайдерів, які б закривали вентиляційні отвори. Між тим, можна як мінімум трьома способами вирішити проблему гіпервентиляції :shock: мозку
[list][*]купити підшоломник, оскільки в тебе в шоломі має бути система гнучкого налаштування під об'єм голови (IAS)[*]відчепити сзередини тканинну підкладку шолома та заліпити непотрібні дірочки скотчем або ізоляційною стрічкою, або іншим способом повністю закрти протік повітря, повернути підкладку на місце[*]відчепити підкладку зсередини шолома, вирізати з паралону заглушки, що на пару мм більші від вентиляційних отворів, та заглушити цими паралоновими вставками отвори, що досить зменишть потік вітру, повернути підкладку на місце[/list]
ps: А шолом ти обрала досить стильний, за сполученням кольору і малюнку.

Перший Віріант мені сподобався найбільше. Jolie мені так і рекомендувала. Треба вибратися на обід і купити поїхати, адже завтра уже на горку.
Інші варінти мені чомусь не до душі. Адже задуває лише на швидкості, а коли трошки повільніше десь їду, в черзі стою, на підйомнику їду - то ті дірочки в самий раз. Думаю, чудо вентиляції припиниться якщо я їх заліплю чимось.

ps: щодо кольору тут справа не проста. У мене на всьому екіпі (ну принаймі тому, що назовні) можна знайти лише два кольори - чорний і білий. Шолом, окуляри Uvex Сorus чорно-білі, костюм чорно-білий, рукавички теж. Чоботи білі. І тільки лижі і лінзи окулярів оранжеві.
При чому я не старалася щось купувати по кольору. Обирала речі, які підходять мені, що було дуже рідкісним явищем. І абсолютно випадково кольори складалися в одне. Шолом, наприклад, просто шукала XS. Ніде не було, а от один чорний попався маленький і з окулярами поріднився.
Мабуть я везуча, бо тепер все під все і під мене підходить. :dance4:

Bola 09.01.2009 14:42

Цитата:

Коментар від Kayja (Коментар 12678)
При чому я не старалася щось купувати по кольору. Обирала речі, які підходять мені, що було дуже рідкісним явищем. І абсолютно випадково кольори складалися в одне...... під все і під мене підходить. :dance4:

Ну то так детально описала, що тепер тебе впізнати на схилі можна буде і без аватарки )) Тільки-но тепер - задача - до схилу дістатись :help: (я про себе, бо це щастя буде не раніше кінця січня ))))))

Гарної каталки та снігу завтра!:wink:

Norik 09.01.2009 16:01

[QUOTE=Kayja;12671]Так, знаю про таке чудо. У мого брата так закриваються. Я свій оглядала і коли купувала, і коли вже надуло мені :D. Але ... на жаль немає.

мона скотчем залепить. Шутка.

Neon 09.01.2009 16:09

2Bola: сам катаю в UVEX X-Ride і коли купував то звернув увагу на те що є моделі в яких отвори закриваються а є в яких не закриваються, щоті що ті називаютсья UVEX X-Ride різниці в ціті теж кажись нема.. так шо це профтик людини яка купувала, хоча іншого варіанту могло небути :)

Jolie 09.01.2009 22:58

Цитата:

Коментар від Kayja (Коментар 12678)
Перший Віріант мені сподобався найбільше. Jolie мені так і рекомендувала. Треба вибратися на обід і купити поїхати, адже завтра уже на горку.
Інші варінти мені чомусь не до душі. Адже задуває лише на швидкості, а коли трошки повільніше десь їду, в черзі стою, на підйомнику їду - то ті дірочки в самий раз. Думаю, чудо вентиляції припиниться якщо я їх заліплю чимось.

ps: щодо кольору тут справа не проста. У мене на всьому екіпі (ну принаймі тому, що назовні) можна знайти лише два кольори - чорний і білий. Шолом, окуляри Uvex Сorus чорно-білі, костюм чорно-білий, рукавички теж. Чоботи білі. І тільки лижі і лінзи окулярів оранжеві.
При чому я не старалася щось купувати по кольору. Обирала речі, які підходять мені, що було дуже рідкісним явищем. І абсолютно випадково кольори складалися в одне. Шолом, наприклад, просто шукала XS. Ніде не було, а от один чорний попався маленький і з окулярами поріднився.
Мабуть я везуча, бо тепер все під все і під мене підходить. :dance4:

Ви не повірите, однак на схилі до 2007 року я була як попугай - різнокольрова. Загляньте в мою галерею - в мене була фіолетово-зелена кутрка, білі червики, зелена шапка, білі рукавиці, чорні або білі штани, оранжеві або жовті лижі і сині палки :ROFL:. Так що на рахунок кольорів тут були всі цвєта райдуги :D.

Дівчаткам, які у шоломах: купуйте, як я і казала, дві речі під шолом: відстопер і підшоломник. Перший- на невеликий мінус і плюсову температуру, другий - на мінусову температуру :agree:.

Norik 12.01.2009 11:48

Вчера купил себе шолом. Марка К2. Сделано в Китае. Надеюсь, что по лицензии. 650 грн. Перемерял кучу. Этот подошел луче других. Жду аж невтерпеж испробовать. В смысле не головой об дуб , а в процессе эксплуатации.

Bola 12.01.2009 13:37

Цитата:

Коментар від Norik (Коментар 12966)
Вчера купил себе шолом. Марка К2. Сделано в Китае. Надеюсь, что по лицензии. 650 грн. Перемерял кучу. Этот подошел луче других. Жду аж невтерпеж испробовать. В смысле не головой об дуб , а в процессе эксплуатации.

Позравляем! ) Даа, это всегда приятно - обкатывать новой обмундирование ) Особенно когда в процессе обкатки понимаешь, что выбор сделан правильно, и ничего не нужно подрезать, подпиливать, подплавлять, заклеивать, запаивать, подшивать и всячески рихтовать.

Neon 12.01.2009 13:43

2Norik: то шо китай зробив за то непереживай... тепер китай робить норм якість, що іноді европейські заводи так нероблять...

Norik 12.01.2009 14:36

У темі 2 додатків
Попытаюсь выложить фотки свого шлема. На фотке спереди: вентиляция с одной стороны закрыта, с другой - открыта.

Alexxey 20.01.2009 12:24

По отчоту из Италии отрабатывал технику длинной дуги на большой скорости гдето дал слабинку, результат палку свернуло рогаликом ирозорвало пополам

http://extreme.com.ua/forum/member-a...0012009180.jpg

а удар головой хоть и вшлеме но звинело долго ,никогда несниму

http://extreme.com.ua/forum/member-a...9-dsc00254.jpg

waterboy 20.01.2009 14:37

Пока катаю в шапке...

После роллерского лета и начала зимнего сезона с освоением НС элементов занялся защитным экипом: купил crash-шорты - попе нравица(токо жарко :oops:), приторочил роллерскую защиту кисти под варежки - ато при падениях ладошки отбиваю(думаю взять бордерские варежки с встроенной защитой к весне может), ну и шлем как я понимаю нада....

В этом сезоне на шлем денег не осталось (и так кучу всегокупил - штаны, термобелье, лыжи, скиборды, маску, флис..), а вот в следующем думаю выделить - буду искать что-то поэстетичней и поудобней, ато пока ничего в магазинах не приглянулось...

Голосую за - мои мозги ценнее шлема :acute:

Volchica 20.01.2009 14:47

Шлем - однозначно! Без шлема на склон не выезжаю. Не однократно, благодаря ему спасала свою голову. Безопасность - вот, что главное!!! О шапочках и речи быть не может!!!

Norik 20.01.2009 15:49

Пока катаю в шапке...

В этом сезоне на шлем денег не осталось (и так кучу всегокупил - штаны, термобелье, лыжи, скиборды, маску, флис..)

На все это хватило, а на шлем - нет?
Сам катал в шлеме первый раз. Исключительно положительные ощущения. Одел и забыл, что на башке шлем, а не шапка. И слышно все, и не слетает при падении, и не продувает, и естесно - БЕЗПЕКА.

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 14:49.