Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Славське (https://extreme.com.ua/forum/56-slavske/)
-   -   Тростян сезон 2024 (https://extreme.com.ua/forum/slavske/13180-trostyan-sezon-2024-a.html)

Alenka 27.12.2018 13:56

Друзья хотят ехать на машине. Подскажите, какая там дорога сейчас? Возможно ли до кресла или бугеля центра на своей машине (Сантафе). Если можно, то есть ли где ее там оставить?
Мы всегда ездили на УАЗиках и как-то не обращали внимания.

sasafil 27.12.2018 19:27

Цитата:

Коментар від Dobermann (Коментар 336217)
Схема :skiing: відповідає оригіналу, назви автентичні.

Не малюйте дурниць!:vredinko: Такого бугеля, як на малюнку, ніколи не було! Я його бачив вживу -він був довжиною всього метрів 50, 3 чи 4 опори, і розміщений продовженням центрального. А те, що позначено лінією під назвою "Нижній бугель" - не могло фізично існувати, оскільки в реальності там спочатку спуск потім підйом, спуск і знову підйом. Бугеля так не ставлять, хіба то був фунікулер. Не вводьте людей в оману

Dobermann 27.12.2018 21:33

Цитата:

Коментар від sasafil (Коментар 336251)
Не малюйте дурниць!:vredinko: Такого бугеля, як на малюнку, ніколи не було! Я його бачив вживу -він був довжиною всього метрів 50, 3 чи 4 опори, і розміщений продовженням центрального. А те, що позначено лінією під назвою "Нижній бугель" - не могло фізично існувати, оскільки в реальності там спочатку спуск потім підйом, спуск і знову підйом. Бугеля так не ставлять, хіба то був фунікулер. Не вводьте людей в оману

:D:D:D
Спробую Вам відповісти максимально виважено і дипломатично.
1. Дурниця - це те, що написали Ви, шановний.
2. Згідно Вашого твердження, якщо бугель мав 4 опори і 50 м довжини, то відстань між опорами мала б становити 17 метрів. 17 метрів?!!! :D:D:D
3. ОК, якщо з математикою і просторовою уявою у Вас не все гаразд, то прошу подивитися на супутникову мапу - там просіка від цього бугеля проглядається до зараз.
4. Верхня станція (вертушка з мотором) цього бугеля була акурат біля "верхнього Динамо" і продовженням "центральних" бугелів він не був.
5. І саме цікаве те, що Ви його можливо й бачили, а я на ньому катав ... :agree:

sasafil 27.12.2018 22:02

так, я на ньому не піднімався. я його застав без тросу і не робочий. можливо, це були останні 4 опори, що залишились..:)

Bob_Kneissl 27.12.2018 22:17

Цитата:

Коментар від sasafil (Коментар 336271)
так, я на ньому не піднімався. я його застав без тросу і не робочий. можливо, це були останні 4 опори, що залишились..:)

Не сперечайтися:agree:,@Dobermann, все правильно написав, в 70-х роках він справно працював, хоча схил короткий і призначений був для спортсменів, які катали швидкісний спуск;).

Shai 27.12.2018 22:44

Цитата:

Коментар від Alenka (Коментар 336225)
Друзья хотят ехать на машине. Подскажите, какая там дорога сейчас? Возможно ли до кресла или бугеля центра на своей машине (Сантафе). Если можно, то есть ли где ее там оставить?
Мы всегда ездили на УАЗиках и как-то не обращали внимания.

Дорогу вроде сделали до кресла, но там мало места для парковки. Сантафе, если нормальная резина, должен заехать на центр, но муфту нужно блокировать. С парковкой на центре нормально. Единствено когда может возникнуть проблема, это если сильный снегопад и дорогу еще не чистили, с малым клиренсом и без понижайки будет сложно, но это может быть один день.

Dobermann 28.12.2018 12:34

Цитата:

Коментар від Bob_Kneissl (Коментар 336276)
Не сперечайтися:agree:,@Dobermann, все правильно написав, в 70-х роках він справно працював, хоча схил короткий і призначений був для спортсменів, які катали швидкісний спуск;).

Саме так. Його не часто включали - як правило лише під час змагань/тренувань швидкісного або щоб зранку вивезти спортсменів з нижнього Динамо на центр (якщо ГАЗонами це було проблематично).
Він нормально працював до кінця 80х. Потім не знаю.

Доречі, з попередніх дописів на форумі я так і розумів, що Ви один з тих, хто мав би за цей бугель знати :good:

vasyl 57 29.12.2018 18:09

Цитата:

Коментар від Bob_Kneissl (Коментар 336276)

люди добрые, какой скоростной спуск! В наше то время, время Интернета, зайдите на сайт любого курорта, где проходят соревнования по СС. Параметры: перепад высот 900-1100м, длина трассы приблизительно 3000м. Возьмите перепад высот на Тростяне с учетом дополнительного нижнего бугеля, хотя до него еще надо было доползти, про что мы говорим!

nep4uk 30.12.2018 15:06

Цитата:

Коментар від vasyl 57 (Коментар 336377)
В наше то время, время Интернета

лиш би вставити свої "икспердні" 5 копійок.

http://zhurnalko.net/images/3/f/3f1d...d/page0034.jpg

http://zhurnalko.net/images/3/f/3f1d...d/page0035.jpg

Alenka 31.12.2018 14:23

Сегодня Тростян сказочный!!! Подсыпало снежка. Катались под креслом, Швейцарию, на запад не по трассе (Не знаю как называется трасса). Настроение супер!

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 13:49.