Снаряга выбор доски и прочего стаффа |
11.12.2012, 12:06
|
#11 (посилання)
|
Всегда на форуме
Зараз: поза форумом
Снаряга: Snowboard
|
Цитата:
Коментар від Vols
Терумо (Дєня?)
|
Terumo-Тарас :wink: Деня тут по іншому зветься
|
|
|
11.12.2012, 12:11
|
#12 (посилання)
|
Всегда на форуме
Снаряга: спліт Voile Mojo RX
|
сорі, заплутали ))
|
|
|
11.12.2012, 12:31
|
#13 (посилання)
|
extreme.com.ua
Снаряга: вдома
|
Vols, а у кого на екстрімі ще є спліт?
|
|
|
11.12.2012, 13:33
|
#14 (посилання)
|
Недавно на форуме
Снаряга: NS Premier F1, Gemini split board, Ride Machete, Capita GM, SP BH, Deeluxe
|
Чому в одну кашу? Я за те, щоб не збирати інформацію по ФБ (де вона доволі швидко застаріває) і інших пендонських форумах. Інфи багато, я сам ще досі не розібрався. Тому пропоную все звести в одну монографію, можна навіть з картинками. Можна зробити це спільно. Бо самостійно в мене піде багато часу на вникання.
По різниці в катанні - не відчув, не було жодної різниці. Катався і на 161 спліті, і на 170 - на 170 (Фолькл) навіть феєричніше! Це все домисли. Мені це питання задають з першого разу, відколи я вивісив звіт про катання на спліті в Карпатах (квітень 2010). Міркував, зважував, і зробив кілька власних висновків.
Не має такого поняття, як "поперечна жорсткість" - це всього лише "фантазія на тему". Є "момент скручування" сноуборда. Однак по всій логіці речей, в спліта (заводського) він буде вищим ніж у звичайного сноуборда. Адже в центрі додаються ще два стальні канти, які жорстко скріплюються фіксаторами і металічними пластинами, що на них одягаються.
Щоб було більш наглядно: сноуборд стає настільки жорсткішим на скручування, наскільки вузька лижа є жорсткіщою від широкої. А таких "лиж" типу стало дві і їх "спаяли". То чому має бути нижча жорсткість?
По вазі - теж не особлива різниця. Вага сноуборда 3,5-5 кг (залежно від ростовки і матеріалів, а також виробника). Джеміні з гачками і фіксаторами важить 3,9 кг. Ну накину я ще 1 кг обвісу - буде тих самих 5 кг. Як це має відобразитись на катанні? Це ж не фрістайлова дошка, правда? Це, по суті, даунхільний снаряд. А кожен даунхільник знає, що жоден кілограм зайвим не буважє ))
Добавлено через 49 минут
Володя, чекаю від тебе відповіді по запчастинах.
|
|
|
11.12.2012, 14:09
|
#15 (посилання)
|
Всегда на форуме
|
Цитата:
Коментар від Rain
Vols, а у кого на екстрімі ще є спліт?
|
в попереднього оратора )
Юра ж відписався і навіть виклав фото
Додано через 58 секунд
Вароша ніби замовила
Додано через 5 хвилин
катря,
доскер колись щось дописував на форумі.
думаю є ще юзери (зареєстровані), але не дописуючі
|
|
|
13.12.2012, 18:25
|
#16 (посилання)
|
Всегда на форуме
|
Цитата:
Коментар від grabli
Володя, чекаю від тебе відповіді по запчастинах.
|
Добрався до компа )
Не претендую на абсолютну істину, але коротко (наразі) як я це розумію:
Цитата:
Коментар від grabli
1. Кіт-набори. Які вони бувають, чим відрізняються, які кращі, які гірші, шо-пачьом і т.д. Наразі інформація на загал така, що:
- кіт-набори є для різних типів сплітів: а) заводських, із готовими інсертами (дірками) під фіксатори; б) для самопилів, де все треба вручну виміряти і робити; в) під жорсткі боти лижної орієнтації. (доповнюйте назвами брендів і видами комплектацій, пацики!)...
|
Комплекти:
Voile
Voile Split Kit DIY (do it yourself) - повний комплект для розпилу звичайної дошки і вставновлення на неї
Voile Universal Splitboard Interface - набір виключно для заводського спліта з перехідниками для використання зі звичайними (не спплітовими) кріпленнями.
Voile Universal Splitboard Hardware for Splitboard Bindings - тут зрозуміло: набір виключно для заводського спліта для використання з спплітборд кріпленнями.
Karakoram
Мають окремі деталі фурнітури
Защіпки
Брекети-защіпки для кріплень в режимі хотьби
"Підставки" під кріплення для використання під час підйомів
(алалог войлівських)
Цитата:
Тут, власне, варто перейти на інший аспект- кріплення, що не потребують кіт-наборів:
|
Так не буває - всі сплітборд-кріплення використовуються зі спліт-гарнітурою, встановленою виробником або власноручно.
Цитата:
- які вони, скільки брендів (Каракорум, Спарки), чим відрізняються, хто які вже зацінив і які ІМХО кращі.
|
Кріплення:
Voile
Spark R&D
Karakoram
(вартість від 599$ )
Є різні думки щодо переваг, недоліків і т.п.
Це основні і найвідоміші виробники.
Також постійно виникають дрібніші компанії.
Наприклад Splitsticks, у яких вже і свої кріплення
і фурнітура
Цитата:
Камуса - тут ніби все ясно але їх же ж також дофіга. І нюансів по ширині і довжині маса. Ну, наприклад, яка критична ширина (тобто вузькість) камуса, що не впливатиме на ходьбу?
|
Камуса окреме питання, мабуть в наступному випуску
Цитата:
а також - що до чого краще підходить. тобто чи стануть ті ж спарки і Каракоми на спілт із заводськими ідрками. Чи реально переметнутися з Кіт-набора на Спарки і т.д.
|
Наразі як я розумію несумісностей нема. Не знаю лише як щодо Splitsticks.
Залежно що мати на увазі під словом "кіт-набір"? Фурнітура мусить бути на кожному спліті, на голу дошку з дірками спліт-кріплення (чи перехідники) не встануть
Спарки і т.п. підходять до войлівської фурнітури і заводських сплітів.
За матеріалами voile.com, sparkrandd.com, splitboardbindings.com, splitsticks.com, splitboard.com.
Це дуже коротко. Якщо будуть ще запитання - постараюсь відповісти в міру скромних знань і моживостей.
Як пишуть пендоси, сплітбординг - це майбутнє беккантрі-сноубордингу.
Тому підозрюю (враховуючи фрірайд/беккантрі спрямованість форуму) в недалекому майбутньому це мабуть буде окремий розділ (чи підрозділ), а спліти, кріплення і т.п. - окремі теми
|
|
|
20.12.2012, 10:43
|
#17 (посилання)
|
Недавно на форуме
Снаряга: NS Premier F1, Gemini split board, Ride Machete, Capita GM, SP BH, Deeluxe
|
Два роки тому почав цю тему досліджувати, навіть не припускав, що стаття так швидко застаріє... Але якщо хтось цікавиться історією - читаємо.
|
|
|
12.04.2016, 13:00
|
#18 (посилання)
|
Новичок
Снаряга: Volkl Untrac 2016
Volkl Dash 2011
|
Печаль печаль, 3 года как прошло, тема не то, что бы собственным разделом не обзавелась, даже новых сообщений в теме нет. Ну что же, оживим темку. Не буду отвлекаться на то как именно я "докатился" до сплита, думаю у всех это было примерно одинаково. В феврале этого года стал, возможно и счастливым, обладателем Volkl Untrac, кита voile для заводских сплитов и камуса kohla, все это шло комплектом к сплиту. Сплит оказался тем еще лего. После первоначальной сборки и настройки пришло разочарование, эта зараза разбиралась и собиралась не так легко и не принужденно как в промовидео ((. Вооружившись напильником добился более менее приемлемых для себя показателей простоты разборки/сборки. Со временем собираться сплит стал проще( кто не в теме, основная жопа это задвинуть крепы на пластиковые платформы на доске). Все болты настоятельно рекомендую сажать на резьбовой герметик, в противном случае рискуете, минимум не собрать сплит в райдерское положение, как максимум потерять важные детали. Не много о сплите, ростовка 162, жетскость 8/10 фекловских попугаев сам снаряд. Доска стабильная в меру быстрая, ну на сколько быстрой она может быть на экструдированной базе, посторонних ощущений не вызывает даже тот факт что из-за адаптеров крепы возвышаются над доской на 1-1,5 см, может я не на столько хорошо катаю чтобы замечать такие мелочи. Из недостатков, как я понял страдают этим многие сплиты, на жести растегивается нос. В планах крепы karakoram или plum, так как рейловые системы мне не нравятся. Если возникнут вопросы с удовольствием отвечу.
|
|
|
10.01.2019, 17:26
|
#19 (посилання)
|
Новичок
|
Натоптав и накатав некоторое количество км, поделюсь мнением о своем комплекте.
Доска Jones Solution Split 166 с крючьями Spark r&d Crossbar Clips и клипсами Voile Tip Clips;
Крепления Union Expedition
Камус G3 Alpinist
Доска. Отлично всплывает в пухлом, надежно держит на жестком. В управлении ведет себя как значительно более короткий снаряд. Очень нравится!
Весь стоковый обвес Karakoram снял сразу -- все болталось и дребезжало, а из-за корявых крючьев (Karakoram Splitboard Clips) возникало смещение половинок. Crossbar Clips от Spark дают высокую жесткость конструкции даже без креплений, но требуют тщательной регулировки. Voile Tip Clips по сравнению с Karakoram Tip/Tail Clips защелкиваются значительно плотнее. Доска имеет очень прочный шершавый топшит, хорошо противостоит царапинам, но влажный снег налипает сильнее, чем на гладкую поверхность. Скользяк быстрый, довольно жесткий. В режиме ходьбы, не смотря на показатель 8/10, жесткости недостаточно. В неплотном снегу половинки прогибаются, что приводит к проваливаниям и проскальзываниям.
Крепления. Очень хотелось иметь именно пластиковые крепления. Выбор таких -- прям аж только 1 модель в 3 модификациях у Karakoram и 1 модель в 2 модификациях у Union. Крепления имеют особую конструкцию пинового соединения, разработанную компанией Splitsticks. Довольно быстро столкнулся с проблемой погнутого пина и откручивающихся винтиков, все исправил. В режиме ходьбы все ок, не хватает промежуточной ступеньки подпяточника. В режиме катания все супер! От обычных пластиковых креплений не отличить -- хорошая фиксация, оптимальная жесткость.
Камус. Камус, как камус. Сравнить не с чем. Свои функции выполняет хорошо. На снаряде держится надежно, много воды не набирает.
|
|
|
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
|
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати коментарі
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати коментарі
HTML код Вимк.
|
|
|
При цитуванні гірськолижного форуму на інших ресурсах, активне посилання на extreme.com.ua обов'язкове.
|
| | New Users | New Posts | Visits | Pageviews | Search Engines | Direct Traffic | Referring Sites |
---|
Today | 0 | 1 | 7 | 14 | 7 (78%) | 1 (11%) | 1 (11%) |
---|
Yesterday | 0 | 3 | 150 | 491 | 78 (52%) | 68 (45%) | 4 (3%) |
---|
Month | 7 | 96 | 3828 | 12188 | 2359 (62%) | 1414 (37%) | 58 (2%) |
---|
|
|
|