Дозволю собі вклинитися
. Я якраз теж дошку для подруги шукаю і от сьогодні мене трохи просвітили
.
Наперед прошу пробачення за "ти", однак у даному питанні так легше порозумітись.
Якщо ти вже навчився кататися, тоді насамперед зверни увагу на форму борда, який ти збираєшся брати. Сноуборди мають кілька видів форми: Directional, Twin-tip, Twin Tip-directional, Ласточкин хвост , All Mountain.
Процитую:
"Directional имеет удлинненный носок, отверстия для креплений сдвинуты на 25 мм в сторону хвоста, конструкция от места переднего крепления до крайней точки носа более мягкая. Доски такого типа – с направленной геометрией – рекомендуются для фристайла, фрирайда и фрирайда Back Country.
All Mountain - эта форма считается универсальной. Такие сноуборды предназначены для катания по любым формам горного рельефа, для сложных и простых трасс, для стилей фристайл и фрирайд, в снобоурд-парках и в хаф-пайпе. Носовая и пяточная части сноуборда - разные по длине, жесткость изгиба - небольшая, площадка для креплений смещена к хвосту, а вырез симметричный. Подобная форма доски идеально подходит новичкам."
Я зрозуміла ось що: у твінтіпових дошках закладні (дірочки під кріплення) розташовані симетрично відносно центру. Відповідно, такою буде стійка. При центрованій стійці новачку важче вчитись кататись і прогресувати. По суті навчання катання на сноуборді - призвичаїтись переносити вагу тіла для правильної перекантовки. В твінтіпових дошках це складніше робити.
У дошках форми Directional закладні зміщені (як описано вище). До того ж, форма ' не симетрична, що сприяє більш універсальним властивостям (їзда по різнjму снігу і т.д.).
Тобто, як на мене, суть не у тому, який комплекст брати, а якої форми буде та дошка, яку ти вибираєш. Якщо ти впевнений, що ти добре катаєшся, ловиш передній-задній кант, обирай дошку з формами Twin-tip, Twin Tip-directional. Якщо ж ти сумніваєшся, чи впораєшся з дошкою не для початківців, обирай усі дошки з формою Directional та All Mountain - вони легші в освоєнні; потихеньку вчися, прогресуй, а за деякий час снаряд можна і змінити
.