Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Снаряжение для фрирайда и бэккантри (https://extreme.com.ua/forum/98-snaryazhenie-dlya-friraida-i-bekkantri/)
-   -   Портативные радиостанции (https://extreme.com.ua/forum/snaryazhenie-dlya-friraida-i-bekkantri/2621-portativnye-radiostancii.html)

Martin 12.02.2011 14:42

Цитата:

Коментар від AGGR (Коментар 113563)
В итоге….

Взял кваншенг TG-UV2…..*рисуется*)))))
Еще бы разобраться как ним пользоваться….и новенький радист:help: в строю))))

Інструкція + http://forum.bukovel.com/viewtopic.php?id=3923 - а там, в тому FAQ є питання: Я все-таки не витримав і купив універсальну рацію на діапазон 400-470 МГц. Як мені налаштувати канали PMR і LPD і FRS?

mishanya 01.03.2011 09:21

Перестал работать Мидланд GTX800, включается, через 2-3 секунды экран гаснет и рация жужжит и слегка вибрирует. Кто в курсе, куда обратиться по ремонту?

п.с. Вопрос решился заменой аккумулятора. Контора на радиорынке, занимающаяся ремонтом станций - 221-30-71

newrider 02.03.2011 18:42

Кто скажет как на границе относятся к рациям. Едем машиной в Австрию, раньше бывало спрашивали погранцы нету ли в багаже раций особенно на Украинско Русском пересечении границы. но их реально раньше у нас и небыло
Используем Midland GXT1000VP4
Спасибо

GSM 02.03.2011 19:40

На Украинско-Словацкой и Украинско-польской вопросов не было. Ездили в феврале. Рации стояли в подстаканнике, открыто. Как на пересечении с Россией - не знаю.

newrider 02.03.2011 21:05

Мы через Польшу едим
Если стояли открыто значит кроме Укрчастотнадзора ( которого на границе скорее всего нету) предерется никто по идее не должен

Sheridan 02.03.2011 21:07

newrider, не притягивайте к себе неприятности. Когда Вы думаете о своих "запрещенных" радейках, пересекая границу, они это чувствуют!

И ещё. Не "едим", а "едем". Не "предерется", а "придерётся". Ну позязя :)

Lacena 04.03.2011 13:26

А у меня потерял друг рацию мидланд 950 в Подобовце на выходных :(
Что теперь с одной делать?? )))

Кстати мидланд 950 огромная по размерам, гарнитура быстро ломается и рация пищит от случайных нажатий минимум пару раз в день (это при включенной блокировке). Возможно это неправильные настройки чуствительности?
Еще при разрядке показывает то полную батарею, то пустую (и попробуй определи сколько там заряда осталось). Как то не очень удобно...

Albertowych 04.03.2011 13:30

Цитата:

Коментар від Lacena (Коментар 117399)
А у меня потерял друг рацию мидланд 950 в Подобовце на выходных :(
Что теперь с одной делать?? )))

.....

Беріть з собою на лижі і виходьте в ефір на 5 каналі.
Вас почують :good:

Junior 04.03.2011 13:31

Цитата:

Коментар від Lacena (Коментар 117399)
Что теперь с одной делать??

отдать мне...:oops:

Lacena 04.03.2011 13:35

Отдать не могу - мне расцветка нравится: )
Вообще я надеялась продются они не только в комплекте по 2:)

blot 04.03.2011 13:40

Продаются и по одной, но учти, что мидланд привезённый из штатов и европейский не стыкуются друг с другом :shock:

Lacena 04.03.2011 13:44

Спасибо.
А как узнать, откуда она?....

Albertowych 04.03.2011 13:47

з дозволу Lacena, виношу сюди початок листування.

Порадите де краще почитати про рації (інструкція саме для лижників? Так щоб не довга нудна інструкція криво перекладена, а обговорення лижників, які знають які саме функції потрібні для них.
Midland GXT-950. Портативная радиостанция Midland GXT-950. Продажа портативных радиостанций midland в Москве

Зокрема, щодо того, як один канал слухати (5й), а на іншому - спілкуватись з друзями (взято з вашого лінку про FAQ: Радіозв'язок для гірськолижників і туристів (5канал-446.05625МГц) (Сторінка 1) — Спорядження — Буковель - Форум.)

Дякую,
Олена

В користуванні рацією нічого складного нема.
Дорогу рацію треба настроїти, що не є тяжко - просто ввести потрібну частоту з клавіатури, а дешеві рації мають декілька настроєних каналів.

Я Вам скажу з власного досвіду.

Для рації потрібна гарнітура, щоб кожен раз її з кішені не діставати. Гарнітури бувають різні.
Для того щоб слухати один канал а спілкуватись на іншому потрібна рація Квашенг, але вона достатньо дорога.

краще обговорення Вашого питання перенести в профільну гілку Портативные радиостанции, я думаю це буде цікаво не тільки для Вас.

Дякую за відповідь!
Це означає, що Мідланд не підтримує 2 канали... гарнітура в мене була. Та вона така крихка, що розвалюється весь час. І на моїх очах у друзів - і у мене.

Мідланд не підтримує два канала, але хочу Вас завірити, що якщо Ви будете постійно сидіти на 5 каналі, некомфортності не відчуєте. Не будете ж Ви обговорювати в ефірі якісь подробиці, котрі цікаві тільки ..... .

Бачив в одної дівчонки гарнітуру у вигляді тангенти, це такий невеличкий дінамік з мікрофоном в коробочці, який з під куртки болтається зпереду на шнурочку, дуже класна штука, легше кнопку знайти і під шоломом не тисне.

Додано через 57 секунд

в кого будуть якісні поради?

Lacena 04.03.2011 13:51

Ще трохи почитала Радіозв'язок для гірськолижників і туристів, зрозуміло стало про розміри:) Також цікаво: технології так швидко розвиваються, коли вже рації стануть як флешки: маленькі та гарні? : )))

blot 04.03.2011 13:52

Цитата:

Коментар від Lacena (Коментар 117412)
Спасибо.
А как узнать, откуда она?....

визуально ни как не определишь.
только включать две рации на одном канале и проверять найдут ли они друг-друга.

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 19:09.