Цитата:
Коментар від DeepSilent
к разряду маломощных радиостанций не подлежащих лицензированию подпадают радиоприборы с выходной мощностью 0.1 ватта. Так что все что у нас продается использовать нельзя, так как частоты на которых работают эти радиостанции не лицензируемы вообще.
|
Але ж продається
Все, як завжди в нашій державі
Головне - використовувати радіостанції за призначеням поза густонаселеними пунктами. Міліції краще з ними на очі не попадатися
Цитата:
Коментар від DeepSilent
А вот 5 ватт я настоятельно рекомендую держать где-то в рюкзаке подальше от тела.
|
Я думаю, що вони шкодять не більше за мобільний, але резон є.
Цитата:
Коментар від DeepSilent
сам пользую Motorolla SX700 2 ватта заточеную под американский стандарт частот.
|
Американського стандарту частот, як такого не існує. Існує стандарт частотних каналів для уокі-токі, що є в умовно-вільному продажу. Серед таких стандартів: PMR, FRS (як розшифровуються, забув), це проста множини частот і деколи вони навіть перетинаються, що уможливлює "спарювання" станцій різних типів.
Зараз у нас найпоширеніший FRS, який покриває доволі широкий діапазон частот і виділяє 22 канали. Доречі, у зв"язку із різною частотою останніх, потужність є обмеженою для деяких з них. Мабуть з причини тих же законних норм...
...
Доповню після допису enott: найпоширенішими у нас - мав на увазі поширеними і популярними у використанні. У вільному продажу, їх, звісно, нема.