Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Снаряжение и трёп (https://extreme.com.ua/forum/125-snaryazhenie-i-tryop/)
-   -   Ботинки для горного туризма (https://extreme.com.ua/forum/snaryazhenie-i-tryop/6429-botinki-dlya-gornogo-turizma.html)

Khimik 31.03.2010 12:28

Цитата:

Коментар від bramms (Коментар 56456)
Ходити по жарі +30 цілий день в "клійонці" гор-текс - бути собі ворогом:)

Воно то так, але в Карпатах, перед виходом в похід, ніколи не знаєш, яка буде погода, тому на випадок однієї пари взуття беру собі "клійонку". До речі, не дуже вона і парить, якщо реалізація нормальна, принаймі ноги весь час сухі були.
Цитата:

Підошва Vibram річ хороша, але досить жорстка. І має один неприємний мінус: на мокрому камені вона НЕРЕАЛЬНО слизька. Якщо йти по річці скажем то можна вбитись.

Тут як попаде. В мене на старих черевиках - дійсно так, на нових теж Vibram, але по мокрих каменях нормально ходить, правда дуже слизька на мокрому льоді, що при пересуванні в місті зимою дуже некомфортно.
Цитата:

прорезинений носок, боки це тільки плюс! Набагато менше промокають ніж без резини.

Не згоден. В усіх моїх знайомих, в кого прорезинений носок і боки, потіють пальці і в кінці дня, шкарпетка на пальцях мокра. Краще накладка з того самого нубука, що і весь черевик.
Щодо фірм. В мене зараз Lowa (GoreTex, Vibram) - класні черевики, перший раз пізнав, як 4-и дні ходити в Карпатах під дощем та не намочити ноги. До того були Gri-Sport (GoreTex, Vibram) - непогані черевики, але все ж промокали, розлізлись прямо в поході, тому за ненадійність їм "мінус". В друга Saltic (Vibram, WindTex) - позитивні відгуки та Сало (для легкого треккінгу) - підошва нормальна, але дуже швидко промокають, навіть з мембраною.

Celentano 31.03.2010 13:19

Khimik:
Саме більше черевики промакають коли йдеш по ранішній росі)
в мене носок прорезинений)нарікань нема)
але коли стоїш на місці то холодно, прац.є мембрана-тобто з вологою виводить тепло.
так шо на зиму-навіть в карпати краще брати пластики)

Wilson Payne 18.04.2010 18:30

а я збираюсь купити собі з подібною метою черевики Ecco XPEDITION
Ecco може і не спеціалізується на виготовленні гірських черевиків, але я маю позитивний досвід використання їх літнього, осіннього та зимового взуття, тому довіряю на 100% :-,

Celentano 18.04.2010 19:30

Екко для Гір фігня повна.
на всіх сайтах вже давно обговорили Екко-як взуття- спеціалізоване для гір.
воно нормальне для міста,а не Для гір
сам ношу по місту- екко
Так шо для гір Екко не підходить.
Моя вам порада візьміть щось з Гронел,Райхель, скарпа...
Успіхів

sergeij50 18.04.2010 19:40

Еще насчет по жаре в тяжелых ботах: если многодневный выход с рюкзаком кг около двадцати, то уж лучше хорошая фиксация голеностопа и конструкция подошвы с гашением удара при шаге, чем суперская вентиляция в легких кроссовках.

Rio 19.04.2010 07:06

Предлагают 2 пары ботинок.
Одни из нубука, вторые из матовой кожи. В чем плюсы/минусы, кто то подскажет?

ev 19.04.2010 11:22

Цитата:

Коментар від Celentano (Коментар 71399)
Моя вам порада візьміть щось з Гронел,Райхель, скарпа...
Успіхів

Все правильно!
Скажу про Гронел, т.к. в семье пять пар ихней обуви. Очень довольны и кроссовками и ботинками.
Одна из очень, очень немногих фирм, которая кожанную трековую и альпинистскую линейку все еще шьет в Италии!!!!
Качество и кожи и пошива - супер! Очень удобная колодка.

Celentano 19.04.2010 21:19

Молодці)
радий шо люди знають таку фірму)
до речі коли купував собі, Гронел, то мало хто знав в нас в Україні таку фірму

Ріо- показуй фото
я за останній час передивився багато взуття.
може і шось підскажем.
скільки шкіра мм?

Rio 19.04.2010 21:50

Это все с того же Гронеловского стока.
вот первые:
Активный туризм и отдых - Travel to Ukraine - туристический клуб "Мангуп" - Украина, Киев, Крым Ukraine, Kyiv, Crimea
вот вторые:
Активный туризм и отдых - Travel to Ukraine - туристический клуб "Мангуп" - Украина, Киев, Крым Ukraine, Kyiv, Crimea

Коменты продавца на первое:
Цитата:

есть похожая модель --только там кожа матовая а не нубук и цвет чуть светлей ---стелька 270мм --цена 75Е
на второе:
Цитата:

нубук .вибрам обрезинка -- 275мм --Цена 80Е
Я больше склоняюсь к первому варианту. И по цене и по размеру и по виду вроде получше будет, если "похожая модель" похожая всем, только тут матовая кожа.

Celentano 19.04.2010 22:32

ну блін)
тут важко сказати,
:unknown:

а точніше, перший варіан більш осінній, як на мене
другий більш зимовий.
але-на зиму краще пластиків однозначно ліпше нічого нема,
ходив у своїх- 4 дні стали вологими на 3 день.

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 05:15.