Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Выбор горнолыжной одежды (https://extreme.com.ua/forum/32-vybor-gornolyzhnoi-odezhdy/)
-   -   Стирка горнолыжной одежды (https://extreme.com.ua/forum/vybor-gornolyzhnoi-odezhdy/2747-stirka-gornolyzhnoi-odezhdy.html)

Sheridan 06.12.2023 10:43

@Korben Dallas, я останній раз бачив, щоб капало з роликів чи тросу років 25 тому на Красії. Буковель економить на мастилі?

В Європі курорт зазвичай компенсує такі ексесси людям. А я сходив в гугл за тебе. Варінти наступні:

бензин чи солярка
нашатир+скипидар
засіб для миття посуду
толуол
дегтярне мило

Я б вибрав компенсацію курортом )

Korben Dallas 06.12.2023 11:10

Уточнив в канатчиків...ніфіга то не шмаровидло, а конденсат від роликів

Sheridan 06.12.2023 11:38

@Korben Dallas, мастило конденсується в них? спитай шо в них по фізиці було

Korben Dallas 06.12.2023 12:05

@Sheridan ,не мастило, а пилюка з гумової частини ролика

Додано через 48 секунд

Коли немає вологи, то воно здувається вітром...по ідеї

Sheridan 06.12.2023 12:08

@Korben Dallas, а коли там немає вологи зимою? сили тертя в Буці не працюють? розроби захист чи сток кудись на опору, продай Буку, стань мільйонером.

Igorco 06.12.2023 12:53

Теж стикався з аналогічною проблемою на Буковелі роки 2 назад, але тільки на початку сезону, в середині і кінці сезону вже нічого не капало ( або все скапало на початку, або далі замерзло))). Тому на початку сезону стараюсь сідати на крайні місця, а не посередині.

Джигит 06.12.2023 13:32

Олл блек і нема таких запитань. ;)
А то вдягають рожеві Богнера, а потім головняки...
Згоден, часто зустрічав що тече з роліків опор 8( про бугеля не буду, то вже повна Спарта...

NBomb 06.12.2023 19:42

Не втримався. Розповім одну смішну історію. Декілька років тому катали на Тростяні. Стою на центрі, вуйко подає мені бугеляку і каже: "Пане вважєйте, бо там на патику цьвок, не порвіть собі сподні, бо бачу вони у Вас нові". Я його запитую: "А чому Ви, коли вішали бугеляки, тотой цьвок не вийняли?" А він каже: "Та коли ми мали то встигнути зробити, Вам же треба свіжий павдер, от ми і швидко вішали, щоб ви сі файно покатали. Веснов, як будемо знімати бугелі, тотой цьвок сі вийме. Файного Дня".
Ну якось так. Люблю Тростян, за сервіс і щирість.:D

Curry 07.12.2023 18:19

Цитата:

Коментар від Korben Dallas (Коментар 420132)
@Sheridan ,не мастило, а пилюка з гумової частини ролика....Коли немає вологи, то воно здувається вітром...по ідеї

Не полінилася, встала та подивилася на залишки такої плями на куртці, яка після зустрічі з відомими краплями з витягу№2 декілька років тому, пару разів вже пралася з Nikwax'ом(у пралці на режимі делікатного прання) та сама пляма(не буду поточнювати її склад як ясності:)) ) окремо оброблялася і засобом для миття посуду і..чим вона тільки не оброблялася, бо куртка - переважно білого кольору:)) - але все одно її можна розгледіти. Така собі красива плямиста пляма сірого кольору:).

Після цього я, так як вже сказав попередній оратор, стараюся коли волога погода > ~3°C сідати тільки на бічні(справа) сидіння витягу. Чи це гума(сумнівно) чи це мастило(бо воно було якесь жирне) - мені однаково прикро:(

Korben Dallas 07.12.2023 19:30

@Curry , а якщо зовсім не сідати на витяг, то і проблема ця мінімізується автоматично ;)

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 20:31.