Цитата:
1) скільки стрибків ви проводите на одному комплекті мотузок
|
Важко однозначно відповісти на таке питання... Мотузку можна угробити і за 10 стрибків, приміром якщо пошкодиться оплетення, на ній вже ніхто не стрибає. Якщо взяти в середньому, то за 1600 стрибків було змінено 6 комплектів мотузок. Всі мотузки - динаміка, одного року випуску з одинаковим "коефіцієнтом тягучості"
Цитата:
2) скільки стрибків на одному комплекті страхувальних "систем"
|
Також важко однозначно відповісти, все залежить від стану страхувальної системи. Ніхто не стрибає на них до упору, поки вони не репнуть. + системи завжди дві. Загалом було змінено 4 комплекти. Хоча, щодо їх надійності, впринципі погоджуюсь (хоча й не в такій мірі, як показує практика, ці "гавносистеми" ніколи не викликали нарікань, якщо підходити до їх використання з головою), петцль в рази кращий. Хоча рекомендований вами петцль - це також система для "будівельників" (для промальпу
)
Стосовно "ударів по горлу" - мушу розвіяти ваші підозри, нічого подібного не було. Тьху-тьху, взагалі ніяких травм не було. Це можу сказати не з слів "клієнтів", а з своїх власних, так як самі зробили на цих "гавносистемах" не одну сотню стрибків. Ну але так воно і є, гавносистема гавносистемою залишається... Це те саме, що порівнювати мерседес і жигулі... хоча і те, і те машина
Стосовно вузла... це не "такзваний", а подвійний булинь. Не знав, що можна визначити по фото, чи вузол зовсім правильний, чи "не зовсім". З тим, що булинь більше послаблює мотузку ніж вісімка, погоджуюсь, але це стосується одинарних вузлів. Як відомо, коефіцієнт послаблення у вузлах залежить від радіусу перегину мотузки в цьому вузлі. Подвійний булинь мало чим поступається вісімці, і зовсім не поступається (а навіть перевершує) звичайний булинь. Тому фраза від Неона, який "реально шарит", про те, що "розривна нагрузка котрого в рази менша від звичного одинарного" в мене визиває мяко кажучи сарказм
Якщо це не так, шановний Neon, приведіть будь-ласка інформацію з авторитетних джерел по статичній міцності вузлів і мені нічого не залишиться, як піти посипати голову попелом і каятись в своєму незнанні.
Інша справа, що булинь належить до тих вузлів, у вязанні яких легко допустити помилку, в звязку з чим заробив собі "дурну" славу і зараз не рекомендований UIAA для використання в альпінізмі. Нами ж він був вибраний тільки тому, що досить легко розвязується після навантаження (після кожного стрибка всі вузли перетягуються так, що кожен новий стрибок вузол получається завязаний в новому місці)
І взагалі, судити по фото в правильності, чи не правильності організації чогось (в даному випадку роупджампінгу) недоречно. Я ж не прусь, шановний Neon, критикувати вас в плані слеклайну, бо вживу ніколи не бачив, як конкретно ви це робите. А по
фото багато чого можна надумати