Цитата:
Коментар від Volchica
(Коментар 22596)
ДО этого я лыжи и ботинки вобще с машины не вытаскивала. Теперь я свои лыжи всегда ношу с собой или разъединяю и по одной лыже ставлю в разные места.
|
Якщо лижі хороші і лежать у машині без нагляду, при можливості завбачливому злодієві нічого не вартує розбити вікно і витягнути не тільки спорядження, а й усе цінне з авто. Так крадуть не тільки у нас на гірськолижних курортах (до речі, тиждень чи 2 тижні тому так само 2 машини пограбували на стоянках у самому Буковелі), а у сусідніх Словаччині, Польщі.
Окрім того, такі випадки мають місце і у великих містах - десь 2 місяці тому у однієї знайомої кобіти лижі витягнули прямо з машини у центрі міста (правда, дія відбувалася не у Львові) - розбили вікно і витягнули з машини все. Залишати спорядження у авто - це не вихід.
Роз"єднувати - варіант, але теж не дає 100-процентної гарантії: приміром, ви роз"єднуєте і зчіпляєте попарно свої лижі із лижами свого друга, ростовка приблизно однакова. Злодій, помітивши ваші лижі і переконавшись, що за ними ніхто не дивиться, непомітно підійде і там само непомітно візьме пару лиж, нібито це його. Де гарантія, що злодій буде перед тим як вкрасти, роздивлятися чи це дійсно одна пара чи це пара із різних лиж? Люди ж крадуть по-різному: хтось має намьотаний глаз, хтось краде непродумано, так, наобум, авось повезе і хазяїн не помітить (як от 2 роки тому крали пару нових г/л черевиків на Драгобраті, на форумах про це писали - водій уазика просто "поїхав" з чобітьми і будь здоров, а коли піймали, сказав, що не помітив, що у салоні чоботи).
Ясно одне: крали, крадуть і будуть красти (у Славську, на Буковелі, на Драгобраті, Тисовці і т.п.). Поки є попит на такий вид відпочинку і прогалини у нашій правово-законодавчій системі, доти будуть охочі потайки брати те, що погано лежить. Як на мене, єдиний вихід - це просто не спускати очей із свого спорядження. Пішов у кафе - поставив лижі у коридорі у полі свого бачення (як правило, у 70% усіх кафешок це не забороняється), став у чергу за чаєм - друг стереже лижі (або попросити людей, що знаходяться наданий момент поруч вас). Спасєніє утопающіх - дєло рук самих утопающіх.
А хлопцям співчуття з приводу втраченого спорядження :(.