![]() |
@mansrzv, з визначенням термінів все сходиться, дякую. Хоча другий варіант називав по-іншому, не в образу молдованам :)
- Завал на внутрішню - ОК. Не раз бачив як таким грішать коли надто вперед йде внутрішня нога. - Контрвращєніє - що вкладаєте в це поняття? Закрутка корпусу в сторону повороту? Якщо так, то маю сумнів, чи розножка є головною причиною цього. - Як на мене, в кінці повороту розножка ще є, згідний, але постійно зменшується, бо настає початок нового повороту/перша фаза, де розножка взагалі відсутня. - ключове питання - надмірна розножка. Це скільки? Як на мене, то це не "стала величина" (залежить від радіусу повороту, рельєфу траси в цьому повороті і від того наскільки висока/низька стійка лижника). Інколи пів черевика забагато, а інколи і черевик норм. Але напевно не більше. Добавлено через 9 минут @Sergiy.Gutiev, з першим пунктом не погоджуся, бо не розумію, як можна виштовхувати зовнішню ногу, якщо вона є основна в повороті, на ній і ріжеться поворот. Поясніть своє бачення. З другим погоджуюся щодо збільшення/зменшення розножки залежно від фази. І з коліном внутрішньої ноги до тазу також не погоджуся. |
Цитата:
Цитата:
|
@Sergiy.Gutiev, сорі, не правильно прочитав і зрозумів про слід - вважаю, що він не повинен розходитися (як на картинці). Має бути максимально паралельним у всіх фазах. Для чого йому розходитися?
|
Если вы будете мерить ботинками разножку и успокаиватся при малейшем приближении к стандартам в плюсе, вы никогда не сможете контролировать скорость на крутых участках и получать красивейшие круглые повороты из которых вас будет выносить преоблодание центробежных сил над инерцией в следующий круглый полет на канте 😍
|
Цитата:
не правильне пояснення, що такий слід виникає від молдавського плугу |
Цитата:
Просто термін "контрвращеніє" якось звучить не дуже... |
По фото выше
Даже при таком глубоком спортивном повороте при такой динамике, можно добиться мин разножки в половину от половины ботинка 👌 |
Цитата:
Але цікаво було б почути чому він такий і має бути, з Вашої точки зору. |
И ещё мысль
Если пятно давления на снег минимально, не разнесено разножкой, то и центробежных силы не разнесены и преобладают над стремительной силой инерции какая прямо линейная и вниз по склону, и поэтому поворот получается очень круглым и естественно сильно тормозит, тем самым выносит тушку с центра поворота с небывалой лёгкостью. Но это надо чувствовать, а не читать ;) Если я бы это чувствовал один, я бы молчал, но это мне раскахывают другие, кто хочет нового и поменять свое катание к лучшему ;) Из этого следует, и можно утверждать, что это не просто писанина |
Цитата:
відстань між слідами - це відстань між лижами. У фазі перекантовки ця відстань буде дорівнювати ширині стійки - невелика. З початком повороту внутрішня нога згинається, а зовнішня майже пряма. Максимум згинання внутрішньої і, відповідно, максимальна відстань між лижами буде в апексі. Все) https://static.wixstatic.com/media/3...885_s_4_2.webp |
Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 11:36. |