Цитата:
Коментар від igrus
|
Якщо, як говорить Шевченко, буде Doppelmayr D line, то це буде ось такий витяг.
Це дійсно чудовий витяг із захисним екраном від вітру і з підігрівом сидінь.
Точно такий витяг з назвою Wasserkar був встановлений у Зьольдені, якщо не помиляюсь, у сезоні 2014-2015.
Але у цього витягу є декілька особливостей, які трохи незвичні
, на відміну від попередніх моделей:
1) Підставка для лиж індивідуальна для кожного окремого лижника. Тобто, треба ставити не обидві лижі на одну підставку збоку від вертикальної труби, що опускається, а на маленькі підставочки з двох боків від цієї труби, а ця труба повинна опуститися між вашими ногами, а не збоку.
2) Для лижників ці підставочки нормальні, а от борд сноубордистів ставити на них не зовсім зручно. В результаті, немало сноубордистів їдуть просто з висячим в повітрі сноубордом, який, крім того, іноді трохи заважає сусіду.
3) Але головний нюанс – це автоматичне відкриття перила, що зроблено з міркувань додаткової безпеки, щоб лижники не піднімали перило раніше, ніж треба.
Тобто, після того, як ви його опустили, воно механічно блокується і ви руками підняти його не зможете.
Підніметься воно тільки в кінці витягу і автоматично. З точки зору безпеки, все – супер!
Але в цьому є, хоч і невеликий, але підвох, не знаючи про який можна один раз проїхати не дуже зручно.
Якщо ви за звичкою розмітили обидві ноги збоку від труби (або справа, або зліва), а перило вже опустили і воно заблокувалося, то вам аж до кінця підйому доведеться їхати з висячою ногою.
Крім того, місця кожного лижника на «дивані» відокремлені досить високими і жорсткими перегородками, а саме місце не таке вже й широке. В результаті, якщо ваші обидві ноги зафіксувалися збоку, наприклад справа, то підставка є тільки для лівої ноги, а права буде висіти у повітрі і лежати не на м’якому сідалі, а на жорсткій і вузькій перегородці.
В цьому нічого страшного нема, але один підйом буде у вас неприємним.
Я це так докладно описую, бо сам, коли перший раз сів на такий витяг, то «наступив на ці граблі».
Оскільки витяг Wasserkar досить довгий (біля 2 км), то доки я доїхав, то права нога у мене зовсім затекла.
Але, знову ж таки, витяг суперовий, а цей нюанс треба просто знати, або наступивши на граблі один раз, більше не наступати.
Саме тому я й описую все це так докладно, щоб ви на ці граблі не наступили жодного разу.