![]() |
Я був якось дуже приємно вражений коли на підйомнику почув розмову батька з дочкою. Дівчинка (років 14-15) казала що її друзі сміються з неї бо вона повільно їде і не ходить на чорні траси. А батько їй пояснював що на чорних катають ломи або справжні спортсмени. А їхні траси то сині і червоні. І так правильно пояснював. І про важливість поворотів, контролю швидкості і т.д. Я потім спеціально подивився як вони їдуть - це було чисте естетичне задоволення - ідеальне любительске катання - впевнено, з поворотами, ритмічно, прогнозовано.
|
Цитата:
|
Цитата:
Томас рассказывал про пиздец в Штатах. Он как-то попал на склоны в 8.30. Не было ни одного человека вообще. Ну и навалил на гигантках по самое небалуйся. Его уже внизу поймал патруль и сказал, что пока никого нет, они ещё закроют глаза, но через полчасика если увидят его на таких скоростях, блок скипасса и досвидания. Все должны катать медленно. Отакэ... Где эта грань между ломом и контролем? Это как сейчас в Украине вешают камеры на дорогах, чтоб всех уравнять. Ну это не ради безопасности, а ради бабла, но в Штатах такое уже на склонах. Так шо давайте не ныть. Просто не расслабляемся на Буке и контролим всё, что можем. |
Цитата:
Зауваження варто було робити обидвом. Обидвоє неправі. Вважаю, якщо хтось робить поворот поперек схилу, чи просто затяжний поворот, то хай там хоч що кажуть правила, але не подивитися хоча б мельком вгору, чи бува хтось там не несеться - як мінімум не розумно. Потім, лежачи в гіпсі, доказувати чиюсь неправоту - дурна справа. |
@Dobermann ,повністю не згоден, що значить обоє? Є правила, а все інше чиясь інтерпретація. Мені потрібно контролювати ситуацію внизу, а не задивлятись на гору.
|
Ученик учится, он сосредоточен на упражнении, инструктор на ученике и их видно издалека, они не делают, как правило, широких дуг и в любом случае их траектория легко прогнозируема, так как выполняется одно упражнение. А хамов везде встретить можно, вопрос только в их концентрации
|
Цитата:
И косвенно это развитие правила "не начинай движение, не убедившись, что сверху никто не едет" Это правило виборци вообще не исполняют.. |
@Skyclub ,немного не так, косвенно совсем не канает. Мы начинаем движение, пропустили всех, кто сверху, а дельше мы контролируем себя, а кто сверху себя и другого не дано.
|
Цитата:
Мій посил стосувався іншого. Наприклад, якщо я під час спуску роблю більш затяжний поворот (навіть хоча б частково поперек траси), я майже завжди дивлюся в цю сторону перед початком маневру. Бо нехай я десять раз буду правий згідно правил «Білого Кодексу», але я не хочу валятися поломаним в снігу і доказувати, що хтось там інший був неправий, оскільки рухався позаду і був змушений передбачити і врахувати мої можливі дії. Мене цікавить сприятливий для мене кінцевий результат, а не пошук стороннього винного у випадку невдачі. Це мій підхід до такої ситуації. Я так вчу своїх дітей і рекомендую тим знайомим, з якими разом катаю. І ще кілька думок в тему про культуру катання. Дотримання правил катання і культура катання це не одне й те ж. Бо, судячи з деяких попередніх коментів, ці два терміни тут змішали в одне. Щоб краще пояснити свою точку зору, наведу приклад з іншої, але подібної і більш знайомої всім теми. Коли ми стоїмо в заторах в час пік на другорядній вулиці і чекаємо щоб виїхати на головну, де також величезна тягнучка, то водії на головній дорозі через одну пропускають машини з другорядної дороги (принаймні тепер у Львові таке часто можна зустріти), хоча, згідно правил, могли б їхати, нікого не пропускати і не перейматися. Тому, вважаю, що навчити правил катання доволі не складно, а виховати культуру катання – це вже інше. |
@Dobermann ,всі крутять головою, я навіть своїх учнів цьому навчаю, навчаю видивлятись довбойобів, тролейбусів, ломів, дітей, які їбашать в плузі, бо їх так батьки навчили, але це, сцуко, не правильно!
|
Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 11:01. |