Я вважаю що того "рівня" який показали інструктори на відео їм достатньо для того щоб дати те що потрібно більшості їхніх клієнтів, як я вже й писав вище - за дві години груповго заняття навчитись стояти на лижах/їхати плугом. Ні про який різаний поворот тут не йдеться, хоча і для його основ в ібльшості мало б вистачити рівня демонстрації. Також зробіть поблажку на те що на відео вони їдуть по трасі "слалом/гіганту", дехто мабуть вперше :) , а це зовсім не те що вільне катання...
Мабуть, у всіх буковельських інструкторів достатньо рівня для демонстрації передньої стійки ( по такій методиці настільки я знаю там відбувається навчання ), плугу, тормозу бракажем, та повороту з плугу, за одне, перше заняття, а особливо групове, більше не засвоїш. Звичайно в техніці катання інструкторів ви знайдете багато помилок, і звичайно в новачка після першого заняття також буде не все ідеально, але в більшості випадків він отримає те що й хотів.
Демонстрація правильної техніки різаного повороту, я переконаний, нічого не дасть людині яка ще не вміє стояти на лижах. Хіба що показати планку до якої потрібно рухатись, проте в перший день клієнт всеодно нічого з цього не запамятає, занадто багато вражень. Це що стосується занять з початківцями, які скоріш за все складають більше половини від всіх клієнтів.
Високий рівень демонстрації потрібен в першу чергу на заняттях в спортивних групах та по підвищенню майстерності, проте це не основний клієнт школи, і для таких занять є окремі інструктори які володіють необхідною технікою.
Не хочу продовжувати вести дискусію в якості "адвоката", на мою думку, буковельська школа, це свого роду конвеєр по штампуванню новачків, до підготовленого кієнта вони ще не є готові, свідченням цього є те що вони дозволяють тренувати на своїх схилах кільком загальновідомим школам, які й орієнтуються в першу чергу на лижників рівнем середнього і вище. Мабуть з часом вони також організують правильну роботу й в цьому напрямку.
|