І так, цього разу сезон відкривав на Драгобраті.
Попробую в двох словах про погоду, стан схилів по кожному дню...
День 1 (15.12.2012 Сб)
О 8-ій ранку ми вже на Дразі біля Ступаря. В цей готель їхали вперше, вирішили попробувати якийсь новий. Як і майже у всіх готелях, поселення там з 12:00 год. Не зважаючи на це, нас тепло зустріли і зразу ж поселили по номерах. Нажаль я ступив і не сфоткав самого номеру. Взагальному - класно, нам вистачало з головою: душ, туалет в номері (відділений стіною і дверима, звичайно
), шафка, тумбочки, вішачки. Ми жили троє в 4-місному, місця хватало повністю, дуже тепло, навіть занадто, спали постійно із привідкритим вікном, на день взагалі виключали батарею і повністю відкривали вікно. Гаряча вода була постійно, речі було де сушити. Більш детальніше пізніше в "Проживанні".
Легенький сніданок і пішли кататись. Починали з бугеля біля Курятні, ліве крісло не запущене (казали, що снігу мало), всі решта підйомники крутяться.
Погода: хмарно, на верхній половині схилу туман, видимість там практично нульова.
Стан схилу: людей небагато, по краях можна зустріти пухлячок, середина трохи вже розкатана. Правий об'їзд, казали, закритий, але кататись там було значно приємніше, ніж на середині. Внизу з'являлись ну дуже неприємні камінці.
Два бугелі, які зліва (якщо дивитись знизу гори) від підйомника на Стіг, теж працюють, схили менш розкатані, внизу каміння менше.
На вершині Стога видимість нульова, відповідно проїжджав під опорами - місцями пузлячок, трохи розкатано. Внизу знову камінці, проте об'їхати можна.
День 2 (16.12.2012 Нд)
Погода: туман вже майже прокрив повністю всі схили, цілий день іде майже мокрий сніг, видимість практично нульова.
Стан схилів: практично так само, як минулого дня, тільки камінців внизу більшає. Катався вбільшості зі Стогу в кулуарі і біля Пашиного бугеля.
День 3 (17.12.2012 Пн)
Іду я стабільною дорогою до Курятні, біля неї внизу стоїть купка народу з широкими впізнаваєми лижами і шмотом і явно дивиться на мене
Тут все стало ясно - я зустрів Шерідана з половинкою (поправте, якщо помилився
), Джуніора, Голубоглазую і Парагвая!
Пройти мимо Ден мені не дав, тай особливо не хотілось
Отже, познайомились ми в реалі.
Погода: туман, мокрий сніг, видимість 0.
Добра компанія взяла мене катнути з ними і цим самим зробила мені перерву в катанні з народом на дошках, з яким я приїхав (ні в якому разі не в обіду їм, компанія кльова!). Піднялись на бугелі біля Курятні, звідти, якщо я не помиляюсь, поїхали шукати лісок, який зліва від крісла на Стіг. При тому, що нічого практично не бачили, по приборах і з першопроходцем Шеріданом таки знайшли ялинки! А там до нас цього сезону ще не було нічиєї ноги, паудер карочь... Каталка того дня була крутою, і пофіг, що погода погана і т.д. Народ, дуже радий, що випала можливість катнути з вами і дуже сподіваюсь, що це був не останній раз!
День 4 (18.12.2012 Вт)
Ден, Лєна, Джуніор, Парагвай, ви не повірите! От така-от погодка...
Зразу ж піднявся біля Курятні і зі 100%-ою видимістю в сторону кулуара і ялинок на Стозі. Там повний кайф, лівий з’їзд від крісла нетронутий ніким, далі на початку ялинок видно чуть лижні - це походу наша, все решта абсолютно ціле! Народу дуже мало, провів на Стозі в тих ялинках цілий день, для інших схилів часу не вистачило. Останній спуск - переїхав з верху Стогу до Курятні, все розкатано, твердо, внизу вже багато каміння.
День 5 (19.12.2012 Ср)
Знову ідеальна погода, мало людей, зразу ж на Стіг. Не знаю чому, але на місця з паудером люди чомусь не дуже рвались, крім наших пробитих доріг інших не побачив. Знову катаєм там, людей вже побільшало. Знову цілий день там, до вечора нетронутих місць практично не залишилось. На останній спуск вирішив все-таки попробувати як там ситуація на схилі біля лівого крісла, яке так і на запускалось. Переїхав абсолютним пухляком до тієї траси прямо зі Стогу. Наверху біля заборчика жосткі льодяні заструги. Саму трасу для чогось ратрачать, снігу там дійсно мало, після ратрака вона зробилась коричневою, відповідно спускався біля вкатаної площини. Більше туди не їздив, так як робити там нічого.
День 6 (20.12.2012 Чт)
Погода: з самого ранку насувається туман, до обіду всі повністю схили в ньому, видимість препогана.
Схили: кулуар і лісок біля Стогу вже розкатані, багато де позчесувані. Внизу біля Курятні просто жопа, суцільне каміння, внизу правого крісла чуток менше.
Підсумки поїздки:
Не зважаючи на не завжди класну погоду, відсутність підкладки під новим снігом, коцнутий скользяк, враження афігєнні. Стільки пухляка не розкатував ще ніколи. Хороше апрес скі кожного вечора із хорошою компанією бордерів, багато незабутніх моментів і фраз, зустріч і каталка з народом, якого згадував вище. Дві дівчини перший раз стали на дошки і поїхали, ще двоє більше не хочуть на вкатані схили. Взагальному - дуже-дуже круто, поїдем ще!
Детальніший фотозвіт пізніше прикріплю сюди, поки пару тестових фото
тут.