Щось тема захлохла. Ну це зрозуміло, бо все подивитися, мабуть, ні в кого не вийшло із-за відключень електрики. Але треба трохи написати.
Пройдусь тезово по підсумках тих етапів, про які не писали.
1. У чоловіків на американських етапах (Lake Louise, Beaver Creek)відбулися змагання з швидкісного спуску (2 етапи) та супергіганту (2 етапи), після чого вчора та сьогодні у Валь-д'Ізері відбулися гігантський слалом та слалом.
Достатньо очікувано домінували тут Кілде та Одермат. У швидкісному дві перемоги одержав Кілде, а Одермат був один раз другим і один раз третім. А у супергіганті вони розійшлися в нічию: По одному разу виграли, і по одному разу опинилися вслід іншому на другому місці.
Таким чином, Кілде на американських етапах переграв Одермата, але в сумарному заліку це йому ще не допомогло, бо Одермат виграв ще два гігантських слаломи у Зьольдені та Валь-д'Ізері, а Кілде у Зьольдені не впорався з трасою, хоча йшов дуже добре, а у Валь-д'Ізері взагалі не став стартувати.
У гігантському слаломі, як я вже писав, переміг Одермат, а сьогодні у слаломі переміг молодий норвежець Лукас Браатен
. Крім того, і там, і там другим був австрієць Фьоллер, який також непогано піднявся у рейтингу.
Таким чином трійка лідерів у загальному заліку така:
1. Одермат – 520
2. Кілде – 380
3. Браатен - 215
2. У жінок на американських етапах (Killington, Lake Louis) відбулися змагання з гігантського слалому та слалому (Killington), а також з швидкісного спуску (2 етапи) та супергіганту (Lake Louis), після чого, вчора та сьогодні, у Sestriere відбулися гігантський слалом та слалом.
У швидкісних змаганнях у своєму репертуарі була Соф’я Годжа – дві чудових перемоги у швидкісному спуску і «перебрала вогню» на супергіганті, в результаті чого трохи збилася і опинилася на 5 місці. Тут заслуговують на відзнаку також Корін Сутер (друга та третя у швидкісному спуску і перемога у супергіганті) та Корнелія Хюттер (третя на одному з етапів швидкісного та друга у супергіганті), яка дуже гарно починає цей сезон.
Слаломи.
Щось з Мікаелою все ж таки все ще не так. Після двох чудових перемог у слаломі в Леві, характерні їй чистота ведення лиж, спортивний напор та найкращий фінішний накат щось трохи збиваються.
В результаті, у слаломах вона п’ята (Killington) та друга (Sestriere), а у гігантських слаломах взагалі 13-та (Killington) та шоста (Sestriere). Але, незважаючи на це, вона все ще лідирує у загальному заліку
.
У двох гігантських слаломах, на мою думку, сумарно найкраще показали себе Марта Бассіно (друге місце і перемога) та Сара Гектор (третє і друге місце), а виграла у Killington-і Лара Гут-Бехрамі.
А у слаломі на фоні не дуже вдалого виступу Мікаели відбулися цікаві речі. У Killington-і було відразу дві переможниці з однаковим часом, які вперше в своїй кар’єрі виграли етап Кубку світу (причому при участі Мікаели і Петри). Це – Венді Холденер та Анна Свен-Ларсон.
Венді схоже провела супер чудову літню підготовку і знаходиться у прекрасній формі. Сьогодні Мікаела пройшла обидві траси чудово, але Венді їх пройшла ще краще і перемогла.
Як би ми не любили Міку, але спортивний принцип – це спортивний принцип і вони реально заслужили ці перші перемоги у своїй кар’єрі, з чим ми їх і поздоровляємо!
Але крім лідерів, я б ще відзначив сьогоднішній прорив з 24-м стартовим номером на 4-те місце молодої шведки Ханни Аронсон Елфман.
Але сам прорив то ще таке, головне як він був зроблений! Вона у другому заїзді, стартувавши 15-ю, виграла цей заїзд з відривом аж у 0.85 у Холденер!
Але й це ще не все. Мені якраз пощастило (світло включили раніше, ніж очікувалося) і я в прямому ефірі дивився цей заїзд. Вона пройшла трасу без применшення як Міка у часи до смерті батька (на жаль, як мені це не є неприємно, але мушу весь час це відзначати: Міка до цієї події у її житті, і Міка після цієї події). На фінішному відрізку Ханна точно летіла в стилі Міки як по рельсах ніби не було перед нею слаломних воріт.
Трійка лідерів у жінок в загальному заліку така:
1. Мікаела Шифрін – 385
2. Венді Холденер – 366
3. Петра Влхова – 340