Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Горнолыжные курорты Австрии (https://extreme.com.ua/forum/41-gornolyzhnye-kurorty-avstrii/)
-   -   Горные лыжи в Австрии (https://extreme.com.ua/forum/gornolyzhnye-kurorty-avstrii/1118-gornye-lyzhi-v-avstrii.html)

HappySkier 04.01.2022 21:22

Сьогодні зранку сиділи вдома – плюсова температура та дощ і в Санкт Антоні, і на вершинах, та ще й вітер біля 30-40 км/год. :( З нашого вікна видно нижню частину однієї з нижніх синіх трас. Бачили як три лижники з’їжджали по синій (!) трасі бочком, як бордисти, вперед-назад, вперед-назад. Веб-камери на вершинах у дощових краплях. Але деякі екстремали таки спускалися. Біля входу на основну гондолу Galzig лижники стояли, в основному у роздумах. Ми ж вирішили поберегти свої суглоби та м’язи на кращу погоду і залишилися вдома.
Але в житті все ж таки є щастя. :agree: Гори – це гори, погода може змінюватися швидко. Десь до 11-ї години дощ припинився, хмарки розтяглися і виглянуло навіть сонечко. Ми – лижі в руки і на гору. :slalom: Оскільки це вже був не ранок, а температура вже десь градусів +5, то вранішній льодок вже зник, а розковбас після дощу виник дуже швидко і причому дуже неслабий. :pardon: Проїхав один раз по розковбасу на чорній і більше туди вже не захотів. :nea: Далі каталися тільки по синіх розбитих трасах. Хоча вийшли з дому досить пізно, але таки покатали десь годин з чотири. Так-що день не пропав. :)
Відео розковбасу на синій трасі дивіться на фейсбуку
Розкобас у Санкт Антоні

HappySkier 05.01.2022 20:14

У темі 7 додатків
Сьогодні вранці прокинулися, глянули у вікно, а там йде гарний сніг! :good: Не слабий, але й не дуже сильний. Температура мінусова, на рівні Санкт Антона було -3. Як виявилося вже на трасах, цього снігу вистачило щоб прикрити не круті сині траси, типу зелених, а вже на більш крутіших ділянках навіть синіх трас він згрібався до вчорашнього розквашеного снігу, який при мінусовій температурі став льодом. :pardon: Сніг йшов весь час, і до обіду на нетрасових схилах насипало вже дуже немало. Фрірайдери почали шикувати. :dance4: А на трасах ситуація та ж сама. Не встигне свіжого сніжку підсипати, як лижники та бордисти його знову згрібали місцями до льоду. :(
Крім того вітер та туман (тобто хмари) також були непогані. Деякі траси та витяги, які працювали вчора, сьогодні так і не відкрили. :cry: Ми сьогодні каталися на горі Rendl, де є три кріселки. Так нову кріселку з якої йдуть червоні траси, на які я розраховував, не відкрили. Тому довелося сьогодні задовольнитися двома старенькими двомісними кріселками, типу Тростян-стайл, як їх назвав @Skyclub, і синіми трасами. :pardon:

Witness 06.01.2022 01:57

Цитата:

Коментар від HappySkier (Коментар 415615)
До речі, якщо набридне Капрун, то замість Заальбаха є безкоштовна альтернатива на один день - гора Шміттен власне у Цель-ам-Зее. Скі-бас сюди з Капруна безкоштовний хвилин 20-25, скі-пас є спільним на Капрун і Цель-ам-Зее, а різнобарв'я трас на Шміттені на один день вистачить точно.

Так Шміттен це жЦель Ам зєє і є ? Туди ми на 2-3 день збираємось .

P/S/

Я так зрозумів що електронну реєстрацію треба робити тим у кого немає вакцинації чи теста свіжого ?

HappySkier 06.01.2022 17:56

Цитата:

Коментар від Witness (Коментар 415626)
Так Шміттен це жЦель Ам зєє і є ? Туди ми на 2-3 день збираємось .

Так, Шміттен - це гора над Цель-ам-Зее.

Цитата:

Коментар від Witness (Коментар 415626)
Я так зрозумів що електронну реєстрацію треба робити тим у кого немає вакцинації чи теста свіжого ?

Те про що Ви пишете - це pre-travel clearance, і така реєстрація є дійсно обов'язковою в тих випадках, що Ви вказали. І така категорія туристів йде на 10-денний карантин. Якщо я щось не так зрозумів, точніше можна почитати тут
Entry into Austria and pre-travel clearance

А та онлайн реєстрація, що я робив, це не pre-travel clearance. Як я вже писав, це був лист від Австрійських авіаліній з рекомендацією (а не вимогою) надіслати ковід-документи, щоб їх завчасно перевірили, і потім значно меньше часу витрачати при реєстрації.
Але, як виявилося, толку від цього було майже нуль.

HappySkier 06.01.2022 21:34

У темі 6 додатків
5-й день катання відзначився значно кращою погодою. Вчорашній гарний сніг був підтриманий мінусовою температурою до -10 вночі, сніговими пушками та ратраками. Зранку траси були в чудовому стані і кататися було одне задоволення. 😊
Покарвити вдалося сьогодні гарно. :slalom:
Якщо когось цікавить невеликий шматочок (фейсбук більше не дає) мого далеко не ідеального карвінгу, можете глянути тут
Galzig

Спочатку каталися на горі Kapall, а потім переїхали на Galzig. Хмарки то налітали, то зникали.

Всі 5 днів, що пройшли, витяги на дві найвищі гори Санкт Антона Valluga (2811 м) та Schindler Spitze (2660 м) були закриті :cry:. Не скажу точно, але думаю, що мабуть, із-за того, що було небагато снігу, а фрірайдерів цей факт не зупинив би, і тому було небезпечно їх відкривати. Але сьогодні, після вчорашнього снігу, витяг на Валлугу вже запускали в тестовому режимі. На п'ятому фото невелика чорна точка на фоні білої хмари - це якраз вагон витягу на Валлугу.

Тому сподіваюся потрапити туди хоча б в останній день катання. :agree:

bova 07.01.2022 16:42

@Witness, Если поедете на Шмиттен , есть трасса до Viehhhofen, это иесть долина Заальбах-Хинтерглем. Ски -бас до Хинтерглема бесплатный при наличии лыж. До Цель ам Зее можно доехать на автобусе 680. Цена от 5 евро . Скажете куда -ответят сколько )). Ски-пасс естественно , как на Капруне , если брали на весь регион )) Вот , так , если что ...))

Добавлено через 3 минуты

Если надо подробно , сфотаю их свежую карту. Приехал 27 декабря.:agree:

Добавлено через 2 минуты

https://www.saalbach.com/de;)

Witness 07.01.2022 17:28

т.е. с Цель ам Зее ( туда от Капруна ски-басс беспатный при наличии ски-пасса ? ) по трассе Viehhhofen я уже спускаюсь на Заальбах-Хинтерглем ? Получается бусиком добираться туда не нужно ?

P/S/
та ссылка что вы дали НЕ работает ...

bova 07.01.2022 18:34

saalbach.com

Witness 08.01.2022 01:43

я так и НЕ понял - в Заальбах ехать на бусе от автовокзала Цель Ам Зее или есть какая то трасса со Шмитена из которой можно добраться до Заальбаха на лыжах ?

HappySkier 08.01.2022 11:42

Цитата:

Коментар від Witness (Коментар 415641)
я так и НЕ понял - в Заальбах ехать на бусе от автовокзала Цель Ам Зее или есть какая то трасса со Шмитена из которой можно добраться до Заальбаха на лыжах ?

Коли я останній раз був у Zell am See, то витяг zellamseeExpress, що з’єднує вершину Schmitten з ущілиною Saalbach, ще не встигли запустити. Але треба враховувати, що нижня точка цього витягу і червоної траси, що сускається сюди, знаходяться у Viehhofen-і. А від нього до Vorderglemm-а, де знаходиться найближчий витяг зони катання Saalbach/Leogang, чимала відстань, яку пішки вгору не пройдеш.
В той рік, коли я там був, безкоштовного скі-баса, який ходить часто, між цими містечками також не було. Треба було чекати якогось рейсового автобуса. Як там зараз, після запуску витягу zellamseeExpress точно не скажу. Але знаючи натуру австрійців, з немалою ймовірністю передбачу, що тепер безкоштовний скі-бас повинен бути, але я цього точно не знаю, треба гуглити. Або може точно хтось скаже, хто був там у останні роки.
Назад же, згідно карті, проїхати на лижах із зони катання Saalbach/Leogang прямо до витягу zellamseeExpress можна по синій трасі.

Current lift operation

bova 08.01.2022 13:32

Я вроде всё объяснил человеку. Пока не пишет , разведует. Сам я вернулся 26.12.2021. Автобус ски-бас ходит и по-немецки испаравно и по расписанию . Есть так же платный из Цель ам Зее до Хинтерглема № 680 . С другой стороны ходит № 260 из Леоганга до Заальфелдена . Было бы желание ))

Witness 08.01.2022 15:55

Ну я зрозумів що від автовокзалуу ЦельАмЗі ходить якийсь бус до Заальбаха / Хінтехельму ... розкладу ніхто не знає ( і де його подивитись в тирнеті ) , але якщо туди приїхати у 8.30 -9.00 , то напевно можна буде сісти , не довго чекаючи ... з лижами то пускають туди ? ... і о скількій годині треба назад стартувати з Заальбаха / Хінтехельму щоб встигнути на той бус назад до Цель Ам Зі- Капруна ? ... десь о 15-15.30 ?

bova 08.01.2022 19:11

Я отправил Вам 3-4 сообщения . Вы их получили? Проверьте почту.) :scared:

bova 08.01.2022 19:28

У темі 10 додатків
Ладно , прридётся дублировать.Ну , ладно .
Вот снимки , сложите их , получите расписание. По адресу Salzburger Verkehrsverbund GmbH найдете всё остальное.
И ещё...Остановку найдёте по списку и в Google Maps.
Так понятно.Главно без паники.
Попробуйте всё-таки через Шмиттен. Вы там были или нет ?
Фор1,2,3 - 260 автобус,
a,b,c,d -680 автобус.

Witness 08.01.2022 23:24

На Шмитенне не был - не доехал , был на Капруне только ( на один деньприезжал из Бад Гастайна ) , но я так понял что бусы там ходят часто с Цель Ам Зи - черезполчаса примерно в сторону Хинтерхельма ?


Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 22:49.