Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Горнолыжные курорты Австрии (https://extreme.com.ua/forum/41-gornolyzhnye-kurorty-avstrii/)
-   -   Горные лыжи в Австрии (https://extreme.com.ua/forum/gornolyzhnye-kurorty-avstrii/1118-gornye-lyzhi-v-avstrii.html)

masha.fedorova 10.03.2018 23:01

Планирую в марте покататься на борде в Хохцайгере, буду весьма признательна за рекомендации по поводу отеля. Пожелания: чтобы хорошо кормили, вся инфраструктура в шаговой доступности и какая-нибудь развлекаловка в самом отеле. Потому что еду одна.

vaskokirya 13.03.2018 17:34

Цитата:

Коментар від masha.fedorova (Коментар 330253)
Планирую в марте покататься на борде в Хохцайгере, буду весьма признательна за рекомендации по поводу отеля. Пожелания: чтобы хорошо кормили, вся инфраструктура в шаговой доступности и какая-нибудь развлекаловка в самом отеле. Потому что еду одна.


А по ценовой политике как? Во сколько планируете уместиться?

masha.fedorova 14.03.2018 17:20

Ну у меня свое оборудование, поэтому, в принципе готова в 2000 евро уместиться.

vaskokirya 15.03.2018 15:41

А, ну тогда вам подойдет наш вариант – Panorama Alpin. Мы более чем довольны отдыхом там. Кормили всегда вкусно и сытно и мясо и рыба, и выпечка всякая разная. В комнатах тепло, есть сауна и шикарный вид с балконов на горы. Что касается развлечений – есть спа, бассейн. Вечером в баре много народу собирается. А еще в отеле устраивают Тирольский ужин с живой музыкой. Тоже для разнообразия неплохо.

belka 13.02.2020 16:57

в общем, шота штормит меня в этом году.. сидела себе работала, никого не трогала. Выхожу на обед, а там большие белые мухи летают и манят, манят... А тут еще куча авиакомпаний предлагают дешевые перелеты в Вену от лоукостеров до Австрийских.
...купила билеты в Вену на след выходные 22-24/02 на 3 полных дня (очень ранний прилет и поздний отлет) чтобы 3 полных дня покатать. Думаю исследовать маленькие курорты недалеко от столицы.
Если кто-то катался рядом с Веной, поделитесь инфой где больше нравится. Ну и добро пожаловать желающих присоединиться :)

HappySkier 14.02.2020 08:32

Цитата:

Коментар від belka (Коментар 344032)
в общем, шота штормит меня в этом году.. сидела себе работала, никого не трогала.

:D
- you made my day (c) @Dobermann

Цитата:

Коментар від belka (Коментар 344032)
Выхожу на обед, а там большие белые мухи летают и манят, манят... А тут еще куча авиакомпаний предлагают дешевые перелеты в Вену от лоукостеров до Австрийских.
...купила билеты в Вену на след выходные 22-24/02 на 3 полных дня (очень ранний прилет и поздний отлет) чтобы 3 полных дня покатать.

:good: :good:

Але про Віденські курорти, на жаль, нічого сказати не можу. :pardon:

belka 22.02.2020 21:35

Stuhleck
 
Так так, продолжаю рубрику «на выходные в Европу». Сегодня я в Stuhleck. У на в ПДБ есть столик, а у австрияк - стульчик)))
http://extreme.com.ua/forum/member-b...-stuhleck.jpeg

Утро.. утро началось еще дома, но 2 неприехавших такси меня окончательно разбудило.. еще день такой 22.02.2020.. бабушка Ванга что-то там говорила про время когда будет пять двоек.. (ой.. это не тот чатик))). В общем. На самолет успела, 2 часа лета, 2 часа поезда и 10 мин автобус и вот.. я тут, в горах, где воды нельзя напиться, а воздухом надышаться.

Лирическое отступление: когда покупаете билеты за неделю, проверяйте таки цены на жилье, а то я вообще забрала последний номер рядом с горой за очень небюджетную цену, а выбора уже было...

Так вот.. последние дни прогноза вводили меня в шок, но все оказалось не так страшно. Свежего снега нет, а кататься в плюсе очень комфортно, трассы все равно готовят отлично. Радует, что даже частично настоящий снег уцелел
http://extreme.com.ua/forum/member-b...-stuhleck.jpeg http://extreme.com.ua/forum/member-b...-stuhleck.jpeg

Еду наверх, думаю.. начать надо с синей и как то упорно их под креслом не вижу, хотя по карте почти все синие и пару красных. В общем, их типа синие-это наши очень красные, местами со льдом и буграми (эх, когда я могул освою?). А красные-ну это тоже самое, но без выполаживаний. На синих промежутки крутяков меньше))) Хотя на фото толком уклон не видно.. вот на фото...синяя присиняя))
http://extreme.com.ua/forum/member-b...-stuhleck.jpeg

Ооо и тут есть такая приколяха.. типа вип пропуска на буке, когда ты мимо очереди идешь.. тут тоже есть, но в нее пускают не по понтам и понятиям, а психов-одиночек)) очень удобная штука.. ведь всегда на 4-6 местных креслах есть пробелы. Вот она, истинная оптимизация на практике, респект австриякам!

Что вам еще бы рассказать на ночь?.. ночь.. кстати.. в сад писульки, утром каталка, чао :snezhok:
http://extreme.com.ua/forum/member-b...-stuhleck.jpeg http://extreme.com.ua/forum/member-b...-stuhleck.jpeg

HappySkier 02.01.2022 21:32

У темі 6 додатків
Хоч це і не Тростянчик :pardon:, але, сподіваюся, також багатьох порадує.
Приїхали вчора ввечері у Санкт-Антон-ам-Арльберг і встигли тільки заселитися. Доки не купили скі-паси, вчора писати не хотілося, щоб не зглазити. А сьогодні вже пройшли й останній етап на шляху до катання, тобто купили й активували скі-паси й почали кататися. Тому, знову ж було не до писання.
Погода сьогодні була сонячна :good:, додаю декілька фотографій. Але натурального снігу зараз навіть тут не так вже й багато, на трасах основна частина настріляна. А враховуючи, що погода сьогодні була не тільки сонячна, а й тепла – плюсова навіть з самого ранку навіть на верхніх точках (+2), і до + 7-8 в обід, то сніг був якийсь дивний зранку, навіть свіжі добре наточені лижі тримали на вранішньому жорсткому насті якось не дуже. А потім траси почали розбиватися дуже швидко. :(
Але, якби там не було, після дворічної перерви, враження від катання просто супер! :Yahoo!:

Тепер про тернистий шлях, який треба пройти до спуску по схилах.

1. Що треба?
Так, як і писали, повна вакцинація визнаною у Австрії вакциною плюс ПЛР-тест, зроблений не пізніше 72 годин до перетину кордону.
ДІЛА забезпечує чудовий сервіс по ПЛР-тестах. :good: 31.12 о 8:20 зробили терміновий тест з максимальним часом результату у 8 годин. Але насправді, результати були вже готові о 14-й годині і ми отримали електронний результат тесту, але ми сходили ще раз, і надрукували також паперовий варіант. О пів на третю у нас вже були всі необхідні документи. Крім того, сказали , що цей ПЛР-сертифікат можна підтягнути в Дію. Ми спробували відразу зробити це о пів на третю, коли прийшли додому, але він підтягатися відразу не захотів. Повторили спробу десь під вечір і він з’явився у Дії.
Таким чином у нас були всі необхідні документи як у паперовому вигляді, так і в Дії.
Від австрійських авіаліній ще 29.12 прийшло нагадування про можливість онлайн-реєстрації та пропозиція надати ковід-документи онлайн, щоб пришвидшити процес перевірок при реєстрації. Після отримання результатів ПЛР-тестів ми пройшли таку реєстрацію за посиланням із листа. За декілька хвилин прийшов лист, що все успішно перевірено.

2. Посадка на літак.
Летіли до Інсбрука через Відень.
У Борисполі, оскільки у нас був негабаритний багаж, то тільки онлайн-реєстрацією не обійдешся і треба було однаково йти до реєстраційної стійки. Дівчина не захотіла дивитися на наші талони онлайн-реєстрації і на те, що наші ж документи ніби успішно перевірили, і стала перевіряти все сама. :unknown: Так-що, користі від усіх онлайн процедур було тільки те, що ми вибрали собі місця у літаку. :pardon:
Ми вирішили протестувати всі варіанти перевірки документів: дружина усюди показувала паперові документи, а я усюди показував документи з Дії.
У Борисполі все пройшло і в тому, і в другому вигляді. У Дії дівчина тільки швиденько прогортала записи про вакцинацію та про тест, не сильно то й вчитуючись, і зареєструвала нас ще раз.

3. Паспортний контроль у Відні.
На цьому контролі Ковід-19 сертифікати пройшли і той, і другий, без проблем. Паперовий сертифікат ПЛР-тесту пройшов також без проблем, а мій сертифікат з Дії дядько гортав туди-сюди, сюди-туди, читав уважно і так, і сяк, а потім питає мене, а де тут видно, що це PCR test? Я вже не став тримати чергу, швиденько дістав свій паперовий варіант, і після цього він нас пропустив. Але мені стало цікаво. Коли чекали на наступного літака, я відкрив цей сертифікат, почав сам шукати запис про PCR test і не знайшов! :shock: Там у графі «тип тесту» написана якась довга медична фраза. Можливо, з медичної точки зору, це більш точне визначення того, що робить PCR test, але митнику потрібна не ця розумна інформація, а два слова PCR test. Причому у паперовому варіанті написано саме PCR test. Хто в Дії додумався писати таку назву тесту??? :unknown:

4. Посадка і переліт до Інсбрука.
Паспортний контроль вже пройдений, жодних проблем і перевірок немає.

5. Трансфер.
Не перевіряли нічого.

6. Поселення.
За поріг хазяйка пустила, але відразу захотіла Green certificate. :agree: Відсканувала наші штрих-коди з Дії і на цьому все закінчилося. :) У пансіоні треба ходити у FFP2 масці, хазяйка також так ходить.

7. Купівля скі-пасів.
При купівлі скі-пасу касир відразу сканує QR-код сертифікату, якщо він розпізнається, то ви отримуєте активований скі-пас на всі дні.
Дружині набридло витягати паперовий сертифікат і ми показували QR-код з телефонів.
Все, дорога на схили відкрита! :Yahoo!:

8. Ну а далі почалося просто :slalom::skiing::dance4:

Як і пишуть на сайтах австрійських курортів, у гондолах треба знаходитися у FFP2 масці. Перед входом на кріселки всі також вдягають маски, але коли вже поїхали, то при незакритому ковпаку майже всі опускають маски на підборіддя. Але є такі, що весь час їдуть у масках.
9. Обідали, як завжди у ресторані самообслуговування на горі. Сьогодні це було на горі Galzig. QR-код сканують один раз при вході і все. Доки вибираєш їжу і розплачуєшся, треба бути у FFP2 масці, а коли сідаєш їсти, то маску знімаєш.

Ну на перший день, мабуть вже все. :)

HappySkier 03.01.2022 21:21

У темі 6 додатків
Сьогодні стан снігу був такий самий. Тобто вчора вдень його розтопило та розковбасило, а вночі все це змерзлося і відратрачилося. Сьогодні зранку було трохи хмарно, трохи сонця, але температура також була плюсовою, хоч і не настільки як вчора. Тому, зранку знову шурхав по зпресованому льодянистому розковбасу. На верхніх трасах, де все ж таки натуральний сніг і настріляний може десь 50/50, кататися, звичайно набагато краще. А навколо нижніх трас в багатьох місцях проглядує пожовкла трава.
Але пізніше небо затягли хмари і пішов легкий сніжок. Може завтра трохи краще буде...

HappySkier 03.01.2022 22:08

Мої сторінки у Facebook та Instagram
 
Перед новим лижним сезоном, на початку грудня вирішив зареєструватися у Фейсбуку та Інстаграмі, бо сподівався, що до Альп все ж таки доїхати в цьому році вийде і щоб більш оперативно викладати свої враження під час поїздок.

Ось мої адреси
Happy Skier Facebook
Happy Skier Instagram


Але часу розібратися що і як треба писати у фейсбук раніше не було.
Тільки от зараз, коли з’явилося, що писати, створив на фейсбуку перший допис з вчорашньою інформацією. Не впевнений, що все гарно вийшло, тому є прохання до досвідчених фейсбукчиків подивитися, чи все нормально там виглядає з інших акаунтів.
Мій Instagram наразі ще пустий.

Раніше у цих соціальних мережах не «сидів» та їх не дуже й читав і, оскільки часу на соцмережі у мене мало, то поки ще не встиг розібратися, що і як тут робиться, як шукати друзів тощо.
Я відкритий до всіх членів та читачів extreme.com.ua.
Тому, якщо у Вас є бажання приєднатися до мене в друзі та вже давно «сидите» в цих соціальних мережах і орієнтуєтеся що і як робиться, то надсилайте мені запити. Буду щиро радий Вас бачити у своїх контактах.
Оскільки у фейсбуку Ви можете бути зовсім під іншими іменами, то пароль на приєднання: «extreme.com.ua»

Буду також щиро вдячний за зауваження, якщо мої дописи будуть виглядати зі сторони не в найкращому вигляді. Буду вчитися користуватися цими мережами.
Але про extreme.com.ua забувати також, звичайно, не збираюся. 😊

Bob_Kneissl 03.01.2022 23:02

@HappySkier, Запит подав,:agree: але на аватарку поставте своє любе фото, тому що, без фото багато ботів:pardon:, а це на обкладинку.;)

HappySkier 04.01.2022 08:22

Цитата:

Коментар від Bob_Kneissl (Коментар 415605)
@HappySkier, Запит подав,:agree: але на аватарку поставте своє любе фото, тому що, без фото багато ботів:pardon:, а це на обкладинку.;)

Дякую! Запит прийняв.

Witness 04.01.2022 13:37

Подскажите ( кто бывал там ) - имеет смысл из Капруна проехаться один день до Заальбах - Хинтерглемм ? Интересные ли там трассы ? Как долго добираться ( бусом ) ? Как часто он ходит ? Какой именно ? ( я так читал что от ж/д вокзала Цель Ам Зи ) ? Ски бус там местный с Капруна останавливается возле ж/д вокзала Цель ам Зи ? ... ну и сколько стоит билет ? и когда последний бус из Заальбах обратно в Цель ам Зи / Капрун ? ... или такси тоже НЕ дорого :) ?

Gagaryn 04.01.2022 18:16

5 Буковелей, конечно стоит, но по погоде. Там своя кругосветка skicircus, переезды завязяны на верхних очередях, без них только верх-низ. Нам не повезло, был ветер, делали пару спусков и переезжали на скибусе дальше. Насколько помню прямого сообщения с Капрун нет, только через с Цель-ам-Зи, мы на такси ездили, цен не помню.

HappySkier 04.01.2022 19:35

У темі 1 додатків
Цитата:

Коментар від Witness (Коментар 415611)
Подскажите ( кто бывал там ) - имеет смысл из Капруна проехаться один день до Заальбах - Хинтерглемм ? Интересные ли там трассы ? Как долго добираться ( бусом ) ? Как часто он ходит ? Какой именно ? ( я так читал что от ж/д вокзала Цель Ам Зи ) ? Ски бус там местный с Капруна останавливается возле ж/д вокзала Цель ам Зи ? ... ну и сколько стоит билет ? и когда последний бус из Заальбах обратно в Цель ам Зи / Капрун ? ... или такси тоже НЕ дорого :) ?

Якщо Капрун за 4-5 днів набридне, то має сенс. Цікавих трас там багато, набагато більше, ніж на льодовику Кіцштайнхорн у Капруні. Але треба враховувати погоду, бо Кіцштайнхорн - це десь 3200 м, а весь катальний регіон Заальбах-Хінтерглем-Леоганг-(а тепер ще й) Фіненбрюн - це трохи вище 2000 м. При теплій та малосніжній ситуації з точки зору катання може бути гірше, ніж в Капруні. Але якщо враховувати ще й пейзажний аспект, щоб помилуватися краєвидами та пофоткати їх, то на один день точно з'їздити варто.
Чи зупиняється автобус із Цель-ам-Зее до Заальбаха/Хінтерглема біля залізничної станції, точно не пам'ятаю, можливо зупиняється. Але набагато краще і зручніше їхати від автостанції, яка знаходиться на PostPlatz (на карті позначив червоним прямокутником). Безкоштовний скі-бас із Капруна також має кінцеву зупинку саме тут. Тому буде досить зручно. Приїжджаєте на скі-басі на Постплац, купуєте квиток (чотири роки назад коштував 18.80 євро на двох туди й назад) і їдете у Заальбах хвилин 40, якщо до Хінтерглема, то може буде до 50 хв.
Щодо розкладу треба гуглити.

До речі, якщо набридне Капрун, то замість Заальбаха є безкоштовна альтернатива на один день - гора Шміттен власне у Цель-ам-Зее. Скі-бас сюди з Капруна безкоштовний хвилин 20-25, скі-пас є спільним на Капрун і Цель-ам-Зее, а різнобарв'я трас на Шміттені на один день вистачить точно.


Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 22:09.