Горные лыжи Elan 08/09 раздел закрыт |
15.07.2009, 10:25
|
#501 (посилання)
|
...
Зараз: поза форумом
Снаряга: AK JJ
|
Цитата:
Коментар від Albertowych
ЯВисновок:
Нагадаю що основне правило нормального лижника ЗАВЖДИ тримати лижку на кантах, тобто завжди в повороті.
|
Не согласен
Цитата:
Коментар від Albertowych
І тепер як висновок запитання: Яку роль в тому всьому відіграє висота тіла прикрученого до снаряду (лижкі тобто)?
|
ПОСТОЯННО ДИНАМИЧЕСКИ МЕНЯЮЩИЙСЯ, МОМЕНТ ИНЕРЦИИ
ЗАГНУЛЛЛЛ
|
|
|
15.07.2009, 11:08
|
#502 (посилання)
|
Всегда на форуме
Снаряга: ......
|
Цитата:
Коментар від Yurez
для сллому 165, але в же для гіганту мінімальна ростовка 167, а максимум 191.
З вище наведеного напрошується висновок, що більш коротка лижа краще поводить себе в коротких поворотах, а більш довга є більш стабільною в довгих. Хоча не можна не враховувати і різні технології які використовуються при виготовленні лиж для слалому та гіганту.
Мова, безперечно, тільки про підготовлені склони.
|
Цілком вірно. Тобто вибираючи довгу лижу для забезпечення БІЛЬШОЇ швидкості, ми записуємо себе в ряди ЛОМІВ. Ну нема де ганяти на буковельских схилах. Ігрус згадай що ти казав про Торнаду? Пральна - "Вони хочуть довшої горки, тут нема де ними крутити" Максимально безпечну швидкість, яку можна собі дозволити на підготовлених для аматорського катання трассах і на яких в наявності ВЕЛИКЕ скупчення таких самих аматорів, може забезпечити лижка МЕЬШОЇ ростовки, на додаток вона більш маневреніша від довгої.
ЗРІСТ ЛИЖНИКА ТУТ НІ ДО ЧОГО.
Цитата:
Коментар від griig
Вить, я не теоретик, ты, в курсе. Я опираюсь, только на свой личный приобретенный опыт. Иногда, может не совсем правильны. Времени не всегда хватает.
888 приростоке 186 - БОМБА для меня. Очень тяжелы расколбас даже не замечал (как по подготовленной трассе) При тех же параметрах другой лыжки и лыжника вставлял метров на 400. Опыт и ТТХ почти одинаковые.
НЕЗНАЮ. Честно.
|
Ну і куда ти гнав на цій БОМБІ? 888 це чистий фрірайд для целяка на Чегеті, де на них в Україні можна ПОВНІСТІ відчути "прєлєсть" цієї моделі?
Цитата:
Коментар від griig
Сообщение от Albertowych
Як Висновок:
Нагадаю що основне правило нормального лижника ЗАВЖДИ тримати лижку на кантах, тобто завжди в повороті.
grig
Не согласен
|
Так ти за те щоб носочки вниз і кричати "Розійдітся бо я повертати не хочу"
НЕ ВІРЮ
Цитата:
Коментар від griig
ПОСТОЯННО ДИНАМИЧЕСКИ МЕНЯЮЩИЙСЯ, МОМЕНТ ИНЕРЦИИ
ЗАГНУЛЛЛЛ
|
доповню ... який миттєво змінює вектор відцентрової сили, в залежності від розташування центру ваги віднсно площини точки обертання і приросту швидкості, при зменьшенні корисної площі дотику ковзаючої поверхні, НЕЗАЛЕЖНО ВІД ВИСОТИ РУХАЮЧОГОСЯ ПРЕДМЕТУ.
Загнув не гірше
|
|
|
15.07.2009, 11:25
|
#503 (посилання)
|
...
Снаряга: AK JJ
|
Цитата:
Коментар від Albertowych
Ну і куда ти гнав на цій БОМБІ? 888 це чистий фрірайд для целяка на Чегеті, де на них в Україні можна ПОВНІСТІ відчути "прєлєсть" цієї моделі?
Так ти за те щоб носочки вниз і кричати "Розійдітся бо я повертати не хочу"
НЕ ВІРЮ
|
888 - полуфрирайд, пробовал их везде где мог по ситуации.
Вдумайся в фразу: Плоско-паралельное ВЕДЕНИЕ. Не кантование.
Цитата:
Коментар від Albertowych
доповню
...який миттєво змінює вектор відцентрової сили, в залежності від розташування центру ваги віднсно площини точки обертання і приросту швидкості, при зменьшенні корисної площі дотику ковзаючої поверхні, НЕЗАЛЕЖНО ВІД ВИСОТИ РУХАЮЧОГОСЯ ПРЕДМЕТУ.
Загнув не гірше
|
без пива не разобраться
Пошел работать, ато выгонят
|
|
|
15.07.2009, 11:39
|
#504 (посилання)
|
Всегда на форуме
Снаряга: ARMADA JJ, Volkl Racetiger Speedwall SL R WC 2011, Merida TFS Trail 100-D
|
Цитата:
Коментар від Albertowych
Тобто вибираючи довгу лижу для забезпечення БІЛЬШОЇ швидкості, ми записуємо себе в ряди ЛОМІВ.
|
Не для забезпечення більшої швидкості, а для забезпечення більшої стабільності лижі в довгих дугаг (я це мав на увазі)
А ломам, мені здається, пофіг на яких лижах "максималку" розганяти
|
|
|
15.07.2009, 12:39
|
#505 (посилання)
|
Володар Грабовця
Снаряга: Atomic GS 10 166см 08р, Atomic Neox 310, Tecnica Diablo Flame HF, Elan RC 195см, Marker M4-15
|
Цитата:
Коментар від Yurez
|
Нє-а, в цих людей трохи друга психологія - чим крутіші лижі тим швидше вони їдуть самі з гори вниз, а спортцех для них те що треба.
|
|
|
15.07.2009, 14:41
|
#506 (посилання)
|
Всегда на форуме
|
Цитата:
Коментар від Yurez
Не для забезпечення більшої швидкості, а для забезпечення більшої стабільності лижі в довгих дугаг (я це мав на увазі)
|
+ за ломів і за решту.
Стабільність в повороті забезпечує не довжина. тут багато факторів хто і як розуміє стабільність, наприклад сучасні винищувачі ДУЖЕ не стабільні, але дуже маневрені. Для того щоб в повороті не зносило, треба щоб канти були гостріщі, кут закантовки (від перпендикуляру) більший, при чому тут довжина і зріст?
Живий приклад Рижик, з вагою 70 і ростом 180 на А6-160 см, почуває себе невпевнено, і тільки одягнувши МФ10 такої же ростовки почала відчувати ЯК якісно і впевнено поводить себе лижка. В той же час Рейси (162см начебто, я вже не памятаю) вона не зрозуміла. Хоча її сестра з тим же зростом, але з 55кг вагою при наявності ДВОХ цегол в кішенях, за 6 днів каталки на А6 - 160см доволі чудово себе почуває, і одягнувши МФ10 матюгала мене потім три дні.
Вага лижника основний показник для підбору жорсткості лижі, стиль і стаж катання показник для підбору геометрії. Зріст лижника на мою особисту думку в цьому підборі значення не має.
Корочше кажучи, лижку треба пробувати майже так само як і черевики , і яка сподобалась тут і брати.
|
|
|
15.07.2009, 14:45
|
#507 (посилання)
|
Всегда на форуме
|
Цитата:
Коментар від griig
888 - полуфрирайд, пробовал их везде где мог по ситуации.
Вдумайся в фразу: Плоско-паралельное ВЕДЕНИЕ. Не кантование.
Сообщение от Albertowych
доповню
...який миттєво змінює вектор відцентрової сили, в залежності від розташування центру ваги віднсно площини точки обертання і приросту швидкості, при зменьшенні корисної площі дотику ковзаючої поверхні, НЕЗАЛЕЖНО ВІД ВИСОТИ РУХАЮЧОГОСЯ ПРЕДМЕТУ.
Загнув не гірше
.....
без пива не разобраться
Пошел работать, ато выгонят
|
Предмет в який Господом Богом вмонтовані шарніри, і який за власною ініціативою приковує себе до снарядів, може змінювати положення центроваги.
:wink:
|
|
|
15.07.2009, 14:50
|
#508 (посилання)
|
Рождённый в СССР
Снаряга: Salomon Roker2 122 192 13/14, Fischer RX 8 180 05/06,
Line Prophet 90 179 11/12
|
Цитата:
Коментар від Albertowych
+ за ломів і за решту.
Стабільність в повороті забезпечує не довжина. тут багато факторів хто і як розуміє стабільність, наприклад сучасні винищувачі ДУЖЕ не стабільні, але дуже маневрені. Для того щоб в повороті не зносило, треба щоб канти були гостріщі, кут закантовки (від перпендикуляру) більший, при чому тут довжина і зріст?
Живий приклад Рижик, з вагою 70 і ростом 180 на А6-160 см, почуває себе невпевнено, і тільки одягнувши МФ10 такої же ростовки почала відчувати ЯК якісно і впевнено поводить себе лижка. В той же час Рейси (162см начебто, я вже не памятаю) вона не зрозуміла. Хоча її сестра з тим же зростом, але з 55кг вагою при наявності ДВОХ цегол в кішенях, за 6 днів каталки на А6 - 160см доволі чудово себе почуває, і одягнувши МФ10 матюгала мене потім три дні.
Вага лижника основний показник для підбору жорсткості лижі, стиль і стаж катання показник для підбору геометрії. Зріст лижника на мою особисту думку в цьому підборі значення не має.
Корочше кажучи, лижку треба пробувати майже так само як і черевики , і яка сподобалась тут і брати.
|
Альбертович за весом не уследишь, это что надо пять пар лыж держать. Я например умудрясь и худеть и толстеть (последнее лучше получается, начал пиво по одной бутылке в день пить).
|
|
|
15.07.2009, 15:12
|
#509 (посилання)
|
Всегда на форуме
Снаряга: ARMADA JJ, Volkl Racetiger Speedwall SL R WC 2011, Merida TFS Trail 100-D
|
Цитата:
Коментар від Albertowych
за решту.
Стабільність в повороті забезпечує не довжина.
|
Альбертович, ну не хочете Ви мене розуміти...
Знов таки зі свого особистого досвіду, в коротких поворотах краще працює коротша лижа, в довших довша. В конкретно моєму випадку, катав на 165 слаломних та 176 гігантах. На слаломних їхати довжилезними дугами дуже не зручно, здається, що задавивши трохи сильніше носок бота, є верогідність парелетіти через голову, на гігантах такого відчуття немає, навіть при потраплянні лижі на лід чи у кашу. Гігантки короткими дугами вести можна, але це потребує набагато більше енергозатрат, ніж на слаломних.
Тому вважаю що при виборі лижі треба враховувати і особисті вподобання (коротким чи довгим дугам ви надаєте перевагу)
Знов таки, ИМХО!
|
|
|
15.07.2009, 15:34
|
#510 (посилання)
|
Всегда на форуме
|
Цитата:
Коментар від Keks
Альбертович за весом не уследишь, это что надо пять пар лыж держать. Я например умудрясь и худеть и толстеть (последнее лучше получается, начал пиво по одной бутылке в день пить).
|
Недостатня вага компенсуєтся агрисивністю стиля каталки (Ти Діпа бачив ), пораду у виборі лижки потребують тільки початківці, і тому ці поради якраз для них. Коли відкатаєш днів 20-30 тоді вже і сам будеш відчувати ЯКА лижка більш до душі, і тому для початку беріт те що радить скіселектор, але з розрахунком на те що через 20-30 днів каталки лижку прийдется міняти. Правда в декого ці 20-30 днів можуть розтягнутися на 3-5 років, як у Катастрофи
І ще одне, не думайте що пришпилившись до супер-пупер лижки відповідної ростовки, ви тут же поїдете як Бодя Міллер, на початках легше справлятися з лижкою середнього рівня.
Блін коли вже та зима. Ігрус багао снігу обіцяв, а Буковель приємні акції
|
|
|
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
|
|
Параметри теми |
Пошук у темі |
|
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати коментарі
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати коментарі
HTML код Вимк.
|
|
|
При цитуванні гірськолижного форуму на інших ресурсах, активне посилання на extreme.com.ua обов'язкове.
|
| | New Users | New Posts | Visits | Pageviews | Search Engines | Direct Traffic | Referring Sites |
---|
Today | 0 | 0 | 2 | 2 | 43 (68%) | 2 (100%) | 2 (3%) |
---|
Yesterday | 0 | 0 | 84 | 180 | 73 (65%) | 40 (35%) | 6 (3%) |
---|
Month | 4 | 116 | 4688 | 15687 | 2570 (54%) | 2034 (43%) | 112 (2%) |
---|
|
|
|