Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   How to (https://extreme.com.ua/forum/99-how/)
-   -   Лавинная безопасность (https://extreme.com.ua/forum/how/955-lavinnaya-bezopasnost.html)

Netka 27.01.2011 10:32

Дуже корисна і пізнавальна лекція! Особисто я дізналась багато чого нового для себе!
Класифікації лавин, лавинного спорядження, море прикладів із досвіду Панкова, загальне уявлення про те, як оцінити лавинонебезпечні ділянки, як варто і не варто їх проїжджати, що робити і не робити, коли я чи хтось потрапив у лавину... Словом, хотілося б почастіше бувати на таких лекціях. Вражень море! Велике дякую Максіму Панкову!

Якби Неон не закинув нам тут інфо про такий захід, мабуть, мало хто б знав. Окреме дякую, друже)

Vols 27.01.2011 14:13

Дійсно шороша лекція. Велика подяка організаторам і лектору! Безкоштовна лекція - це реальний вклад в популяризацію фрірайду. :Bravo:

Пригадую дискусію двомісячної давності, коли я говорив, що такі заходи мають бути безкоштовними, і як приклад давав лінк на лекції Максима Панкова.

Всупереч думкам/поясненням окремих форумчан
Цитата:

Коментар від StasV (Коментар 94497)
В России практически у всех массовых лекций и семенаров есть спонсоры и у лекторов тоже... Что же мы имеем у нас: Практически полное отсутствие компетентных специалистов , которые являются заслуженным авторитетом в своей области (их мы приглашаем из братской России за деньги естественно).........Собственно отсюда и цена.

організувати таку безкоштовну лекцію виявилось абсолютно можливим! Хоча я до цього не причетний.
Як сказала одна мудра людина
Цитата:

Ти просто запустив думку у Космос і космос виявився ближче ніж ми думаєм....
:)

п.с. To StasV, орги форуму: прошу не сприймати цитати як троллізм чи щось таке. Я не злопамятний, просто згадалось... :)
Насправді з повагою ставлюсь до всіх.
Приємно було бачити людей з Франківська, Косова, Ужгорода, можливо й з ін. міст.
Всім peace :beer: , багато павдера і жодних лавин!

dronv 27.01.2011 14:51

Цитата:

Всупереч думкам/поясненням окремих форумчан
http://extreme.com.ua/forum/events-m...tml#post109971

Цитата:

В этом году в судейскую коллегию помимо Темпера Михаила и Андреева Сегрея будет известный российский гид, райдер и один из самых известных специалистов по лавинам на территории СНГ Макс Панков (Россия).
И в суперечь каким думкам форумчан это событие произошло? Опять таки спонсорская поддержка фрирайд соревнований. Что и требовалось доказать.

StasV 27.01.2011 14:53

to dronv, читаешь мои мысли :)

to Vols:
Очень хорошо что Ты привёл мои цитаты, теперь давай включим мозг и проанализируем факты:
1. Макс Панков едет в Карпаты с целью судейства Freeride CUP (то есть его приезд уже проплачен спонсором полностью ... смотри мои цитаты выше)
2. Едет он через Львов
3. В универе во Львове можно за недорого, а то и бесплатно снять аудиторию особенно с такой благой целью.
4. Лекция - это не основная цель его визита (ибо в противном случае анонс был бы заранее и более массовым)

Научись пожалуйста отделять мух от котлет и не ищи бесплатный сыр, т.к. за этот сыр уже заплатили спонсоры и участники Freeride CUP своими стартовыми взносами. Ты, кстати, участвуешь в соревнованиях ???

Подобные бесплатные мероприятия очень нужны в Украинским райдерам, но к сожалению спонсоров для них пока что найти практически нереально.

Мегареспект организаторам что смогли найти время для проведения данного мероприятия. C удовольствием сам послушал бы.

Kaya 27.01.2011 14:54

І мені дуже сподобалося! Є над чим помислити.
Дуже вдячна організаторам і Максу.

І Неонові, який написав пост, і ще Кучерясі, яка мені кинула лінку на пост Неона )

Направду кльовий івент - все було почуто. І "секирь башка" теж, али ми всміхалися ... і, найголовніше, думали.

Vols 27.01.2011 15:39

StasV, я не хочу розводити холівар, але не треба мене вчити включати мозг чи щось від чогось відділяти :)
Ти писав про те, що в Україні не може бути нічого бесплатного, бо немає спонсорів.
А я лише відзначив, що можна і в нас таке зробити, і без цих мега спонсорів...
На жаль не мав змоги дослухати лекцію повністю, але наскільки розумію, ніхто ніякі бренди не рекламував.

Цитата:

Коментар від StasV (Коментар 94557)
В Москве находятся центральные офисы таких гигантов как Альпиндустрия, Триал-Спорт, Кант и других спорт компаний которым дать пару тыщ долларов на организацию подобного ивента проблем не составляет. В России рынок радикально больше нашего - соответственно вложенные деньги отобьются очень быстро. У нас же рынок очень узок и беден брендами - соответственно в спонсоры и партнёры никто особо не рвётся ибо всем копейка сегодня дороже перспективы через 2 года.

"Пару тыщ долларов" для цього не потрібно.
Просто Ти до цього питання підходиш з позиції продавця (спонсора), а не ентузіаста :nea:

Neon 27.01.2011 15:47

адвокати в принципі повинні добре вміти читати...

за цю лекцію фактично заплатили учасники фрірайд капу.

Vols 27.01.2011 16:00

Цитата:

Коментар від Neon (Коментар 110054)
адвокати в принципі повинні добре вміти читати...
за цю лекцію фактично заплатили учасники фрірайд капу.

земляк, адвокати крім того вміють рахувати :)
учасники фрірайд капу заплатять за участь в змаганнях.
вартість участі порівняно з минулим роком (коли не було жодних лекцій) не змінилась.

Sheridan 27.01.2011 16:03

Vols, ты, случаем, не брат Avl?

Neon 27.01.2011 16:05

фішка не в тому що ціна не змінилась, фішка в тому що сир навіть в мишоловці не безплатний, за його хтось таки заплатив.

коли ми проводили суддівський семінар наш основний лектор був на семінарі в москві і ніяк не встигав вернутись до львова(хоча його участь була безкоштовною) ми оплачуємо йому переліт москва - львів після чого він по дорозі в карпати в стрию проводить ще одну коротеньку лекцію. стрийські орги нічого не платили. чому ?! томущо ми вже заплатили. тут такаж фішка.

Vanya 27.01.2011 16:18

А в Киеве эту бесплатную лекцию почему не проводят? Разве в Киеве не достаточно людей интересующихся фрирайдом и лавинной безопастностью?

Vols 27.01.2011 16:25

Цитата:

Коментар від Neon (Коментар 110059)
фішка не в тому що ціна не змінилась, фішка в тому що сир навіть в мишоловці не безплатний, за його хтось таки заплатив.

однозначно. все правильно. нічого не виникає з нічого.
але мова про те, хто платить - споживач чи спонсор (організатор).

to iva58, чув що в Києві теж планують.
і вже передбачаю наступний допис: "Ну да, он же через Кієв будєт ехать" ;)

to Sheridan: не бийте ногами... :)

Gera 27.01.2011 20:21

Цитата:

Коментар від Rain (Коментар 109977)
Дуже цікава лекція, шкода, що орги забили включити проектор після того, як світло вирубалось. Екстрімівців було реально багато, а також веломаксівців і просто людей=)

Шкода, що хтось так і не зміг розібратись, де у мобільному "тихий" режим, тож кожні 5 хвилин ми могли слухати фантастичну ледігагу, щось там типу "ра-ра-труллала..."

:)

Тру-ла-ла це хвороба нашого часу,а саме повна неповага до вчителів і лекторів-не переймайтеся,це нормально...:(

Jolie 27.01.2011 20:36

офф-топ

Цитата:

Коментар від Gera (Коментар 110117)
Тру-ла-ла це хвороба нашого часу,а саме повна неповага до вчителів і лекторів-не переймайтеся,це нормально...:(

Якраз це не є нормально :evil:. І з цим можна боротися цілком цивілізованими методами, які працюють. Кожне своє заняття я починаю з вступної частини, на якій перш за все попереджаю студентів, що на парі всі мобільні телефони мають працювати у беззвучному режимі. Мій телефон теж не виняток; крім того, ніколи не дозволяю говорити по телефону, коли йде заняття. Якщо студенту треба терміново вийти і відповісти на дзвінок - прошу дуже. А за розмови на парі просто виганяю з аудиторії.

Головне - це розставити всі крапки над "і" до початку заняття. Це завдання лектора.

Vanya 27.01.2011 20:59

to Vols, буду очень признателен если Вы сообщите здесь на форуме
о времени и месте проведения семинара в Киеве.

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 12:56.