Мої параметри: Ріст - 180 см, Вага 65 кг (+/-2кг).
Спортсмен зі значним стажем, продовжую тренуватися (без фанатизму — для здоров'я).
Катався в Яблуниці 2 дні - дуже сподобалося (г.Коза і г.Микулина), хоча снігу було мало, на Микулині взагалі здувало - лід і трава
. Дали мені в прокаті лижі класичні Dynastar (де вони їх взяли - не питайте) висотою десь по ніс мені (тобто близько 165).
Стиль катання — подобається дугами різної довжини. Їхати тупо вниз на швидкість не цікаво.
Техніка — що навчився за 2 дні - поворотам з проскальзуванням (проковзуванням) ( я так розумію з опису і форумів).
Люблю поекспериментувати, добре вмію падати - в силу спортивних захоплень. Вчуся досить швидко, але катаюсь без надмірного ризику (що таке травма, знаю - тому і обережно)
В мене такі запитання:
1. З прочитаного на форумі зрозумів, що бажано для початку купити своє взуття. В Карпатах катався на прокатних Dalbello. Моделі не знаю, але на ногу лягли дуже добре. Важкі були. Вдягав через язичок. Ледве ступня пролізла. Ніяких переключателів і т.п.
Мене цікавить, яку жорсткість брати на майбутнє, якщо свої купувати (на форумі про взуття прочитав усі статті — зрозумів, що варто брати більш жорсткі (90 і вище). Чи правильно мислю?
Пізніше, коли захочу свої лижі, вибрані мною чоботи підійдуть для всіх кріплень?
2. Хочу із друзями поїхати в Буковель. Є можливість взяти прокатні Elan (exar з дерев'яним серцем) (сердечником). Рекомендують в прокаті брати нижчі (160см). Що порекомендуєте?
Дякую за увагу.
P.S. Порекомендуйте щось з лиж під мою вагу-ріст - на Буковель, Яблуницю, Драгобрат (
фрі-райдом і стрибками займатися не планую) - можна з Еланів - сезону 08/09 або 09/10.