Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Инкубатор (https://extreme.com.ua/forum/124-inkubator/)
-   -   Выбор горных лыж. Общие вопросы (https://extreme.com.ua/forum/inkubator/3693-vybor-gornyh-lyzh-obshie-voprosy.html)

Джигит 22.04.2010 12:30

Ой не напоминайте... почти ушел в парк, но потом увидел Это... когда посчитал цену с учетом Вип карточки = в районе 6000грн. НЕ СПЛЮ - НЕ ЕМ - Остываю в источнике. Берите - улучшайте технику - берегите Себя и других! 912 $ - 50% не реально ( 912 евро - Вип + расходы на доставку... = мои подсчитанные 6000грн)

Bob_Kneissl 22.04.2010 12:45

Цитата:

Коментар від Джигит (Коментар 71880)
Для - Slonic, я бы брал Росси SL 9 WC = Хорошая спорт лыжа, приятная на вид... Советую брать 170-175 см. и крепы 140 дин ( с запасом). А как аргумент - найдите друга с Вип картой Росси = (по пред заказу) цены Лучше - НЕТ!

Я вибачаюсь, що вмішуюсь у вашу розмову, але Rossignol SL 9 WC є в самій більшій ростовці 165см:wink:, не рахуючи спортцех..
Цитата:

Коментар від Slonic (Коментар 71885)
Как я понял это вот эти: Rossignol 2010-2011 / горные лыжи / Radical 9SL SlantNose Ti Tpi², я их тоже имел ввиду, насчет скидки почти договорился, изменят в рекомендованной цене с букводки € на $. Думаете стоит?

Вистачить кріплень з зусиллям спрацювання 12 DIN:agree:, думаю на кубку світу не будеш виступати. Прошу врахувати, що це слаломна лижа і її не загониш навіть в середню дугу:wink:, прийдеться катати короткими дугами. Вибір за тобою:agree:.

Джигит 22.04.2010 13:29

Я вибачаюсь, що вмішуюсь у вашу розмову, але Rossignol SL 9 WC є в самій більшій ростовці 165см:wink:, не рахуючи спортцех..

Смотрю по сезону 09-10 = есть 175 см. Да на сезон 10-11 ростовки не показаны, но уверен что 175 будет! А по поводу дуг - так у каждого (писал выше) свои козыри... Да правильно пойти в лыжную школу, подобрать оптимальные ботинки + шлем + маску+ палки + друзей. Остальное у товарища из Минска есть :slalom:

Добавлено через 5 минут

Да прошу учесть, не взирая на любимые бренды и лыжи, на данную лыжу Цена менее 6000 грн. Атомик предлагает лыжи такого класса по такой цене ?

Танаic 22.04.2010 14:28

Va-Gon у приватній переписці познайомив мене із своєю классифікацією гірских лиж.
Мені вона здалася корисною, допомагає якось в голові все розложити по поличкам.

Привожу її тут для обговорювання з його дозволу, може кому стане у пригоді.

На сторінці 1 цієї гілки Funcarver теж приводив свою класифікацію лиж.
Приведу їх обидві, тому що вони доповнюють дещо друг друга.

Таким чином.

Funcarver класифікував гірскі лижи на слідуючи категорії по призначенню (див. стор.1):

- Sport Slalom (агресивні лижі для льодових участків и підготовлених трас, короткі, агресивні повороти);
- Sport Race (те ж саме, але повороти ростянуті);
- Sport Downhill;
- All Mountain (All carving ....) (універсальні);
- Freeride (можно порівняти з внєдорожніками);
- Freestyle (Slopstyle, New scool, Park Pipe) - (для трюків);
- Ski Cross;
- Ski Tour (не тільки для того, щоб їхати вниз, але і наверх);
- Funcarving (для экстремального карвінга).

Класифікація Va-Gon лиж по талії:

- до 72мм - рейсові для підготовлених схилів (рейсові - це спортцех і моделі загального призначення, що пішли від них, а також лижі призначені для катання на підготовлених схилах) [мав на увазі Sport Race? (Т)] ;
- від 75 до 85мм - універсали,
- від 90мм і більше - фрірайдові і паркові.

Чим ширша талія тим повільніше лижа перекантовується, але краще їде по поглибшому снігу і розбитій трасі.

На думку Va-Gon, зараз виробники згладжують різницю між різними класами лиж, щоб захопити більше клієнтів і збільшують потенціал самих лиж, тобто універсали стають наближеними до карвінгів і навпаки.

Класифікація Va-Gon лиж по радіусу:

- радіус до 13,5м - слаломні,
- від 14м до 16м лижі для загального призначення,
- 17м і більше гіг/слалом і фрірайд.

На "повороткість, вертлявість" лиж впливає також кваліфікація лижника (володіння технікою їзди).

Зрозуміло, що люба класифікація дещо условна, завжди бувают виключення.

Якщо БОЯН, то сваріть мене, а не Va-Gon, бо получиться, що я його підставив, і мені буде перед ним соромно :oops:

Slonic 22.04.2010 14:56

Ростовка 175 есть, вот что написано в каталоге rossi на 2010-2011 год.

RADICAL 9SL
WORLDCUP OVERSIZE SLANT NOSE
For racer and technical skiers seeking an
agile, powerful ski with an excellent ski
to snow contact in tight turns. Built with
the same WorldCup construction, the
famous Slant Nose technology but with
oversized sidecut.

> TECHNOLOGY: OVE RSIZE - SLANT NOSE
> SYSTEM: TPI2
> STRUCTURE: Fibro/Metal
> CORE: Wood
> REINFORCEMENT: Titanal
> SIDEWALLS: ABS + Titanal
> VAS 100
> SHAPE: Rectangular Sandwich
> TIP SHAPE: Slant Nose

SIZES: 155/160/165/170/175
> RADIUS: T165 : 11 m
> SIDECUT: 124-70-112

ботинки + шлем + маску+ палки + друзей это уже есть, нехватка только лыж.

короткий радиус не особо напрягает, т.к. у нас склоны не очень широкие то в самый раз, в больших горах - больше понапрягаюсь, покручусь и может минус парк кг будет:acute:

Витек 25.04.2010 23:13

Цитата:

Коментар від Bob_Kneissl (Коментар 71187)
Atomic SL 12 - верхня в лінійці Атоміка слаломна лижа, не рахуючи спортцех. Вимагає точного ведення лиж, не пробачає помилок.
Atomic SX5 - лижа для скікросу сезон 2008р, призначена для катаня не тільки по підготовлених схилах, потребує певних навиків в катанні. Дивись тут-SKI.Каталог. Горные лыжи. Тесты горных лыж 2008. | Atomic | SX B5i
Про Salomon Race 24 series (165) igrus все добре написав:agree:.
При купівлі зверни увагу на стан верхньої частини лижі, сколзячки, стан кантів і їхню товщину та в якому стані стані кріплення. Тобі потрібно кріплення з зусиллям спрацювання не менше 10 ДІN. Вибір за тобою:wink:.

Еще несколько предложений для обсуждений :)
1) Fisher Progressor 9+ 08\09. 165 см. 1900 грн. Описание: Fischer Progressor 9+ - Народные оценки горных лыж
2) Head Supershape Magnum 170 cm 1900 грн. Описание: Head iSupershape Magnum - Народные оценки горных лыж (аналогичные но 08\09 год)

что можете сказать...

vitalik0303 26.04.2010 21:18

Цитата:

Коментар від Витек (Коментар 72288)
Еще несколько предложений для обсуждений :)
1) Fisher Progressor 9+ 08\09. 165 см. 1900 грн. Описание: Fischer Progressor 9+ - Народные оценки горных лыж
2) Head Supershape Magnum 170 cm 1900 грн. Описание: Head iSupershape Magnum - Народные оценки горных лыж (аналогичные но 08\09 год)

что можете сказать...

Що Ви маєте на увазі під сумою 1900гр.? Вартість б/в лиж?:pardon: Я катаюся на прогресорах , правда 8+,дуже задоволений, проводив на них різні,всеможливі тести (маю на увазі, на що я особисто спроможний). Скажу так тримають трасу я просто в:shock: На ціх лижах відчуття повної впевності в своїх можливостях.Правда я встиг тільки чотири дня в цьому сезоні на ни покататися. Катав на них в Буковелі в березні. До покупки прогресорів катав на RX6 тепер вони мені не цікаві.

Витек 26.04.2010 21:23

Цитата:

Коментар від vitalik0303 (Коментар 72434)
Що Ви маєте на увазі під сумою 1900гр.? Вартість б/в лиж?:pardon: Я катаюся на прогресорах , правда 8+,дуже задоволений, проводив на них різні,всеможливі тести (маю на увазі, на що я особисто спроможний). Скажу так тримають трасу я просто в:shock: На ціх лижах відчуття повної впевності в своїх можливостях.Правда я встиг тільки чотири дня в цьому сезоні на ни покататися. Катав на них в Буковелі в березні. До покупки прогресорів катав на RX6 тепер вони мені не цікаві.

1900 это мне предложили такую цену за них... на это можно не обращать внимания :) это будет вопрос №2 :)

vitalik0303 26.04.2010 21:30

Да забув,бо друкую повільно, за свої я заплатив значно,прилічну суму,але не шкодую. Чому питаю що за сума 1900гр.

Добавлено через 1 минуту

За 1900гр. шикарна ціна.:)

Добавлено через 3 минуты

Якщо купите і протестите,хотів би почитати Ваші враження про лижі.

Витек 26.04.2010 22:07

Цитата:

Коментар від vitalik0303 (Коментар 72437)
Да забув,бо друкую повільно, за свої я заплатив значно,прилічну суму,але не шкодую. Чому питаю що за сума 1900гр.

Добавлено через 1 минуту

За 1900гр. шикарна ціна.:)

Добавлено через 3 минуты

Якщо купите і протестите,хотів би почитати Ваші враження про лижі.

до сих пор катался только в прокатных, так что вряд ли смогу сразу излить свои впечатления. Сам прошу помощи у "старших" товарищей помочь подобрать первые лыжи.... а цена меня тоже немного насторожила, как "чистота" этих лыж :(

vitalik0303 26.04.2010 22:33

Цитата:

Коментар від Витек (Коментар 72451)
до сих пор катался только в прокатных, так что вряд ли смогу сразу излить свои впечатления. Сам прошу помощи у "старших" товарищей помочь подобрать первые лыжи.... а цена меня тоже немного насторожила, как "чистота" этих лыж :(

Я на різних фішерах катав! Але ніякі в поріняння з 8+ не підходять , за 9+ не скажу, не знаю. Коли купував 8+ продавець консультант в КАНТІ, магазин маю на увазі,сказав про 9+ що це ще агресивніша лижа ,ніж 8+,взагалі сказав щоб без шолома на ціх лижах,не катався , коли почав робити перший спуск на 8+ я його зрозумі! Вони просто пруть ,на ни хочеться проводити якісь свої експеременти, довгою дугою,коліно на схил кладу ,а вони тримають:good:

Витек 26.04.2010 22:44

Цитата:

Коментар від vitalik0303 (Коментар 72454)
Я на різних фішерах катав! Але ніякі в поріняння з 8+ не підходять , за 9+ не скажу, не знаю. Коли купував 8+ продавець консультант в КАНТІ, магазин маю на увазі,сказав про 9+ що це ще агресивніша лижа ,ніж 8+,взагалі сказав щоб без шолома на ціх лижах,не катався , коли почав робити перший спуск на 8+ я його зрозумі! Вони просто пруть ,на ни хочеться проводити якісь свої експеременти, довгою дугою,коліно на схил кладу ,а вони тримають:good:

прикольно. Но я все еще в выборе. Новые брать тяжко по финансам, да и опыт всего 2 сезона, нет должного наката. Поэтому смотрю варианты б\у, а потом если карма не подведет будут новые ...

vitalik0303 26.04.2010 22:49

Ще так скажу: для цих лиж потрібна траса яка не закінчується ніколи,і не важливо в якому вона стані. Ось я на верху,раз і я внизу,і знову на печальний підйомник.:wink:

vitalik0303 26.04.2010 23:01

Я не профі ,посто люблю розумний драйв,скажем так : слалом гігант. Просто в Буковелі завжди людно,я і так стараюся на будні їхати,часом на горі чекаю щоб траса розгрузилася,тоді починаю спуск,цім лижам потрібна швидкість,тоді на них ловиш адреналін.:)

Витек 26.04.2010 23:01

Цитата:

Коментар від vitalik0303 (Коментар 72456)
Ще так скажу: для цих лиж потрібна траса яка не закінчується ніколи,і не важливо в якому вона стані. Ось я на верху,раз і я внизу,і знову на печальний підйомник.:wink:

после таких эпитетов, грех не взять эти фишеры 9+ :))))
меня в какой то степени и прокат устраивал, но не хочется быть привязанным к ограниченному выбору ботинок и лыж, да и по жизни я собственник, должно быть свое!!!

мы зафлеймили немного ветку, щас налетят строгие и справедливые админы и расскажут нам про лыжи :))

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 11:58.