Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Инкубатор (https://extreme.com.ua/forum/124-inkubator/)
-   -   Выбор горных лыж. Общие вопросы (https://extreme.com.ua/forum/inkubator/3693-vybor-gornyh-lyzh-obshie-voprosy.html)

SMR 16.03.2010 22:50

:shock:klepakoff, griig, rus_7, Sheridan, Albertowych, brollic, SMR, Танаис, мазепа, Yurkis, Rio...
:shock:Кто следующий?

Maksimusb, Вам несказанно повезло. Я за три месяца пребывания на форуме, такой гипертрофированной толерантности ещё не встречал.

К добрым людям: сорри за офф!

srg 16.03.2010 23:20

вітання всім,

сезон закінчується і почали в голову "дурниє мислі" лізти типу які лижі під наступний сезон приглянути собі. Муки вибору ускладнюються "докорами сумління", адже ці лижі на яких катаю тільки цього сезону придбав :(
Основні вимоги (як мені у всякому разі здається) до наступних лиж:
1. більша ціпкість кантів на жорсткому снігу (зривають деколи, часто на внутрішій нозі зависаєш, приємного мало)
2. стабільність в дузі (мою нордіку деколи носки "калбасить" коли вже в дугу ввійшов , не можу зрозуміти поки що відяких факторів залежить, сніг, швидкість... хз).
Як я розумію без тесту в живу ніц не виясниш шо тобі треба.

Тому 2 питання:

Щоб не йти "по довгому кругу" , що з наступног варта шукати на тест в першу чергу:
1. Елан СВ 14 (може 12)
2. Хеад айСупершейп магнум
3. Нордіка Доберман Спітфайр про
4. Вьолкл Тайгершарк 10 фут
5. якась інша альтернатива....

2-ге питання чи варта парити собі моск (і гаманець) новими лижами чи далі пробувати техніку вдосконалювати ще хочаб один сезон?

ТТХ: 182/105

Albertowych 16.03.2010 23:35

невже катаєш в ростовці 162?
По описам нормальний універсал. Носки може ковбасити (рискають зі сторони в сторону) від задньої стойки.
Ти не написав скільки сезонів катаєш. Виклади фото-відео в кашпіровічах, тоді можна буде більш детально поговорити.
ТТХ майже таки як в мене. :)

мазепа 16.03.2010 23:47

. Вьолкл Тайгершарк 10 фут- сьогодні пробував-дуже швидка лижа,не "калбасить", взагалі вібрації в повороті не має. На розбитому снігу вела себе добре, льоду не було але мої ас30 на льоді, як на рельсах, ні разу не зривали. Теж хочу купити 2 пару, шукаю на пробу elan speedwave 14,12. Вьолкл Тайгершарк -вже попробував-супер.

srg 16.03.2010 23:49

Цитата:

Коментар від Albertowych (Коментар 66124)
невже катаєш в ростовці 162?
По описам нормальний універсал. Носки може ковбасити (рискають зі сторони в сторону) від задньої стойки.
Ти не написав скільки сезонів катаєш. Виклади фото-відео в кашпіровічах, тоді можна буде більш детально поговорити.
ТТХ майже таки як в мене. :)

те що лижі непогані факт - для катання "в роззслабуху" саме то, питання коли "позажігать" охота :)
"осознано" - другий сезон, те що раніше не рахується :)
з фото відео туго :( немаю нормальних, тільки фотки "аля чайник" в статиці :), будуть обовязково викладу. Ростовка 170.
З рисканням носка - можливо й так, хоча постійно стараюсь себе контролювати і не сідати на пятки ...
завтра буду на Буці попробую "напрягти" когось зробити пару фоток в русі...

Rio 16.03.2010 23:56

Цитата:

Коментар від srg (Коментар 66130)
те що лижі непогані факт - для катання "в роззслабуху" саме то, питання коли "позажігать" охота :)
"осознано" - другий сезон, те що раніше не рахується :)
з фото відео туго :( немаю нормальних, тільки фотки "аля чайник" в статиці :), будуть обовязково викладу. Ростовка 170.
З рисканням носка - можливо й так, хоча постійно стараюсь себе контролювати і не сідати на пятки ...
завтра буду на Буці попробую "напрягти" когось зробити пару фоток в русі...

Лучше видео, а если фото, то в спорт режиме и выбрать самые информативные.

srg 17.03.2010 00:00

Цитата:

Коментар від Rio (Коментар 66131)
Лучше видео, а если фото, то в спорт режиме и выбрать самые информативные.

попробую і відео "мильничкою" зняти, хоча з цими зйомками суцільна проблема,
то дубль хреновий, то ніц не видно, то оператор напартачив...
а тому хт о знімає теж кататись охота :)

ndimon 17.03.2010 08:07

Здравствуйте! Кто катал такие лыжи Equipe 10SC Pilot 165 геометрия 126/66/104 12.2 м??? Какие особенности?? Сам откатал несколько сезонов на Streetracer 7 и их запаса ни по скорости ни по жесткости явно мне не хватает. Предложили чуть б/у Equipe 10SC, попробывал в Буковели, но так и не смог сложить окончательное мнение......
В инете много лестных отзывов типа:
"Equipe 10 SC 160 см
Супер лыжа. Универсальная по всем статьям. Может все: идти длинными, короткими, средними, резаными, с проскальзыванием, все равно – какой склон, могут повернуть прямо на месте при минимальной скорости, при этом отлично режут длинную дугу на максимальной для меня скорости. Отличны в коротких поворотах (женщина выполняет короткие повороты с проскальзыванием). Отличны в средних и длинных резаных дугах. Ощущение уверенности в том, что на них можно пройти по любому склону везде и всегда. Тот случай, когда одна и та же лыжа подойдет и мужчине и женщине. Лыжа хороша для любителей практически любого уровня. Хочу себе такие."

А мне показалось что при великолепной заточке кантов (88гр) работает не вся поверхность, на льду проскальзывают. На малой скорости управляется легко, но ощущается, что лыжа как-бы «тупит», особенно на жесткой крошке поверх леденистого склона...+ вместе лыжа к лыже просто не хотят ехать: разъежаются сами минимум на 5-10 см, хотя в дуге по склону идет уверенно. Длинную дугу сделать очень проблематично....

Не знаю что и делать, мой вес 100 кг, рост 179, уровень катания уверенно-любительский. Streetracer вполне устраивал по мощности закантовки, но нехватает жесткости и дуги.... Что посоВетуете, Бывалые???? Equipe 10 SC помогут перейти на новый уровень и качество, или присмотреться к чему-то другому???
Уверен, что найду ответы на свои вопросы, заранее всем спасибо и хорошего Всем катания в этом чудном сезоне!!!:friends:

ndimon 17.03.2010 08:52

Перечитал весь форум о лыжах: общие вопросы. Многие ощущения стали понятны: и недостаточная жесткость и отсутствие дуги.
Многие хвалят Elan Magfire 82 XTI Magma Fusion, как считаете, подойдут мне с моим весом? На что еще обратить внимание??

Albertowych 17.03.2010 09:35

Цитата:

Коментар від srg (Коментар 66130)
.... питання коли "позажігать" охота :)
....

якщо з баблом не в напряг, бери армаду. Я вже десь писав, що попробував Ігруса Лорди 185, :good:. Думаю Армада повинна бути кращою. Прочитай http://extreme.com.ua/forum/nashi-no...-new-post.html і http://extreme.com.ua/forum/friraid-...-new-post.html

Добавлено через 13 минут

Цитата:

Коментар від ndimon (Коментар 66147)
........

А мне показалось что при великолепной заточке кантов (88гр) работает не вся поверхность, на льду проскальзывают. На малой скорости управляется легко, но ощущается, что лыжа как-бы «тупит», особенно на жесткой крошке поверх леденистого склона...+ вместе лыжа к лыже просто не хотят ехать: разъежаются сами минимум на 5-10 см, хотя в дуге по склону идет уверенно. Длинную дугу сделать очень проблематично....

........

Нічого дивного що тупить, геометрія виключно слаломна для підготовлених схилів, якщо не тримають на жорстячку - низька торсіонка (лижка скручується). При подібних ТТХ, сам катаю на "зубочистках"@ Igrus, так само на рихлому туплять, а в остальному :good:. Може техніку треба підправити, щоб тримали на льоді?
5-10 см між лижками - це нормально при грубих ляжках :agree: і неправильно виставленому кантінгу ботів.:wink:

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 17:22.