Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Карвинг: техника катания (https://extreme.com.ua/forum/105-karving-tehnika-kataniya/)
-   -   Как мы падаем? (https://extreme.com.ua/forum/karving-tehnika-kataniya/1636-kak-my-padaem.html)

igrus 12.10.2011 21:42

Цитата:

Коментар від Lom (Коментар 135415)
Igrus, можно подробнее про носки атомиков? Я таки не понял, что именно нужно сделать чтобы поиметь такой балет...

ну во первых при широкой стойке и ц.т.м.т.(центр тяжести массы тела) распределяется на обе ноги почти всегда равномерно и при цеплянии носка (нос жесткий и не прощает ошибок) одной из лыж трудно сразу перенести ц.т.м.т. на здоровую ногу и по этому ошибка прогрессирует частично на 1\2 загруженностью больной лыжи. на последующем кадре мы видим попытку все же переноса ц.т.м.т. на здоровую ногу, но так как новичек не умеет катать на одной ноге, то и происходит фатальное падение.
про палки не согласен, всегда катаю в ремешках ;)

Prokurat 12.10.2011 23:06

На 1-м фото похоже пятка отстегнулась

Lom 12.10.2011 23:33

Еще раз внимательно посмотрел на первый снимок... Похоже, он увидел шанс въехать в девушку, и начал рулить правой лыжей, на снимке видно слегка вывернутое наружу колено. Разумеется, стойка задняя, поэтому лыжи немедлено стали в "молдавский плуг" (© термин не мой, кишиневцы научили)), дальше - по сценарию Igrusa, теперь все понял. А несильно закрученный крепеж - в этом случае очень гут. Нагрузка на крепление была не винтовая и не на заднюю пушку (2 кадр), а самая опасная - продольно на передник. Так что хорошо, что сработало и закончилось без травм. На кадрах 1,2 есть еще один источник опрасности - силует в левом верхнем углу. Я таких очень боюсь...

2Prokurat: не, вряд ли. Иначе второй кадр был бы не настолько зрелищным))

wissem 22.10.2011 22:07

Цитата:

Коментар від Витек (Коментар 135410)
я ваще не понял... что человек хотел сдлелать и что ему помешало ....

Человек ехал на немаленькой скорости в неправильной широкой стойке. При попытке заложить левый поворот, не умея это делать, правая лыжа цепляет внутренним кантом носка снег, ногу закидывает за ухо :) и лыжнега разворачивает. Далее падение на спину. Все. :)

waterboy 24.10.2011 03:43

Много эмоций и правильный совет от Джулиана Баха в крэш секции роллерского Game Theory
Game Theory: crash section - YouTube

vov1 24.10.2011 08:25

Цитата:

Коментар від igrus (Коментар 135426)
про палки не согласен, всегда катаю в ремешках ;)

Краще розгубити палки і залишити пальці, ніж залишити палки і "розгубити пальці".

lelu 04.11.2011 23:24

А я падаю с синяками и лицом в стенку,и так могу только я :crazy:

waterboy 16.11.2011 22:38

это пять!)) цирк в городе!
Skiing crashes to Carl Orff - YouTube

waterboy 20.11.2011 01:12

my ski jib fail - YouTube
Не повезло воткнуться костью в торец трубы - больно, блин! ..повезло что не коленом)
Вывод: чужие крепы нужно закручивать на свой ДИН!

waterboy 22.11.2011 12:13

Hank's new trick on Vimeo

waterboy 29.11.2011 23:46

1998год.... жестко
Nickel 'N' Dime II (1998) 09 Chris Edwards Fall - YouTube

vorigg 08.12.2011 09:56

Out of the Shadows Crash Reel on Vimeo

waterboy 12.12.2011 18:04

это успех!
Sean Kennedy's Death - YouTube

Татьяна 13.12.2011 11:00

Наперед перепрошую за off, але, читаючи правило Lomа про те, що не можна падати назад, згадала один смішний для мене випадок. Ми були на Красії і поїхали в один місцевий барчик Кандагар. По дорозі в машині дивились фільм Уоррена Міллера для початківців, там голос за кадром каже: "Первое правило при катании в целине- изменить мышление". Заходимо ми в цей Кандагар, а там зібрались всі місцеві інструктори. Ми питаєм: "Яке перше правило в гірських лижах?". Вони задумались на секунду, і один каже: "Хм. Перше правило? Падати на бік!" Після таких категорій як зміна мислення це прозвучало дуже смішно, хоча це дійсно "правильне правило".

verdo 18.12.2011 19:36

"Хм. Перше правило? Падати на бік!" Після таких категорій як зміна мисленняпрозвучало дуже смішно, хоча це дійсно "правильне правил це о".[/

супер - після всього прочитаного про техніку катання та техніку падінь - це саме класне спостереження. три роки тому навчався в школі інструкторів - вчив нас словак - їздили по 8год. в плузі. я думав, що він просто сміється з нас. через рік приїхав на слідуючий курс - десь під кінець курсу зрозумів, чого від мене хочуть - поміняти мислення це дійсно тема. Взагалі після того навчання я почав розуміти наскільки в нас все запущено - ми володіємо термінологією, скаженно дорогим спорядженням і це, нажаль все. Серед інструкторів - знаю тільки Камінського - його можна назвати інструктором, а дивлячись на екзамени які проходили минулого тижня на Буковелі - навряд чи з`являться нові - сумно.

А перед тим як падати потрібно на рівному місці відвести ногу вбік і сильно вдарити об сніг - черевик повинен вискочити з кріплення - це значить, що при падінні сустав не буде травмований через скручування лижі. спортсмени про це знають, а інструктори чомусь - ні.

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 14:35.