Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Карвинг: техника катания (https://extreme.com.ua/forum/105-karving-tehnika-kataniya/)
-   -   Power Carving (https://extreme.com.ua/forum/karving-tehnika-kataniya/29336-power-carving.html)

Lyubomyr 11.04.2024 18:50

У темі 1 додатків
Якщо стопою активно кантувати і є каунтер, то можна і далі мати паралельні ноги. Таких прикладів є маса.

Вкладення 47497

Mik 11.04.2024 21:34

Я перестав звертати увагу на паралельність гомілок. Дивлюсь на лижі, як на фото так і на відео. Приклад з Петра на попередній сторінці.

Lyubomyr 11.04.2024 22:06

Я не звертаю увагу на ноги, на руки, на розножку )) головне щоб лижі були нефрірайдні.

Sheridan 11.04.2024 22:49

Цей пост коментить Марніц: You won’t often see symmetrical edge... - Big Picture Skiing

Position of the pelvis dictates if you have your shins parallel or not.

Lyubomyr 11.04.2024 22:56

@Sheridan ,
Знаю цю байку.

igrus 12.04.2024 09:03

Цитата:

Коментар від Lyubomyr (Коментар 421803)
@Sheridan ,
Знаю цю байку.

чікаво, якшо Харб би так відповів, то теж була би байка? 🤔

Додано через 2 хвилини

Цитата:

Коментар від Lyubomyr (Коментар 421799)
Якщо стопою активно кантувати і є каунтер, то можна і далі мати паралельні ноги. Таких прикладів є маса.

Вкладення 47497

це твоє фото?

Lyubomyr 12.04.2024 09:38

Ні, я знаю погляд Харба на це питання.
На фото не я, а шо?

igrus 12.04.2024 09:59

топто коментар Томаса та реакція власника поста то є - байка, не потребує довіри, бред сивої кобили, не слід вважати на вірність ствердження..?

Додано через 2 хвилини

якшо фото не твоє, як ти знаешь як він починав поворот?

Mik 12.04.2024 10:48

Ігрус,
Ти ніби писав, що лінійна кінематика внутрішньої сторони лижника (рух коня у вакуумі як раз вивчає кінематика) буде твоїм останнім шедевром на пів року?

Lyubomyr 12.04.2024 11:32

@igrus ,
Тому, що це син Румуна ефектів скієра, з яким я троха спілкувався на тему лиж і який вчиться по книжках Харба. І ше я маю це відео де він їде, як і багато інших прикладів. І ще я працюю саме над цим у своїй їзді. Кароч, давай не будемо краще виходити на територію «не пиши якщо не твоє фото».

А байка це тому, тому що я вже чув її і вона не витримує жодної критики численними фото і відеодоказами. Будь хто може сісти на підлогу і пересвідчитися, що якщо вивернути таз всередину (в сторону ступнів), то внутрішня нога будучи спереду спокійно піддається закантовці аж поки коліно не торкнеться підлоги. На лижах це зробити важко по причині що впринципі кути зробити важко, але біомеханічно нічого не перешкоджає кантувати внутрішню ногу якщо поставити таз як слід.

І тут, що смішно, я погоджуюся з тезою Томаса що таз визначає можливість, але є нюанс, він мабуть як і раніше передбачає що з розвернутим тазом внутрішня лижа розкантовується, а я стверджую що якщо це робити правильно то вона навпаки може закантуватися більше, якщо активно кантувати стопою. І я тут не теоретик, просто не можу похвалитися діапазоном руху як в тих хлопців з банди Хелюви.

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 12:23.