Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Карвинг: техника катания (https://extreme.com.ua/forum/105-karving-tehnika-kataniya/)
-   -   Harald Harb PMTS (https://extreme.com.ua/forum/karving-tehnika-kataniya/29396-harald-harb-pmts.html)

Lyubomyr 29.04.2024 00:32

> Саме тому я писав "дідусь Харб", бо починаючи з якогось віку, в когось болять копитця(як у мене), а хтось вочевидь впада у маразм...

Ти писав «дід» бо ти зневажаєш Харба за старість і слабо розумієш гірські лижі.

А Харб завжди був на таких позиціях, він насе і за вивід з вʼєтнаму колись протестував будучи студентом.

Давайте залишим цю гілку без його фейсбуку, будь ласка.

Добавлено через 1 час 9 минут

Цитата:

Коментар від igrus (Коментар 422062)

там дуже не помітна вертикальна робота вверх..
але ще білше не помітна з того ракурса сагітальна робота, це коли в перший половині повороту лижи більше підтягуються під себе ( тиск на язики бот)
а в другий виштовкуються від себе (тиск на зад голенища бота)
цими рухами лижам дозволяеться більш амплітудно прокатувати лижі по радіусу плавно та хорошей геометріею пів кола
десь так бачу.. але більше відчуваю таке катання

Споава в тому, що тут 100% нема вертикальної роботи вверх і взагалі її ніде нема в Харба ні в будь кого хто навчився цього аспекту. Ти просто втрачаєш навик розгинати ноги, він стає неприроднім, незручним і заважає всьому решта і тому ти його більше не робиш. Як і нема в багатьох класних лижників корейців, японців. Будь який поворот ми закінчуєм згинанням ніг. Від того і цей ефект який багато хто називає прокаткою. Просто чим більше згинаються коліна, тим менше лижам нічого більше не заважає продовжити рух по їх траекторії. Навіть на сантиметр зігнути коліна це вже flex-to-release. Для таких базових поворотів більше згинати ноги і не треба, лише дарма спалиш ресурс ніг.

igrus 29.04.2024 10:41

розгинати ноги - то не про разгрузку в її науковому значенні, це дуже іньше та в цьому треба навчитись розбиратись..
твої ствердження просто не мають ґрунтовності з точки зору більш професійного бачення методік та терминів по спорту. на то є заклади учбові, кафедри, лекції то знання.. ;)
'вставати' - не є науковий та методичний термін..
И то не є "розгрузка" в її широкому аспекті значення як терміна методичного..

Sheridan 29.04.2024 10:45

Випадково вперше за 2 місяці прочитав попередній комент. Навіщо я це зробив, га? :D

igrus 29.04.2024 10:54

Цитата:

Коментар від Lyubomyr (Коментар 422068)
flex-to-release

я розумію, що ми в темі Харба..
але ці терміни та дуже багато других використовує тільки він, я не проти.. але не хочу, щоб мене таким навантажували, бо мені воні тільки заважають сприймати дійсність ))
а коли зорові діі ставлять під сумнів науковим.. то тільки в церквах це можливо.. тоді виникає бажання до противаги таким обьеднанням..
просто є церкви а є заклади освіти.. цеж просто ;)

Mik 29.04.2024 11:07

@igrus, лови, не Харб)))
How to CARVE LOW - WC Technique + DRILL - YouTube

igrus 29.04.2024 11:33

Цитата:

Коментар від Mik (Коментар 422074)
лови, не Харб)))

я оперую словяномовними термінамі та логічно послідовними фразами.. я не вчусь по ютуб англомовному, бо є база знань всеж більш схожа на мое бачення світу.. :)

Додано через 4 хвилини

Цитата:

Будь який поворот ми закінчуєм згинанням ніг

будь який поворот ми закінчуемо розкантовкою лиж, щоб закантавати іх в сл поворот , то є значущий фактор кінця повороту

Додано через 5 хвилин

Цитата:

Будь який поворот ми закінчуєм згинанням ніг. Від того і цей ефект який багато хто називає прокаткою

може хтось і так рахує.. я рахую по іньшому
цей термін діе на всіх фазах повороту і основа його в положені цм до пятна опору ;)

Lyubomyr 29.04.2024 14:46

Цитата:

Коментар від Sheridan (Коментар 422072)
Випадково вперше за 2 місяці прочитав попередній комент. Навіщо я це зробив, га? :D

Я один раз вирішив відписати трошки що я про це знаю.. Теж думаю тепер, нащо я це зробив.

Sheridan 29.04.2024 15:17

@Lyubomyr , я, наприклад, дуже тобі вдячний за це. Ти розкрився тут набагато більше, ніж раніш. Впевнений, що Міку ти теж допомагаєш розкладати все по полицях.

І ще є шанс, що завдяки цій темі і тобі, в нас з'являться нові друзі. Але це після війни.

Флекс ту реліз це саме космічне у Харба. Те, що перевертає твій світ і додає сенсу вчитися. Після стоп, канєш 😉

Додано через 1 хвилину

Цитата:

Коментар від Lyubomyr (Коментар 422078)
Я один раз вирішив відписати трошки що я про це знаю.. Теж думаю тепер, нащо я це зробив.

Роби як я. Просто не читай. Взагалі. Це виявилося дуже просто 😁

Skyclub 29.04.2024 17:58

Цитата:

Ти писав «дід» бо ти зневажаєш Харба за старість і слабо розумієш гірські лижі.

Тобто, якщо коли хтось пише "дід", то це він зневажає людину за старість?
Ок, я дід вже 12 років. І десь років 7 я двічі дід. І тим пишаюсь :good:
І рік тому я заздрив Харбу за його чудову фізичну форму, не подумавши про інше...

А хто пишається тим, що призиває припинити "геноцид", коли йде боротьба с террористами? Ну, якщо це не маразм, то що?

Я слабо розумію гірські лижі? Згоден. Ти також. І Ден і Мік.
Гірські лижі в нас розуміє тільки:oops:, самі знаєте хто.
А більше тут нікого і не лишилось:cry:
Побіг я терти свій пост у ФБ про те, що пишаюсь Харбом:cry:

Mik 29.04.2024 19:01

Є одна цікава практика.
Набагато складніша за техніку Харба з Томасом разом.
Треба усвідомити, що в середині, а що зовні.
І не дозволяти тому, що зовні впливати та керувати тим, що всередині.
Бля, якийсь каламбур вийшов.

Добавлено через 37 минут

В "докарвінговий" період було дуже все просто. Ти або їдеш, або ні. А зараз можна 10 років воду лити і для когось, виглядає ніби щось їдеш.

igrus 29.04.2024 19:58

все просто, чи навчи себе чому небудь, чи навчи кого іншого...;)
тому і буде результат твоїй всій діяльності в цій сфері балачок..
Я поки кажу не за профісійне навчання.. :)
аматорська, так кажучі, діяльність.. ;)

Mik 29.04.2024 20:01

Я слабенький, в сфері балачок. Та й не тренуюсь в цьому. Не моє)))

igrus 29.04.2024 21:20

за тебе ютуб розмовляє, ми знайоми з таким методом засвоення тереотичного матеріалу, але не багато хто взмозі поеднати ютуб теорію з практикой ;)
Но і інструктор ти теж був, так вот скажу одне, шо на Б-бейсік в цьому року було тяжко здати, вммоги вже набагато складніші.. порівнюючи з минулим роком, там вже майже не вчать з розкриттям секретів, та тонкостей, а багато чого треба власноруч додумати, дошукати та докатати від себе..
Я до того, що зараз вимоги на багато складніші, сьогоднішні інструктора вже на рівні професійному, навчають себе самі, та мають змогу більш професійно навчати кліентів

igrus 30.04.2024 10:16

Цитата:

Коментар від Mik (Коментар 422074)
@igrus, лови, не Харб)))
How to CARVE LOW - WC Technique + DRILL - YouTube

в цыому відео в анотаціі на передньому плані лижник с піднятими носками лиж чогось стоіть, та в відео не дуже багато про це розповідали ;)
може то якийсь знак від ліжних масонів? :))
та ще там класну думку казали, це щоб опанувати ціею технікою, треба бути добрим лижником с великим багажем базовіх навичок в катанні
чого я за кат Б бейсік казав :) того, шо вони поки ше не готові до такого, ну може на початку розуміння, хоча гадати не слід, вмене не дуже вагато знайомих Б бейсик, але вімоги я розумію бо якшо кажу що не здаш.. вони так і не здавали..
якшо треба позайматись годинку, з викладкою своіх сетретів.. вони здавали..
з кат В в цьому році не склалось, але готові на прикінці сезона вже були.. ;)
але якшо чесно,то я даже не уявляю що придумали на кат В зараз.. але для досвіду та якшо візімут (відсутність помилок взагалі, бо треба вчити.. а не виправляти помилки ) треба обовьязкокво намагатися здавати, хоч це гроші не маленьки..

до чого я це, то скільки років я на те дивлюсь, на ваше ангомовне " не вставание" стільки воно мене дратує.. бо треба доволі довго навчитись "вставати" щоб колись відмовитись від того амплітудного руху

Mik 30.04.2024 11:42

Тож вчись ще вставати.
Також повертати спробуй. Ми лише за. В наступному житті (якщо ще будуть зими)
Спробуєш не вставати.

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 06:49.