Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Карвинг: техника катания (https://extreme.com.ua/forum/105-karving-tehnika-kataniya/)
-   -   Harald Harb PMTS (https://extreme.com.ua/forum/karving-tehnika-kataniya/29396-harald-harb-pmts.html)

Skyclub 24.04.2024 20:00

Хлопці, вибачайте, справді набридло...

Mik 24.04.2024 20:18

Я, чесно не розумію і ніколи нерозумів, як можна побачити, зрозуміти та описати те, чого ти неробив. Якщо я дивився якесь відео років 5 тому, з Райлі наприклад, то картинка була розмита і я сприймав всю картинку як одне ціле. Тому висновки були ніякі. Після декількох років та купи різних вправ я почав бачити те, чого колись не помічав.
Дуже дивна штука. Може у інших інакше? Ви бачите навіть не зробивши нічого навіть і близько подібного? Як так.

Lyubomyr 24.04.2024 20:25

Все вірно, якщо ти цього не робив, то скоріше за все твоє розуміння це ілюзія. Наш мозок пояснює будь яке явище любим доступним способом. Тому в лижах стільки непорозумінь. В мене було кілька разів, що я щось розумів неправильно. Деякі явища взагалі колись не бачив, які потім стали очевидними. Деякі я ще не до кінця розумію.

Mik 24.04.2024 20:59

Саме з цих причин пишу, що можу зрозуміти з досвіду. Кажу про це тут давно.

Добавлено через 26 минут

Анекдот на завершення.

- діти (роми) сперечаються, яка булочка смачніша. Один каже з маком другий з повидлом. Третій ;
- ні, сама смачна з заварним кремом слоєна.
Його питають ти їв?
-ні, брат бачив як їли.

Mik 24.04.2024 21:20

У темі 1 додатків
Цю фотку я б не коментував))
Я немаю уявлення, як можна так їхати. Але хочу колись копнути в цьому напрямку.
Вкладення 47547

Sheridan 24.04.2024 23:40

@Mik , тут дуже схоже на strong alignment. Любомир розкаже, це його тема. А ми бачимо чудові СА та СВ. А Скайклаб чомусь бурчить.

Хто на фотці?

Mik 25.04.2024 06:52

@Sheridan,
Paolo Schwarz | Enero | Instagram

Mik 25.04.2024 21:00

Tom Gellie Big Picture Skiing | The right cue can change your skiing fast. This comparison is 24hrs apart. This is one of my advanced students who did the Big Picture Sk... | Instagram
Тут коменти зачепили, тому закину сюди.

Sheridan 25.04.2024 21:57

@Mik , ти про antisteer, чи про купу тупих та двох розумних?

Mik 26.04.2024 09:39

@Sheridan,
Та про все разом. Пригадався один відос, який колись дивився. Про те, чому правда в епоху інету стала непотрібна. Знайду - в колибу закину. Може комусь буде цікава думка, хз.

Lyubomyr 26.04.2024 18:18

Класне демо. Хто знає як таке робиться?
Ski Practice 4: Brushed Carve Demo - YouTube

igrus 26.04.2024 19:16

кто ездит малый радиус, тот поймет ..)
хороший динамичный короткий - это пружина, какая напрягаясь - стреляет и в конце импульса стрельбы напрягается (заряжается) снова .. и так по ритму работает как курок механического пистолета впринципе не потребляя много сил стрелка :)))
нв видео же ступень выше этого пистолета, когда пружина не особо блокируется и проворачивается , гдето нивелирует курок и вистрела впринципе не происходит.. )))
так и катится на холостых... )))
когда уже настрелялся за много лет))))
еще раз говорю, понимать это не обязательно.. НО учится надо именно с жестко закрепленной пружиной ;)

Sheridan 26.04.2024 19:45

@Lyubomyr , стопи + фантом + браш, чи я не розумію, про що ти питаєш 😳

Lyubomyr 26.04.2024 19:56

Тут питання, як він робить таке контрольоване, лагідне проковзування. Друге, як виходить такий радіус і такий слід а не просто знос лиж вбік який можна побачити часто в коротких поворотах багатьох лижників. Ну і ще, завжди цікаво, що ви бачите тут по розгрузці — вверх чи вниз.

Mik 26.04.2024 20:08

Я тут бачу класичний поворот на карвлижі. Так колись катався і сам, ну майже так))) Одне, що тут немає (непомітно) переступання, та немає відриву хвоста внутрішньої лижі в повороті.
Ще важлива відмінність. В таких поворотах ніби робиш укол палицею і обїзджаєш укол.))
Зараз все інакше з уколами.

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 06:50.