![]() |
А можеш десь показати такий класичний поворот в когось щоб модна було уважно порівняти?
|
Лише при зустрічі, можу спробувати. Навряд, чи шось можу знайти для порівняння.
Мені по пам'яті просто нагадує. Я ж не кажу, що катав як Харб. Або катаю. Я більше катання таким і пам'ятаю. У кого перед очима зкид п'ят та інші спогади, просто повірте, не всі так катали колись. Ця тема точно лише на горі. Тут без варіантів, взагалі. |
Я знайду замість тебе (2:17 і далі ще є): A private Ski Lesson 1-3 with Lito Tejada-Flores - Beginners (theory) - YouTube
|
В чому я не правий? Поясни? Pls.
|
Ти не неправий, ти просто не пояснюєш як це робиться. От в цьому фільмі автор все кіно намагається пояснити як робити такі експертні круглі повороти.
Ну в Харб там не так їде, хоче є така ж круглість. |
В мене з поясненнями не дуже. Може живу не соціальне життя, хз.
Фільм клас, багатьом може очі привідкрити. |
Харб демонструє в себе всі Основні рухи і робить то саме що він робить і в карвінгу, і в горбах, і в павдері.
Він не встає, а навпаки згинає ноги щоб розкантувати лижі. Він утримує каунтер, щоб коли він відпустить його лижі додатково крутилися в супер короткий радіус (я раніше плакат кидав рейсерський плакат coiling/котушка). Але головне, що треба вміти користуватися всіма чотирьма кантами лижі, щоб вона проковзувала а не зарізалася аж поки ми не закінчимо поворот. Він спеціальним зусиллям утримує зовнішню лижу розкантовану а внутрішньою збільшує кут закантовки. Це харб нащиває Brushed Carving. До речі, в цьому кіні автор теж каже, що поворот кругилий за рахунок геометрії лижі і правильних рухів, що вона завантажена і згинається. Добавлено через 3 минуты І ще як Харб тяне ногу назад так само як в слаломі. Можна по побачити що той Lito так не робить і в нього нога попереду так. Добавлено через 1 минуту До речі, а тут впізнаєте: A private Ski Lesson 3-3 with Lito Tejada-Flores - Carved skis - YouTube Добавлено через 2 минуты A private Ski Lesson 3-3 with Lito Tejada-Flores - Carved skis - YouTube Добавлено через 1 минуту Часові мітки щось не спрацювали. 2:06 і 23:56. Добавлено через 6 минут На 32:22 він коментує Харба, шо карвінг і скіддінг можуть відбуватися одночасно, як суміш обох. Це і є брашд карв, коли лижа їде по дузі і піддається зносу обночасно, лишаючи замість тоненьких канавок ніби як слід від щітки, але все ще дуговидний. В Харба видно в відео часто ці сліди коли він робить брашд карвінг. Добавлено через 8 минут І це саме Даяна робить тут, тільки на крутішому, майже спортивному рівні: Harb Teach-Yourself Series: Short Turns with Better Control - YouTube |
Стільки бази за раз не можна, плати поплавить в голові)))
Треба було дозувати, по одному фільму в день. |
Для мене перший фільм, це як холодний душ. Я навіть не міг уявити, що це потребує обговорення. Думав, що це загальновідомі речі. Вчора зрозумів, що все трохи не так. Мабуть більшість про класику знають щось зовсім інше. Хороший урок для мене.
Нові методики навчання на лижах, це як водійські посвідчення на автомат трансмісію. Я прихильник класичних, універсальних посвідчень. Що це мені дає? Мені байдуже які лижі: фіс слаломка, фіс гс, фрірайда з р35 талія 108 довжиною195.мені на любих комфортно та цікаво. (виняток москвич з люфтом, це прокатна промокашка, яка взагалі не слухається.) |
Я взагалі маю сумнів, що термін "класика" взагалі існує в експертних дискусіях про лижі. Я мабуть це чув лише ту на форумі.
|
Я мав на увазі форму та довжину лиж.
|
Цитата:
методика, опис, та технични моменти самі здорові для сучасних лиж! единий відмінник це новітні лижи яки ці моменти з технікой підносят на більш досконалий рівень.. але це потужна база, де є все - і Томас, з його раннім переносом, і Харб з фантоном та Гушман з російским "комуніті" і все з чого ростуть всі ці суперечки.. )) я рахую якшо хтось пропустить ці два фільма, та не зробить висновки.. то ніколи не стане добрим та здоровим лижником.. :good: кожне речення та висновки не споплюжени грошима, инстаграмом, та гребаним Кубком Світу, який зкалічив сотні тісяч довбнів, яки дивились, вже колоровий тоді, долбаний телевізор :crazy: Додано через 13 хвилин Цитата:
але ще білше не помітна з того ракурса сагітальна робота, це коли в перший половині повороту лижи більше підтягуються під себе ( тиск на язики бот) а в другий виштовкуються від себе (тиск на зад голенища бота) цими рухами лижам дозволяеться більш амплітудно прокатувати лижі по радіусу плавно та хорошей геометріею пів кола десь так бачу.. але більше відчуваю таке катання |
@igrus,
Я трохи заплутався. Можеш пояснити, про класику карвінгових лиж? Для мене класика, це слаломка 2,05 без натяків (видимих) на боковий виріз. |
я певно дві години не то дивився..))
Я рахую, шо це фільми про перехід якраз з прямої лижі до начала карвінговой, це перші лижі з боковим вирізом, недосконалі звісно, як сучасні, але вже зі свою технікою облегшення катанні, чуть пізніше вже зявляться по радиусам, длинам та таліям розбіжності, для широкої масси нових, не дуже спортивних споживачів, масс на яких будут косити бабло.. ;) цей фільм про народження дитини, яка поки шо здорова та незаймана, ті прості уроки до ВЛАСНОГО СТИЛЮ, ТА ЗАДОВОЛЕННЯ від лиж, шо треба для перших кроків таки і в сучасних лижах теж.. А потім вже виростають з дитинства такі монстри як Харб, Томас, Гушман, та всі.. та я з тобою.. Але суть ціеї всеі бородьби, це власний досвід та індивідуальність.. яка приносить задоволення та щастя коли ти на снігу.. ;) для когось це дуже вдалий бизнес, хоча навчити то теж дуже не легко, добре здолати лижами та технікою це не є показник того, що ти здатен теж саме дати комусь, тут треба навчитись як вчити, а не як їздити, тому не завжди виходить з учнем то, що виходить в тебе ;) Але хто хоче з чогось почати, раджу уважно подивитись ті перші кроки здорової дитини в ціх фільмах, в потім вже розглядати монстрів яки викачують з тебе час та гроші.. ;) |
У темі 2 додатків
Поки ми тут дискутуємо над єдино "правільним" та досконалим вченням сонцесяйного :crazy:Харба, він щось там пописує у своєму ФБ, який ви, звісно, не читаєте, бо єта другоє:angel:
Harald Harb - I support the US university and college... Цікаво, як скоро ми побачимо про розіпятого хлопчика у трусіках, або про дамбіть бамбас, а може і про звєрства ЗСУ? Чи це різне? А от москалі так не вважають, бо співають те саме. Дивно, він ніби то проти Трампа виступав. Як цей компот не бурлить у його голові? Саме тому я писав "дідусь Харб", бо починаючи з якогось віку, в когось болять копитця(як у мене), а хтось вочевидь впада у маразм... Якщо хтось хоче йому щось написати, то слово ГОВНО пишеться через літеру О, що кацапською, що українською, все одно він побачить це як SHIT, але декому буде приємно:agree: |
Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 01:19. |