![]() |
@Mik,
В нас ВЗАГАЛІ не таке визначення countered як тут Райлі розказує, нічого спільного. |
Я знаю, і пробував то доводити. Але не вийшло.
Добавлено через 9 минут Тому нам краще десь визначитись, що маємо на увазі, бо розворот плечей, це не розворот тазу. Хоча багато хто саме так це бачить. Я в "Розножка" свої погляди описав недавнона щодо цих питань. |
У темі 2 додатків
Цитата:
Ось "ваша ротація": |
Якби ти спробував на лижах кантувати внутрішню, про таз питання би відпало взагалі. Закантовані внутрішня Стопа запускає ланцюг в положенні тазу в першу чергу. Якщо внутрішня кантується більше, таз більше завертається в поворот. Але Любомир краще пояснить, ніж я.
А плечі бажано мати незалежні. Тому я і робив вправи на контррух. Я ніколи не викручував плечі на зовні. Макс наближено до напрамку схилу. Але. Не в довгих поворотах. Там заїзджаючи в траверс плечі дотягують в останній фазі. Добавлено через 1 минуту Я зрозумів, що не спригнув з теми))) |
Ікси, це страх втрати опори в двох ногах, (90% випадків.) Навчився бачити у початківців навіть до першого спуску в плузі схильність до іксів.
|
Так, я теж помітив що в тебе на фотках нема ротації. Бачучи твої ноги на аві я б радив спробувати налаштувати кантінг ботів.
Харб так викладає, бо як я вище писав, він останніх 10 років це став шось дуже форсувати і дуже пишається своїм каунтером. Він і справді більше розвертає таз назовні, але не так як ви демонізуєте. То як він сам їздить я сприймаю чисто як стиль, от такий стиль крутої їзди в нього: Harald Harb Skiing with angles 2022 - YouTube Ну і раз ми вже за це заговорили. то, як у вас ноги стоять від ваших ротацій це гарно виглядає і це справді дозволяє легше кантувати, я ніколи це не заперечував. Це просто зовсім інша -- протилежна парадигма. Ви положенням тулуба "тягнете" за кінетичний ланцюг низ, а ми навпаки -- ми вчимося стопами, тазом і розслабленням всього тіла тянути все що зверху. Навіть якщо це важко і неприродньо. Це як взяти модель скелету, то можна зробити положення лижника як тулубом, і всі кості підуть за ним, так і стопами. Добавлено через 16 минут Цитата:
Ще є проблеми з технікою, найпоширеніша -- невміння і незнання як переходити з одних кантів на інші, тоді людина просто стає верхньою лижою і вона розкантовується все руйнуючи. І остання, найменш проблемна і втім візуальна негарна -- лінь внутрішньої ноги. Коли правильно спозиціоноване тіло і так вже зробило кути достатньо великі, і баланс є на зовнішній лижі, але нам просто страшно і впадло далі кантувати. |
У темі 1 додатків
|
Так, з глибоким згинанням ніг просто нема куда падати, бо ти вже внизу. В цьому для мене велика складність їхати GS зі згинанням ніг, але то окрема історія.
|
@Lyubomyr, якщо термін ікси змінити на А, то половина описаного тобою точно відпаде. Анатомія, як мінімум. А фрейм, це навіть в черзі на підйомник видно. Ноги літерою А, руки ближче до центру тіла. СОМ з руками і ноги широко. Вони навіть пересуваються штовхаючи лижі почерзі.
Якось так. Добавлено через 47 минут Ще таке. Таких людей важко вчити. Вони не в силах себе примусити втратити опору в двох ногах. Але інструктори навчились, і заказ цих людей вчать крутити плече в поворот в плузі. Розножка росте з тих самих причин. Ті, хто її ніби поборов, мають "походку моряка" (Всі догадались). Причина та сама. Це мої спостереження під час роботи. Прикладів багато. Люди поводяться дзеркально навпаки в лижах і без лиж |
Я говорив про людей які вміють троха їздити і щось пробують прогресувати. Ті, хтоніколи на лижах не стояли чи якісь зовсім чайники я взагалі не обговорюю.
|
Я знаю тих, хто з B категоріями а фрейм зберіг)) Буковельська метода заперечує переступання, вважай вага на дві ноги. Тому не лише у початківців це є.
|
У темі 2 додатків
|
Виглядає цілком норм по навантаженню. На короткорадіусних лижах при такій сепарації ніг опорна нога завжди буде навтажена муттєво більше, важко навіть уявити як то стати 50:50.
|
Нога під тілом, це не зовсім норм.
|
Нога внутрішня під тілом не заважає тримати баланс на зовнішній, в принципі. Головне радіус лижі і кут закантовки і можна балансувати. Навантажена лижа внутрішня б розкантувалася сильно.
Добавлено через 14 минут Я ніяк не оцінюю саму їзду. |
Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 06:48. |