![]() |
@Skyclub ,виходить таки, ти зі мною сперечався всю дорогу, навіть не розуміючи про що мова? Ден в шапці до цієї теми описав суть питання, прочитай. Його ж ти, сподіваюсь, зрозумієш?
|
Цитата:
|
когда @SergAnt , коздв жопа ближе к снегу)
тоесть картинка лыжника соответствует степени давления графика строго линей вниз? |
Для ЦМ там измерили и рассчитали практически всё:)
https://extreme.com.ua/forum/member-...com-height.jpg |
ну да спсб разобрался
это елементарна механика со школьной программы, почему люди не могут понять для меня загадка:) давление и реакция от снега (глубокая борозда от канта) какраз в фазе мак загрузки ЦМ по отношению к снегу.. диапазон тоже а цифрах именно загрузки ЦМ к снегу хорошая работа умных лыжников, хто не пропускал уроки в школе :) |
Цитата:
Інша розумна людина вам пояснила складність теми, давши пряме посилання на цілу дисертацію, при чому це таки постдок, справжній, а не встрата совкова дисертація Ківи, Шкарлета, або цього нового хитруна міністра-плагіатора, хвамілії не помню. Постдок робиться так рочків за 5-6. То ви вже прочитали і все там зрозуміли? :cry: І тут приходить інструктор Валєра, та малює кружочки на смереках. І каже-ви не вийожутесть, кажіть де внєшніє сили? А потім Великий Теоретик каже-та це ж механіка із школи. Парні, пишіть ісчо :ROFL::ROFL::ROFL::ROFL::ROFL::ROFL::ROFL::ROFL: Також, приймайте поздоровлення з новим міністром освіти:Yahoo!::Yahoo!::Yahoo!: |
@Skyclub , я одного не розумію, звідки в тобі одному стільки негативу? Все хочеш когось принизити, знецінити...не приємно якось з тобою спілкуватись стало.
|
Цитата:
Чим менше людина освічена, чим менше в неї реального досвіда, чим менше вона взагалі здатна думати - тим простіше ій видати на гора "просте рішення" і стверджувати, що тільки воно має право на життя. Охфіс простих рішень :))))))))))))) Я тобі щє раз напишу-це складне питання і воно некоректне з самого початку. Чому? Ну, спробуй для початку назвати ПРО ЯКІ САМЕ СИЛИ йде мова. Розумний Ден почав стьоб з самого початку, але хтось навіть не помітив :ROFL::ROFL::ROFL: Напиши, для початку, що таке поворот середнього радіусу:oops: Ти графіки бачив, я скріни виклав? Вони для 10 та для 13 метрів геть різні. Це про які метри йде мова? Далі. кожна діскуссія, кожен СПОР починається з визначення предмета діскуссії. В нас "ВНЄШНІЄ СИЛИ"? Ок, назви їх :ROFL::ROFL::ROFL: |
@Skyclub ,
Якщо я правильно тебе зрозумів, то тобі не подобаються відповіді тому, що різні повороти будуть мати різні навантаження навіть в того самого лижника, не кажучи вже про якийсь абстрактний поворот. Тобто питання методологічно некоректне. Я погоджуюсь. На мою думку, з практичної точки зору це доволі безтолкове заняття теоретизувати на цю тему, але можна все таки щось поговорити. Сила яка тисне буде залежати від дфох факторів: радіуса дуги по якій їде лижа і як ця дуга орієнтована по відношенню до лінії падіння. Як правило, хороші лижники стараються вийти на максимальні кути (створити найменший радіус і і таким чином найбільшу зворотню силу) вздовж лінії падіння і коли лижі вже повернуть і будуть орієнтовані перпендикулярно їй, то вже зменшувати кут закантовки (відпускати/release). Це крутий віраж, менше навантаження, швидший і приємніший поворот. Такий поворот починається в перевернутому положенні (тіло спрямоване вниз, скользяки показують вверх) і це складно і загалом свідчить про просунутий рівень ізди. На довгорадіусних лижах 23+ це взагалі експертний рівень. Якщо ж максимальні кути розвивати перпендикулярно лінії падіння, і ще й на короткорадіусних лижах, то це буде створювати величезні сили, що я навіть не можу вже відірвати внутрішню ногу в такому повороті. І це не обовязково погано. Це може бути зроблено свідомо рейсером, щоб в момент релізу зразу перекинути тіло в наступний поворот (подівіться Лігеті відоме відео з NT), на крутяках так ставлять ворота і топи так можуть зробити. Хтось це робить щоб сфоткатися (привіт буковельским інструкторам з гарними фотками, цей їх Марнікс навчив). Хтось просто не усвідомлює форми свого повороту і робить так, бо там найбільший кут і йому подобається. В коротких поворотах ми взагалі свідомо повинні створювати дугу орієнтовану по лінії падіння. |
@Korben Dallas ,
для того, чтобы себя чувствовать в лыжной жизни спокойным и уравновешенным, уверенным и знающим свой следующий поворот - необходимо наверно это все начинать испытывать при катании тоесть начинать меняться, получать новые ощущения, видеть и слышать птиц в полете и хруст деревьев при своём катании, наслаждаться жизнью, а не борьбой со слоном, где-то так видимо это объясняет поведение лыжника в промтранстаенновременом измерении информирования 😇 |
Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 21:05. |