Карвинг: техника катания подготовленные склоны, вешки, фанкарвинг |
20.03.2023, 20:17
|
#1 (посилання)
|
Адепт Харбариума
Зараз: поза форумом
Снаряга: Yamaha Tracer 9, YT Jeffsy Pro Race. Blizzard: SRC WC 165, WRC WC 180, Rustler 11 188
|
Внєшніє Сіли
З поверненням Ігруса (а новий Ігрус краще минулого, імо) я довго розмірковував, чи не створити мені тему типу "Школа Ігруса" і перекидувати туди всі коменти про внєшніє сіли, які не несуть користі. Ну щоб порядок був в інших темах.
Але допетрав я до іншого. Цьому Форуму в січні виповнилося 20 років. За всі ці роки фізика повороту тут згадувалась не раз, але ми реально ненастоящі фізики, тому це було на дуже аматорському рівні. Ця тема не буде виключенням, але буде цікаво
Великого сенсу в цій темі нема, так як тематика гіперскладна. Але є підтеми, які цікаві. Наприклад:
Почнемо ми з малюночка @Korben Dallas. Який стверджував, що максимальне навантаження лижник відчуває саме в цих жовтих кружечках. І написав, що мова йде про середній різаний.
Я одразу включив антагоніста, але не сперечався з Валерою, що він намалював помилку. Потім Валера піймав на Буці Чеслава, показав йому малюночок, Че підтримав Валеру. В цей момент я зрозумів, що пацани катають верхньою розгрузкою і встають якраз в цих жовтих кружечках. Але довести не зміг. Навіть година в Гуглі (а добрався я до наукових робіт на англ мові) не дала мені можливості бути аргументовано правим.
Що думаєте?
*ору з назви теми )
|
|
|
20.03.2023, 20:24
|
#2 (посилання)
|
Bukovel Skischool
Снаряга: Salomon X-Race SW/165 2017
Atomic Hawx Ultra 110
|
І так, я якось запитав,на свою голову, у нашого форумчанина, в якій частині повороту вектори зовнішніх сил, які діють на лижі в повороті ззійдуться...і чи зійдуться?))
Додано через 38 секунд
@Sheridan ,середній...великий...пох))
|
|
|
20.03.2023, 20:25
|
#3 (посилання)
|
Всегда на форуме
Снаряга: уже свои
|
@Sheridan , ну якщо вони тільки встають в жовтих кружечках, то лінія інша повина бути, більш кутова а не округла
|
|
|
20.03.2023, 20:26
|
#4 (посилання)
|
Адепт Харбариума
Снаряга: Yamaha Tracer 9, YT Jeffsy Pro Race. Blizzard: SRC WC 165, WRC WC 180, Rustler 11 188
|
@yuraja, давай по темі бро
|
|
|
20.03.2023, 20:35
|
#5 (посилання)
|
Всегда на форуме
Снаряга: уже свои
|
@Sheridan , так по темі. Найбільше навантаження при вході в поворт? В когось можливо.
В мене середина дуги .
Захід в поворот, кантування, коректировка дуги ( нааантаження), утримання зовнішньої до середини дуги (нааантаження) , розслабон ноги ,( відстріл або ковзаня по траенторії) , вихід на перекантовку.
Це якщо пахати. А якщо ні, то взагалі без навантаженя, радіус лижі сам їде, нахер напрягатись?
|
|
|
20.03.2023, 20:37
|
#6 (посилання)
|
Bukovel Skischool
Atomic Hawx Ultra 110
|
@yuraja ,це фаза ведення ще
|
|
|
20.03.2023, 20:37
|
#7 (посилання)
|
Адепт Харбариума
|
@yuraja, тема про зовнішні сили, ау )))
Судячи з твого коменту, ти не зрозумів, де верх схилу. Так ось, верх - зверху
|
|
|
20.03.2023, 20:44
|
#8 (посилання)
|
Парапланерюга
Снаряга: ATOMIC SL 12 2008 спортцех
|
Но где то опять некие грозные силы
Бьют по небесам из артиллерии Земли
Питаннячко некоректне.
Макс навантаження буде там, де його зробить лижник, і скоріше за все це середина( бо так по фізиці). якщо закривати поворот, то навіть пізніше середини.
У малому радіусі це початок
|
|
|
20.03.2023, 20:46
|
#9 (посилання)
|
Bukovel Skischool
Atomic Hawx Ultra 110
|
@Skyclub , питання коректне, ще раз повторюю: де зійдуться вектори зовнішніх сил?)
|
|
|
20.03.2023, 20:52
|
#10 (посилання)
|
Ридонли
Снаряга: прокатные :)
|
у вас на форуме есть хорошая статья по этому поводу
|
|
|
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
|
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати коментарі
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати коментарі
HTML код Вимк.
|
|
|
При цитуванні гірськолижного форуму на інших ресурсах, активне посилання на extreme.com.ua обов'язкове.
|
| | New Users | New Posts | Visits | Pageviews | Search Engines | Direct Traffic | Referring Sites |
---|
Today | 0 | 5 | 8 | 7 | 7 (70%) | 3 (30%) | 1 (2%) |
---|
Yesterday | 0 | 4 | 104 | 382 | 67 (64%) | 36 (35%) | 1 (1%) |
---|
Month | 7 | 84 | 3690 | 11293 | 2276 (62%) | 1363 (37%) | 53 (1%) |
---|
|
|
|