Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Карвинг: техника катания (https://extreme.com.ua/forum/105-karving-tehnika-kataniya/)
-   -   Внєшніє Сіли (https://extreme.com.ua/forum/karving-tehnika-kataniya/29471-vnyeshniye-sili.html)

Korben Dallas 22.03.2023 10:32

@Skyclub , так, моя помилка була в тому, що я не зрозумів, що Ден це притяг сюди для стьобу...

Lyubomyr 22.03.2023 10:33

Цитата:

Коментар від 3dss (Коментар 418515)
@Korben Dallas ,

для того, чтобы себя чувствовать в лыжной жизни спокойным и уравновешенным, уверенным и знающим свой следующий поворот - необходимо наверно это все начинать испытывать при катании тоесть начинать меняться, получать ноаве ощущения, видеть и слышать птау в полете и хруст деревьев при своём катании, наслаждаться жизнью, а не борьбой со слоном, где-то так видимо это объясняет поведение лыжника в промтранстаенновременом измерении информирования 😇

Будучи павер карвером, ставлю собі ціль їхати так, щоб було чути хруст колін і бачити іскри в поворотів

Korben Dallas 22.03.2023 10:36

@Lyubomyr ,і бажано, щоб це були не свої коліна))

Додано через 25 секунд

...жартую, звісно,)

Skyclub 22.03.2023 10:54

Цитата:

Коментар від Lyubomyr (Коментар 418514)
@Skyclub ,
Якщо я правильно тебе зрозумів, то тобі не подобаються відповіді тому, що різні повороти будуть мати різні навантаження навіть в того самого лижника, не кажучи вже про якийсь абстрактний поворот. Тобто питання методологічно некоректне. Я погоджуюсь.

На мою думку, з практичної точки зору це доволі безтолкове заняття теоретизувати на цю тему, але можна все таки щось поговорити.

Сила яка тисне буде залежати від дфох факторів: радіуса дуги по якій їде лижа і як ця дуга орієнтована по відношенню до лінії падіння.
Як правило, хороші лижники стараються вийти на максимальні кути (створити найменший радіус і і таким чином найбільшу зворотню силу) вздовж лінії падіння і коли лижі вже повернуть і будуть орієнтовані перпендикулярно їй, то вже зменшувати кут закантовки (відпускати/release).

В коротких поворотах ми взагалі свідомо повинні створювати дугу орієнтовану по лінії падіння.

Das ist fantastisch!

Я саме про це і писав з самого початку, кому не ліньки -можете перевірити.
1. Безтолково.
2.некоректно
3. Як ця дуга оріентована відносно лініїї падіння
4. Радіус дуги
5. чого саме прагне лижник?
6. ти поворота -короткий чи довгий
7-20. інше :ROFL::ROFL::ROFL::ROFL:

Любомир, вже в котрий раз знимаю капелюха! :friends::friends::friends:

Валєра, мої вітання ! :friends::friends::friends:

Sheridan 22.03.2023 10:54

Цитата:

Коментар від Korben Dallas (Коментар 418516)
що я не зрозумів, що Ден це притяг сюди для стьобу...

Це навіть я не зрозумів. Ніякого стьобу. Чиста фізика. На назву теми не звертайте уваги. Я не втримався )))

3dss 22.03.2023 10:57

Цитата:

Коментар від Lyubomyr (Коментар 418517)
Будучи павер карвером, ставлю собі ціль їхати так, щоб було чути хруст колін і бачити іскри в поворотів

это какраз и очень классно делать при 'невесомости стопы'
Но этот термин видимо будет запатентован тоже ;)
хруст в коленях меня испугал конечно, но это твой патент, сорри
и ещё, о чем я говорил про птиц и деревья я лично уже могу сдашать и видеть не при гибрид карвинге, а именно при павр карвинге.. и это очередные грабли раскинутые мной..
вы не можете ощутить и наслаждаться катанием как Шифрин к примеру, у неё в самые ответственные моменты пути к восприятию любой информации (зрительной, слуховой, осязательной, тактильной) совершенно открыты.. и поверь, у неё ничего не хрустит... и травм у неё не будет слова совсем.. так как человек не может упасть идя осторожно по всем канонам эволюции во времени существования 😇

Добавлено через 1 минуту

Цитата:

Коментар від Korben Dallas (Коментар 418518)
@Lyubomyr ,і бажано, щоб це були не свої коліна))

Додано через 25 секунд

...жартую, звісно,)

бережёте вы, батюшка, коленки будущих учеников 😂🤣😂

Sheridan 22.03.2023 10:58

Цитата:

Коментар від 3dss (Коментар 418515)
слышать птиц в полете и хруст деревьев при своём катании

До внєшніх сіл додалися птахи і дуже небезпечні дерева. Страшне :scared:

3dss 22.03.2023 10:59

Цитата:

Коментар від Korben Dallas (Коментар 418516)
@Skyclub , так, моя помилка була в тому, що я не зрозумів, що Ден це притяг сюди для стьобу...

есть уйма пословиц и умняшек по поводкюу смеха и очерёдности этого смеха во времени.. ;)

Korben Dallas 22.03.2023 11:04

А я то думаю, чому така стрьомна назва цієї теми...але ж Ден, я ніколи не давав такого визначення. Ну добре, стьоб так стьоб...)

3dss 22.03.2023 11:05

Цитата:

Коментар від Sheridan (Коментар 418525)
До внєшніх сіл додалися птахи і дуже небезпечні дерева. Страшне :scared:

и это главная цель освоить эти силы, чтобы все открылось вокруг, как будто ты стоишь на месте с чашечкой кофе и наслаждается жизнью склона..

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 08:57.