Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Карвинг: техника катания (https://extreme.com.ua/forum/105-karving-tehnika-kataniya/)
-   -   Внєшніє Сіли (https://extreme.com.ua/forum/karving-tehnika-kataniya/29471-vnyeshniye-sili.html)

yuraja 22.03.2023 11:29

@Sheridan , птичку в Буці бачив як летить? От так і невесомось стопи. Вона є но ти її не бачиш, поки не виїдеш з чашечкою кохфе на склон

3dss 22.03.2023 11:29

Цитата:

Коментар від Korben Dallas (Коментар 418537)
"жовті кружечки на смереках" то не Ігора тема, якщо що)

на самом деле все думают, что я тебя чему-то учу, как два поста выше:)))
Я только заинтересовываю подсознательно к восприятию самообразования теоретикой и практикой
Реально нет времени даже катания вместе, я слишком устаю до 17.00 ты тоже хочешь отдых от своих учнів :)
я знаю как сложно кому-то что дать, а потом иметь силы воспринимать и самообразовыааться..
Кароч все впереди, как это связывать..

Korben Dallas 22.03.2023 11:31

@yuraja ,доречі, гарна вправа на ангуляцію...🤔

Додано через 23 секунди

...я про філіжанку кави, якщо що)

yuraja 22.03.2023 11:33

@Korben Dallas , то вже краще з тазіком кави, + вправа для рук

Korben Dallas 22.03.2023 11:35

@3dss ,мене більше всього "тішить", що хлопці впевнені, що в мене немає свого бачення і відчуття лиж...ну то й нехай так, можливо комусь стане від того розуміння легше))

Skyclub 22.03.2023 11:35

Цитата:

Коментар від 3dss (Коментар 418526)
есть уйма пословиц и умняшек по поводкюу смеха и очерёдности этого смеха во времени.. ;)

есть уйма роликов и тектов про Гуру, без пташочок , нєвєсомасті та кохве
1. Медвежонок Коуч
2. Свирид Петрович Голохвастов-"віше Лаврской калакольні"
3. "Я гуру, я учітель, несіть мены скоріш по 3 рубля, і мурості вам дам я дох""- Подервянський.

4-100. Хлопці, хто більше?:oops:

Korben Dallas 22.03.2023 11:36

@yuraja ,точно! На тазіку ще й донизу можна з'їхати, якщо що...)

Sheridan 22.03.2023 11:44

Цитата:

Коментар від Korben Dallas (Коментар 418547)
@3dss ,мене більше всього "тішить", що хлопці впевнені, що в мене немає свого бачення і відчуття лиж...ну то й нехай так, можливо комусь стане від того розуміння легше))

Звідки ти це взяв? Хто ці хлопці?

Додано через 2 хвилини

@3dss, я навіть і не допускав, що Валера може знати шось про цей новий термін. Я навіть не думаю, що chatGPT знає про це. Гугл дурачок показує таке всяке:

https://cs10.pikabu.ru/post_img/2018...1151581862.png

Я знаю, що ти не відповіш )

Korben Dallas 22.03.2023 11:51

@Sheridan , ну, ти ж спеціально навіть тему цю прикрутив, як виявилось...)

Додано через 4 хвилини

Добре, веселіться))
Але я всерівно до сих пір впевнений в тому, що максимальний тиск лижі на схил буде нижче апекса...оті мої жовті кружечки на смереках...от і живіть тепер з цим))

Sheridan 22.03.2023 11:58

@Korben Dallas, прикрутив, щоб доказати, що в тебе немає свого бачення і відчуття лиж? Валера, ти мене лякаєш...

Я нарешті маю вільний час, отримав нагороду від Резнікова (не рахую, що заслужив таке, але йому видніше), вирішив використати повернення Ігруса на користь всім. Це було весело. Вибач, що стартанув з твоєї картинки. В Ігруса нема чогось такого, щоб з цього створити цікаву тему. Наскільки твоя картинка цікава, я вирішував сам. Саме мені ця тема до вподоби. І ти пам'ятаєш, я намагався знайти цю інфу про перевантаження за два дні до створення. Я не розібрався.

Чому веселитися це погано? Не тебе ж стібуть. Взагалі ці два дня Форум був як в доковідні часи...

Lyubomyr 22.03.2023 11:59

Цитата:

Коментар від Skyclub (Коментар 418521)
Das ist fantastisch!

Ми мабуть схоже мислим; може технічна освіта дається в знаки ) :friends:

Sheridan 22.03.2023 12:04

Нєвєсомая Стопа так не злетить. Це нікому не цікаво. Шкода (

Тому я продовжу. Навіть без технічної оствіти.

Цитата:

Коментар від Skyclub (Коментар 418521)
Сила яка тисне буде залежати від дфох факторів: радіуса дуги по якій їде лижа і як ця дуга орієнтована по відношенню до лінії падіння.
Як правило, хороші лижники стараються вийти на максимальні кути (створити найменший радіус і і таким чином найбільшу зворотню силу) вздовж лінії падіння і коли лижі вже повернуть і будуть орієнтовані перпендикулярно їй, то вже зменшувати кут закантовки (відпускати/release).

Саня з самого початку сприйняв в штики цю тему. Саме з причини несприйняття сферічного коня в вакуумі. Дарма. Так ведуть себе юристи частіше, розвалюючі справу, звертая увагу суду на помилки слідства.

Я зараз перечитав те, що Саня написав (цитую вище). Схоже на те, що при бажанні і вмінні жовті кружечкі будуть на лінії падіння. Саня, ти саме це маєш на увазі?

Skyclub 22.03.2023 12:22

Ден, то цитата Любомира.
Жовті кружочки - це вже ржака з самого початку, бо ніхто не сказав що вони мають означати-сукупнісіть таінствєнніх внєшніх сил?

Потім виникло обмеження -це вже краще - "лижник на трасі гіганту", де вн вириє яму -мабуть саме це Че і мав на увазі, але ніхто не звернув на це уваги.

Я казав, що діє багата факторів, Любомир їх назвав, теж частково.

Лижник керує тою загадковою точкою і намагається підняти її ближче до гори., якщо на трасі.

У гіганті -чим вища траєкторія, тим кращє час -ну скажіть, що я помиляюсь? Бо я це підслухав, але від багатьох спортсменів чув, і тренерів.
Нізька траєкторія -пролетиш наступні ворота, або скинеш швидкість в них. Колись на восьмій на Буці стояла траса весь сезон, я там катав і спілкувався.
ставлять додаткові фішки, щоб підняти траєкторію. Я про це.

Короткі, малого радіусу, по Томасу -сніг має летіти ВГОРУ.
Вбік вже поганенько.
ВНИЗ(це ваш кружочок) це скид пяток, це не поворот, а скид.

І ми розбирали слід від лиж Томаса у короткому і він був вгорі - саме тому я і написав, що точка має бути вищє.
Ходимо по колу:oops:

Sheridan 22.03.2023 12:31

@Skyclub, я взагалі за кружечкі в апексі поворота. Це лінія схилу по-нашому.
Забудь про вищу-нижчу траєкторії. В нас є тільки коридор, по якому ми валимо вниз по ідеальному схилу. Ворота тут заважають. Всі повороти в нас однакові.
Цитата:

Коментар від Skyclub (Коментар 418557)
Короткі, по Томасу -сніг має летіти ВГОРУ.

Оце саме цікаве. Томас не сказав, як цього досягти? Бо Харб сказав давно. І назвав його early edging. Це максимально раннє кантування і початок різаної дуги дуууууже до лінії схилу.

Ще два роки назад я б був за кружечкі внизу. Зараз в мене теоретичні сумніви. Бо я бачив сліди рейсерів кубка світу в фрі катанні. І купу відосів Харба і його послідовників. І Шифрін навіть ) Свої сліду подивлюсь якось. Але я ніхто ) Тут краще, щоб Любомир мене прокоментував. Він шарить

Skyclub 22.03.2023 12:37

Ну, в мене в коротких сніг летить в гору, навіть якщо ритм дуже малий. нічого складного.
Коли бугри нескінчені, або кртутяк, то злизуєш пяти(вниз), бо так економно. тиждень тому з 16 км спуску з Мармолади 8 було у буграх. народ просто вмирав по дорозі :)) не до краси :)))))))))), а мені пофіг:oops:

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 00:21.