Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Карвинг: техника катания (https://extreme.com.ua/forum/105-karving-tehnika-kataniya/)
-   -   Ротація чи каунтер? (https://extreme.com.ua/forum/karving-tehnika-kataniya/29536-rotaciya-chi-kaunter.html)

Sheridan 05.02.2025 17:58

У темі 1 додатків
Вони красунчики. А ось це ад

Вкладення 47927

mansrzv 05.02.2025 18:07

це може бути просто утріроване виконання під час навчання

Sheridan 05.02.2025 18:29

@mansrzv , я б таке не виклав. Вони реально так хочуть катать. Я не розумію, на кого вони орієнтуються в світі.

Sheridan 05.02.2025 18:36

У темі 1 додатків
Ну тут гарніше, але тут досвіду вагон! Але навіщо? Шо дають ці плечі та голова? Я впевнений, шо Томмі це й сам розуміє, але схоже це головна фішка школи

Вкладення 47928

Mik 05.02.2025 18:44

Цитата:

Коментар від mansrzv (Коментар 423130)
@Sheridan,
@Skyclub,

яка тут розгрузка?

Розгрузка нейтральна. В перекантовці нога більше зігнута, ніж в апексі.

При верхній розгрузці навпаки. Апекс-зігнута, а далі випрямляється.

Sheridan 05.02.2025 19:09

@Mik , бро, там мала бути нижня. Яма на схилі, його розкрило. Я закинув кістку Скайклабу поржати

Томмі до речі не випрямляє зовнішню в повороті на камеру настікі, як це роблять профі. Ближче до снігу хоче буть напевно )

mansrzv 05.02.2025 19:12

У темі 1 додатків
@Sheridan,

Добре
Ми говоримо про положення корпуса на початку поворота, там де починають створюватися кути. Контрротація чи ротація?
Подивись на кадри 5,6,7 - початок повороту. Видно що корпус випереджає лижі по напрямку руху - він уже повернутий в майбутній поворот, а лижі ще поки ідуть в іншому напрямку
Хоча вона спеціально не закручує корпус в поворот, він у неї так орієнтований вже в кінці попереднього (кадр 4)
Але на що це більше схоже (кадр 5,6,7)? На ротацію чи контрротацію?

Mik 05.02.2025 19:14

Мова про кут, (довжину ноги). На пологих схилах достатньо трохи зігнути ноги, щоб розвантажити. З боку майже непомітний рух.

Sheridan 05.02.2025 19:15

В перекантовці шукати каунтер не буду. Цей рух корпусу називається антіципація

Skyclub 05.02.2025 19:15

Цитата:

Коментар від Sheridan (Коментар 423144)
Вони красунчики. А ось це ад

Вкладення 47927

Мені теж недобається це фотка з точки зору фото естетитки, бо сонце не так пада на куртку і сама куртка трохи корява.
І як вже написала розумна людина "вони так вчаться і роблять трохи перебор, щоб навчитись".
Те саме стосується і фото з Томасом - ти ж кращого ракурсу не знайшов, звісно ж, у Томаса його нема :ROFL:
Але це не ад, це рух туди, куди треба і по суті в мене все ок, тільки погляд на фотографа, щоб його не зачепити.
Я думаю, ти скоро Ден мені кістку смачніше покаже, не Лігетті , а себе, як треба.
Ад - це коли тіло їде вправо, а дивиться вліво, або якщо вигина копита , як резиновий. Оце точно ад, бо копитам капець.
До речі, хай буде нейтральна.
Хлопці, а яка розгрузка у Одермата, до речі?
Вам знайти фото, чи самі?:oops:

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 17:41.