![]() |
Цитата:
|
Цитата:
|
У темі 3 додатків
Цитата:
|
Любомир, прочитав статтю в блозі Харба
У нього є багато цікавих речей, але є і те, що здорово нагадує стару класику, що мені не дуже заходить) https://4.bp.blogspot.com/-oACAE5_19...lding%2BCA.png На верхній фотці у нього типове винто-углове положення з класики. Виглядає так, що він розвертає таз поперек лиж, корпус дивиться не вниз по схилу, а назовні поворота, внутрішнє плече вперед В такій закріпленій конструкції лижі приїзжають поперек схилу разом з корпусом, який починає дивитись уже вниз (нижня фотка) https://1.bp.blogspot.com/-yVhQweUD1...d%2BCa%2B1.png Цитата:
Але мені здається, що це якесь "закрепощєніє"), статика А ти кажеш, що Цитата:
The counteraction movement starts early in the turn and continues throughout the turn, while the coiling and/or countered relationship between upper and lower will appear late in the turn. А ти кажеш Цитата:
Може він з часом щось коректує в попередніх версіях і тепер вже щось змінилось |
Цитата:
В первом случае, если лыжник не погасил это вращение до разгрузки (разворота плеч будет недостаточно из-за соотношения масс) ЦМ всё равно продолжит вращаться. Вращению лыж вокруг своей оси будет оказывать сопротивление реакция опоры-снега, но всё остальное тело будет пытаться закрутится наружу будущего поворота ещё больше. Придётся прилагать дополнительные усилия., компенсировать. Нерационально :) |
Цитата:
Я може не зрозуміло написав. Він каже, що про каунтер треба думати з самого початку. Але це не значить, що буквально треба бути на зовні до того повороту. Коли відбувається реліз, лижі розкантувались і починають залучатися в новий, треба утримувати той попередній каунтер. Якщо не утримувати, то тіло закрутиться і почне дивитися по лижах, десь в бік траси. Тобто це утримування це вже свідома зусилля. І ти правий, якби на початку нового, до лінії падіння треба було розвернутися перпендикулярно то довелося б дивитися вверх/назад. Подивись 2:17, вона тут демонструє екстремальний каунтер, бо їй треба пройти дуже тісний поворот, тому вона використовує кількість СА характерну для слалому: Mikaela Shiffrin - YouTube Щодо луку харба там. Так в нього багато СА на тому фото, на інших буває менше. Мені подобається, я таке дивлюся роками і для мене це топ. От Рамон, виклав собі в інсту, мабуть теж йому подобається: Login • Instagram Добавлено через 2 минуты Цитата:
Саме це дає таз і плечі в рівень якщо дивитись спереду чи ззаду, доволі поширена в рейсерів візуальна підказка. Добавлено через 9 минут Цитата:
Цитата:
Добавлено через 8 минут Цитата:
Цитата:
Райлі в одному з відео в відео projected productions, в секції про короткі повороти сказав лише це. Що йому головне могти правильно скручувати таз і що він тренує це вдома на стільчику. В ХХ на сайті є платне відео на цю тему. |
Цитата:
Невожможно накатывать правильные навыки на динамических склонах и при быстром катании Добавлено через 7 минут Короткий поворот Моё мнение, что самое эффективное выполнение этого приёма с большой амплитудой вертикальной работы И чем круче склон, тем ниже необходимо опускать ЦМ ко склону 2-3 упражнения обязательны для отработки при изучении этого приёма Если лыжнику на крутом склоне хочется разогнаться в коротком повороте, то вы его выполняете на отлично! Добавлено через 2 минуты И ещё, полукруги стараться все-же делать, ну и нырять в поворот классика жанра ;) |
Я тоже думаю, что никаких специальных движений "выдвинуть-задвинуть" в транзите он не делает
|
Цитата:
- У довільному катанні різниця між профі і експертом-аматором може бути не така вже й велика (якщо це дійсно експерт, а не диванний експерт). - На трасі це завжди буде величезна різниця. Навіть супер-експер-аматор, який не ходить трасу програє на ній середнячку юніору-профі. Цитата:
Правильний прогин саме зовнішньої лижі і ангуляція корпусу більше вказує таки на роботу зовнішньої ноги. Загалом, може вона далеко й не ідеал в слаломі (її стартовий номер це підтверджує), але розмір її "телевізора" вражає :D Ракурс гарний. |
Надеюсь, все из вас понимают английский. О важности переноса веса назад/выталкивании лыж во второй фазе или о задней стойке ;)
HOW TO SKI WITH BALANCE | 3 Tips for steeper slopes and short turns - YouTube |
Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 07:22. |