![]() |
А что он там такое на пальцы одевает?
|
Цитата:
після того, як піна нагріється, вона заповнює весь вільний простір всередині зовнішнього черевика, також щільно охоплюючи всю ногу. для комфортного ж використання черевиків, необхідно мати деякий вільний простір для пальців, а також для всіх "проблемних" точок ноги (кісточки, підйом ступні і т.п.) для цього при термоформуванні "заводським" методом, використовують насадки для пальців, а також круглі наклейки з термопласту на проблемні місця. в домашніх умовах, як правило, використовують підручні матеріали (шматки застиглої монтажної піни, вату, лейкопластир і т.п.) P.S. про все це можна почитати і подивитись з посилань в попередніх постах :-, Додано через 34 хвилини інформація на тему будови ступні та визначення її розмірів. Crazy Horse |
А я подумал для того чтобы не стриженные ногти валенок не пробили.:D
|
зробив термоформування лівого валянка. дома, в звичайній газовій духовці, без термометра і контролю за температурою. правда, трохи підшмалив носок, але не дуже помітно :)
зараз ходжу по квартирі - лівий запечений, правий ні. що хочу сказати з приводу відчуттів - НАРОД, ЦЕ ПРОСТО НЕПЕРЕДАВАНО!!! :Yahoo!: |
Мне жалко эти боты!
слишком рискованно - просто так в духовке тушить. Большая вероятность что "не повезет". Если я правильно понимаю, есть ботинки, которые формируются в процессе катания, есть те, которые нуждаются в дополнительной термоформовке. Поэтому для начала нужно определиться, какие именно боты на руках. И исходя их этого формовать наиболее щадящим способом. |
aktivator, всі нюанси термоформування я описав у своїх постах вище. звичайно, я знав які валянки у мене, тому провів відповідні процедури :-, тепер вже для обох.
і навіть просто походивши у відформованих черевиках по квартирі, можу з впевненістю сказати, що катати у незапечених внутрішніх черевиках intuition - знущатися над своїми ногами. |
Wilson Payne, я могу только порадоваться за Вас и Ваши ноги :)
но меня все же смущает то, что в такой ситуации отсутствует контроль температуры. Хоть термопару бы туда запихнули, что ли :wink: |
Wilson Payne, Поздравляю! мы вот вроде как на воскресение запланировали свое массовое запекание, вчера уже изготовил toe cap ))
|
Недарма кажуть "охота гірше неволі", як захотілось чогось - вже не відчепиться :-,
Відкатавши кілька днів в нових ботах з неформованим внутрішнім черевиком, я прийшов до висновку, що моїм ногам не так комфортно, як передбачалось, до того ж вони мерзнуть, навіть в X-socks. І так як чекати весь сезон в надії, що "воно само якось уляжеться" в мої плани не входило, я почав старанно вивчати інформацію "на тему". Найбільше мені сподобалась стаття про запікання в побутовій електродуховці (Подготовка к запеканию.), але через відсутність доступу до такого пристрою цей спосіб здавався неможливим. І у мене з'явилася ідея використати замість електричної печі газову :crazy: Зваживши всі ризики, я нарешті вирішив привести свій план до виконання. Власне, весь процес був відтворений по опису, тільки без помічника і пластир я замінив на малярську стрічку http://ua.all-biz.info/img/ua/catalog/small/447541.png Також сам лайнер при запіканні я поклав не безпосередньо на металевий лист, а на мішечок з крупою. При першому запіканні у мене не було термометра і я не знав, яка температура всередині плити, тому можливо трохи перегрів лівий черевик і при одяганні одне з "вух" чорної накладки на ахілл (з зовнішньої сторони лайнера) заломилось :(, до того ж він ненароком торкнувся листа і підсмалив носок :pardon: На правому я зробив малу накладку перед великим пальцем, тому після охолодження відчувалось, що його довжина трохи менша довжини ступні. Але навіть незважаючи на це, відчуття при одяганні були такі неначе це мої звичайні зимові черевики Ecco. Після цього я купив на базарі "у дядьків" за 25грн термометр ТТЖ на 200 градусів http://www.rakurs-spb.ru/images/ttj-1-150.gif як рекомендувалося в статті. Виявилось, що газова плита вмить "розганяється" до 230 градусів (максимум на термометрі), а незрозумілі позначки 1,2,3,4,5,6,7,8 на її рідному пружинному термометрі - це сотні градусів :shock: (коли я печу картоплю, він показує 3-5). Виставивши лист на другу знизу позицію і підтримуючи температуру на рівні 120-130 градусів, я нагрів черевик, перевертаючи його через кожні три хвилини. Потім все стандартно: устілку всередину, розправити, щоб шов підошви охоплював її точно по краю, засунути ногу в лайнер, обгорнути гомілку і тримаючи все це руками, обережно вставити ногу у зовнішній черевик. Постукати п'ятою об підлогу, щоб краще всілася всередині (у мене прозорий пластик, все видно) і 30-40 хвилин треба стояти рівно :-, Ось як виглядає відформований лайнер: http://extreme.com.ua/forum/member-w...7-dsc00043.jpg http://extreme.com.ua/forum/member-w...6-dsc00038.jpg http://extreme.com.ua/forum/member-w...8-dsc00031.jpg http://extreme.com.ua/forum/member-w...9-dsc00035.jpg А ось так ноги, до і після :D http://extreme.com.ua/forum/member-w...1-dsc00017.jpg http://extreme.com.ua/forum/member-w...2-dsc00020.jpg http://extreme.com.ua/forum/member-w...3-dsc00024.jpg http://extreme.com.ua/forum/member-w...4-dsc00027.jpg Для кращого і швидшого взування зовнішнього черевика під час запікання, я обклеїв його зсередини стрічкою для обклеювання щілин у вікнах. Вона легко знімається з пластмаси, на відміну від канцелярського скотча, який може залишати сліди клею. http://extreme.com.ua/forum/member-w...0-dsc00022.jpg |
А для чего наклеивать подкладки на стопу. Что то смотрел видео и не понял.
|
Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 08:50. |