![]() |
Цитата:
|
А вот кому бы показать свое колено? ничего особо критического нету, но бегать мешает. Периодически. Диагнозы какие-то противоречивые. В основном - та ничего там особого нету, ничего не порвано, состояние нормальное для моего возраста, а мол если мешает бегать, то не бегайте :beee: Меня такое не устраивает. Кто кого посоветует?
@kotyuk? P.S. на всякий случай - заранее благодарна за советы и ссылки насчет бегать по грунту, в правильных кроссовках, не на пятку, не быстро, не долго, с правильным тренером, укреплять мышцы и проч. и проч. :) это всё известно и активно практикуется... правда, нужен совет хорошего врача |
Цитата:
|
Цитата:
А куда идти-то? |
Отделение спортивной и балетной травмы Института травматологии и ортопедии (ул. Воровского или сейчас Бульварно-Кудрявская 27). Перед приходом лучше набрать 068-321-42-87, чтоб я был на месте и не на операциях.
|
Доброго дня, таке запитання, може, підкаже хтось: півтора місяці тому робили артроскопію - пхс + 2 меніска (з використанням підколінних сухожиль, як я зрозумів). Зараз ходжу на ЛФК, стараємось зігнути ногу, але десь після 75* починається дуже і дуже сильний гострий біль, який просто не можу терпіти, відповідно, навіть до 90* поки не вдається дійти.
Лікуючий лікар каже, що операція пройшла добре і зараз все нормально з ногою. Тому питання: який варіант подальших дій? Продовжувати ходити на ЛФК і приймати якісь знеболювальні? Реабілітолог каже, що просто підвищена чутливість (можливо, це теж має місце, проте, бувало, мене зашивали без анастезії - і більш-менш ок все терпів, а тут просто адЪ). Дякую) |
Цитата:
Треба дивитись, що і де саме болить, т.я. бувають і патологічні варіанти. Але такий перебіг нерідко можливий і в нормі, особливо якщо ходили в туторі 3-4 тижні, а операцію робили в перші 2-3 тижні після травми. Як правило вирішується адекватною фізіотерапією (наголошую, що нормальну фізіотерапію знайти навіть в Києві важко, як би це странно не здавалось) та розробкою на мотошині + іноді спеціальній ортез або тейпування. Якщо потрібна альтернативна думка, дзвоніть, під*їжджайте - подивлюсь. |
Цитата:
Якщо ваш лікар не побачив нічого поганого при огляді, то варто продовжити ЛФК та фізіотерапію, поступово збільшуючи обєм рухів, незважаючи на біль. Робіть ЛФК на межі болю. А знеболювальні не потрібно, бо болем ви регулюєтет ступінь навантаження. Хоча, непогано було б проконсультуватися з іншим спеціалістом. Не через форум звісно. Часом свіжим поглаядом можна побачити те, що не бачиш за звичкою. |
Доброго дня. Потрібна допомога у виборі наколінника, ортеза тощо, моєму товаришу-співробітнику - він був мобілізований та проходив службу в 79 ОАЕМБр під час виконання стрибка з парашутом отримав травму - розрив 2х менісків та ПХЗ лівого коліна. Меніски зшили під час першої операції, під час 2-ї поставили імплант замість ПХЗ. Підкажіть, що краще взяти. Після другої операції пройшло 1,5 місяці. Нога згинається до 90 градусів, але відчуваються незначні болі. Чоловік дуже хоче вже почати ходити без костилів :)
Дякую. |
Якщо нова зв*язка проведена та тримає нормально, а інші зв*язки не пошкоджені, то через 1,5 місяця після операції я рекомендую зазвичай такий: Stabimed | Колено | Ортопедия | medi: сеть магазинов ортопедических товаров из Германии.. Якщо чоловік високий чи важкий, то краще більш довгий ортез: Collamed | Колено | Ортопедия | medi: сеть магазинов ортопедических товаров из Германии. в модифікації LONG, а якщо вкрай потрібне швидке повернення до навантажень чи високий ризик падіння чи повторного травмування, то жорсткі ортези: Bauerfeind Ukraine: Колено и бедро або Donjoy Ukraine Legend, або M.4 | Колено | Ортопедия | medi: сеть магазинов ортопедических товаров из Германии., або M.4 s | Колено | Ортопедия | medi: сеть магазинов ортопедических товаров из Германии. або Donjoy Ukraine ALC Everyday в залежності від ситуації. Але навантаження та падіння до повного приживлення нової зв*язки я вкрай не рекомендую, бо ніякий ортез не гарантує, що трансплантант уціліє. Жорсткий ортез краще тримає, але і він може не допомогти. Тому - це лише в крайніх випадках, коли немає ніякої можливості уникнути навантажень чи травм (наприклад, якщо треба перейти через лінію фронту вже через 6 тижнів - 6 місяців після операції). До того ж жорсткі ортези менш комфортні та дорогі.
Важливо, що у ортезі має бути спеціальний шарнір, тому, наприклад, навіть ортез stabimed від Medi підходить для реабілітації цієї зв*язки, а stabimed pro з іншим вже шарніром , хоч і цієї ж фірми, не підходить. Міряти та одягати ортез (особливо жорсткі моделі) повинен спеціаліст в магазині або ортопед, що розбираеться. Якщо купити в інтернеті та не розібратись з шарніром та спеціальними вставками в більшості ортезів, то він може просто не працювати як треба, і гроші будуть витрачені зря, адже в деяких ортезах в залежності від модифікації є спеціальні вставки, які перетворюють його на ортез для передньої чи навпаки для задньої хрестоподібної зв*язки, або для колатеральних зв*язок, в залежності від їх розташування. |
Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 17:49. |