Як тяжко бути тупим лижним інструктором... От вчора бачив футбол на правому моніторі, там ще було написано що то Колумбія/Англія і це вважається за круто. Здається, я починаю розуміти суть цієї гри...
Учасники відрізняються кольором одягу. Одні в жовтому, другі в червоному. В жовтому деякі подібні на латінос, але не всі. В червоному теж не всі. Іншої різниці не помічено.
Зрозуміло, що футбол стратегічно ділиться на дві основні половини: коли суддя бачить, і коли не бачить.
Якщо бачить, то всі по черзі копають один м’яч і неактивно штурхаються. Хто кому копає і в якому напрямку, від кольору форми не залежить. Якщо хтось починає здуру кудись швидко бігти, суперник копає вже не м’яч, а його ногу, щоб той не грав у вар’ята. Типу хотів по бальону, але не втрапив. Якщо суперник промазав по нозі, а м’яч втік самий, то треба впасти на газон, злапатись собі за якусь ногу і заплакати від співчуття до промазу суперника. Якщо так не зробити, то це ображає суддю і він не дає копати м’яча дальше.
Всі розуміють, що заштовхати м’яч до ворожих воріт не дуже реально, хіба що випадково. Тому так і бігають 90 хв і ще скільки скаже суддя. Всі чекають на екшн - "пенальті". Мені пенальті теж подобаються, але я не знаю чому перед ними треба стільки дурної бігати.
Коли суддя не бачить, то футбол дещо цікавіший: футболісти штурхаються значно активніше і навіть трохи б’ються. За що битися - я так і не зрозумів. Нє, я розумію, що всі вони хочуть копати один м’яч, але драчки від наявності бальона явно не залежать. З часом градус агресії зростає, то всьо нарешті бачить суддя і сильно свистить. Всі йдуть до нього сваритись щоб не свистів бо грошей не буде. Він якийсь час терпить, потім показує щось жовте. Напевно, то є щось добре, бо всі бєкіцер перестають робити рейвах і далі мирно біжать копати бальон.
Поки що точно зрозумів то, що основна мета фуболу - задовбати суддю. Насправді він єдиний нормальний пацан на полі - чесно весь час бігає, старається нікому не заважати копати бальон і не лізе в драчку. Напевне, футбольний м’яч є власністю судді, бо він його дає і відбирає як собі хоче, а всіх давить жаба, бо вони не мають такого файного м’яча. Тому суддю ніхто не любить, і він від того є нервовий.
Може, це ще не всьо, і є зміст подивитись ще якийсь футбол? Я поки що не зрозумів необхідності при дивленні футболу пити пиво, голосно кричати, сваритись негарними словами і робити ще якийсь гвалт коло хати..