Vredinka |
10.03.2013 20:03 |
Ок, біологи в нашій команді також є))
Як біолог скажу вам, що щодня нас атакують сотні і тисячі мікроорганізмів, які спроможні вбудовуватись у наш геном, а ми тим часом зайняті думками про цукрозамінник і шкоду гмо-шної сої. Прослухавши курс мікробіології в університеті з таким виразом обличчя :shock:, я зрозуміла, що означав вираз моєї викладачки про те, що можна не боятися всього іншого, бо "нас знищать віруси".
До чого я веду.. а веду я до того, що на мою думку щодня нас підстерігають мікроскопічні загрози куди більшого масштабу, ніж генно модифіковані продукти. А щодо них самих: гени контролюють синтез білків, а генно-модифікований - це той, якому зробили штучно гени, які продукують потрібні білки, і за рахунок цього отримують ті характеристики продукту, які є потрібними.
Я звикла думати з цього приводу так: усі білки у шлунково-кишковому тракті розпадаються до одних і тих самих 20 амінокислот. І навіть білки, що експресуються (так-так, трохи термінології) зміненими генами, так само розпадуться в шлунку на амінокислоти. Інша справа, що ненароком вчені можуть так замодифікувати білок, що він вбудовуватиметься в наш геном, як і віруси (та інша нечисть), але це виявиться лише через трійку-п'ятірку поколінь, а бо ж ми дізнаємось про це одразу, бо будемо знищені миттєво))
Добавлено через 5 минут
п.с. майже згодна з Неоном, але! все ж таки вважаю, що зменшення негативного впливу на здоров'я шляхом свідомої відмови від паління, надмірного вживання алкоголю, шкідливих харчових (і не тільки) звичок; нормалізації сну та уникання стресу, має сенс і позитивний вплив на життєдіяльність! :girl_in_love:
|