катаюсь з рюкразом в який встроєний захист( жорстка спинка з амортизуючими пластинами)... пробував черепаху звичайну--- незаперло... якось не дуж комфортно... хоча хз.. щей в рюкз можна кинути фот, тел ітд ітп... а вдягати рюкз поверх черепахи то взагалі маразм...
нарахунок захисту на берда--- думаю це більше потрібно спротсменам бо якшо ЛИЖНИК(не бордер) падає на бік то в основному ножна підставити руку і замортизувати падіння... в спорсменів швидкості неті шоб на руки падати
)) -- так шо моя думка що це не дуж потрібний девайс....
наколінники лижнику така річ взагалі непотрібна... хіба надягати шоб в коліна незамерзнути
))
захист на лікті і запястя - чесно кажучи невкурсі як з таким катати... але мені здається шо аналогічно до шортів, хоча руки можна прибрати так шоб нічого їм не зробити.... і взагалі нефіг руками розмахувати на схилі так шоб їм був потрібен захист...
шолом - ОДНОЗНАЧНО ПОТРІБЕН, але от який то вже діло особистого смаку... я трохи катався в фулфейсі, але через його вагу(1,7кг) мене боліла ший після катання... купив собі легенький лижний УВЕКС(430грам), з мягкими вухами і без захисту на бороду... як на мене захист на бороду зновуж таки потрібен спортсменам і чайникам... і то деякі спортсмени обходяться без нього.... шоб захистити лице і бороду є руки і палки... нашо ше шось ?!?!
кажись усьо... всьо шо написав то тіко моя думка, це не рекомендації типу "то купляй, а то некупляй" !!!!!!