Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Славське (https://extreme.com.ua/forum/56-slavske/)
-   -   К езде на бугеле - будь готов! (https://extreme.com.ua/forum/slavske/4760-k-ezde-na-bugele-bud-gotov.html)

Salseros 29.10.2009 13:22

К езде на бугеле - будь готов!

У темі 3 додатків
Специально в помощь для тех лыжебордеров, которые всё же собираются открыть для себя Тростян и испытать себя на прочность:)

Ибо "Кто предупреждён - тот вооружён."(с)

Будьте здоровы!

Из неписанного, но понятого дорогой ценой:

1. "Г-г-главное не б-боятся..."

В момент старта надо немного подвинуть снаряд вперёд, чтобы не было резкого рывка особенно при мокром снеге.
Не садитесь на швабру - она должна вас просто толкать сзади.
Ноги слегка согнуты, у горнолыжника носки лыж подгружены.
КРАЙНЕ ЖЕЛАТЕЛЬНО чтобы один из участников чувствовал себя на бугеле
уверенно

2. "Падаешь сам - но товарища выручай"

Если чувствуете, что теряете контроль над ситуацией и вот-вот упадёте - предупредите соседа и отваливайтесь в сторону. В результате этого манёвра вы не только увернётесь от наезда следующей пары, но и, в свою очередь, не устроите кегельбан на лыжне:help:.

3. "Учи матчасть!"

ОЧЕНЬ ВАЖНО умение "завести бугель" на вершине.
Посмотрите перед спуском, как это делают другие. Ничего военного нет, просто надо вовремя расслабиться и заметить, что подъём кончился и с бугелем, который стал как родной, прийдётся растаться:cry:.

(Простое бросание бугеля может привести к его перехлёсту через трос и остановке бугеля(в лучшем случае))

4. "В нашем деле главное чётко знать, где заканчивается экстрим и начинается..."

Друзья, рассчитывайте свои силы и контролируйте имеющееся у вас время.
Настоятельная рекомендация всем новичкам: начинайте с креселки и спускайтесь в Долину чайников к Нижней станции Среднего Запада. И тренируйтесь.

А напоследок есть хорошая новость.
Не нервничайте сильно: 90% поднимаются на бугеле с первого раза:Yahoo!:. Но это не значит, что нет шанса упасть на 10-й:oops: Все так начинали и относятся с пониманием к этим временным трудностям.

Кому будет совсем плохо - обращайтесь к Ski Patrol - вывезем :friends:

Дария 29.10.2009 13:26

Бугель можно считать отдельным видом спорта:D

Keks 29.10.2009 19:14

2Salseros
Я предлагаю в этой теме давать рекомендации тем, кто учиться кататься на бугеле. Я например его освоил где-то с седьмого раза и то ноги очень уставали.

Albertowych 29.10.2009 20:23

Цитата:

Коментар від Keks (Коментар 37461)
2Salseros
Я предлагаю в этой теме давать рекомендации тем, кто учиться кататься на бугеле. Я например его освоил где-то с седьмого раза и то ноги очень уставали.

Мене, коли починав, вчили на бугелі техніку відпрацовувати, ліва-права. Дуже класно відчуваєтся вплив закантовки, або навіть завантажування лижки. Став на праву - тягне вліво:secret: ну і т.д.

Salseros 29.10.2009 21:02

Цитата:

Коментар від Albertowych (Коментар 37468)
Мене, коли починав, вчили на бугелі техніку відпрацовувати, ліва-права. Дуже класно відчуваєтся вплив закантовки, або навіть завантажування лижки. Став на праву - тягне вліво:secret: ну і т.д.

Верное замечание. Принцип управления тотже. Только необходимо учитывать, что едешь не один и избегать резких колебаний :wink:

Дария 29.10.2009 21:03

Сколько уже катаюсь, но с бугелем так говорить до сих пор и не научилась:unknown: Насчет рекомендаций.... тут уже самому надо пристреливаться. ведь за каждой горкой по- разному "ухаживают")

Bola 29.10.2009 21:59

Цитата:

Коментар від Albertowych (Коментар 37468)
...на бугелі техніку відпрацовувати, ліва-права. Дуже класно відчуваєтся вплив закантовки, або навіть завантажування лижки. Став на праву - тягне вліво:secret: ну і т.д.

Так, Альбертович! Для "тренувайння майстерності" ще можна так: завантажив праву, а потім ще і став на зовнішній (правий) кант правої лижі :ROFL: А потім так само на лівій лижі їдеш, і ловиш лівий кант лівої лижі, якщо після попередньої вправи ще вдалося встояти :scared::punish:

Пам"ятаю якось, їхали ми на Пашиному бугелі наверх з дівчиною-бордером, яка тільки навчалася підніматися на бугелі. Вона чесно попередила, що ще жодного разу за декілька днів їй не вдалося дістатися самого верха канатки, але то не страшно - ми всеодно поїхали, вона обхопила за плече, їде поруч боком - я прямо, бо на лижах ))). Десь на середині відчуваю, що вона під мене бордом починає під"їжджати, виштовхуючи мої ноги з-під мене. Кажу - бери від мене, бо починаєш під"їжджати під мене! Вона бере не той кант, і ще активніше виштовхує, в результаті чого я завалююсь на неї, вона вивільняється і залишається на схилі, а я поки ще не можу повністю швабру з-під себе викинути, бо десь зачепилася чи за куртку чи за якесь інше хазяйство. Короче, він так мене протяг на пузі десь метра зо два, а потім я все ж спромігся висмикнути швабру бугіля з-поміж ніг і.... в момент, коли швабра ВИСТРІЛИЛА, я пізнав, що таке СИЛА БУГІЛЯ!!!! Вона як жахне :scared:мене по голові ззаду на своєму шляху до канату, в мене голова так і улетіла в сніг, знов таки шолом врятував, боляче не було - але яка сила! Я так зрадів, що ще не по голові було...:crazy: Таке ) бувало )

Glosster 29.10.2009 22:06

В наших краях, поднимаясь на бугеле, нужно всегда быть готовым к двум неприятным вещам- внезапной пропаже электричества и внезапному обрыву веревки. Иногда первое становится причиной второго, при включении.

Traffic_Jam_[TJ] 29.10.2009 23:29

и еще к стирке своих штанов- а то мазутніе пятна никто не отменял :)

Jolie 30.10.2009 00:07

Цитата:

Коментар від Traffic_Jam__[TJ] (Коментар 37503)
и еще к стирке своих штанов- а то мазутніе пятна никто не отменял :)

Мдааа, це стопроцентно. Ті, хто хоч сезон свого катабельного досвіду провів піднімаючись на бугелі, це розуміють: зашоргані-задерті в одних і тих самих місцях штани завдяки ривкам бугеля, задирки на рукавицях (а то й латки - я так рукавицю подерла на пилипецькому бугелі, ціла історія була, довго розказувати) і плями-плями-плями на штанах (а коли не повезе, то й на рукавах куртки) :pardon:. Як згадаю свій перший комбінезон бруднато-білого кольору (призначений загалом для зимових прогулянок, але не для лиж), який я угробила в свої перші 2 роки катання у Славському - аж ностальгія пробирає :). Зате яка крєпатура була, як ноги потім працювали і нили!

Arci 30.10.2009 08:22

Главное ,что-бы бугеля и креселки не отключались на 4 и более часов,и люди не висели на высоте метров 10-15 (как на Захаре Беркуте в прошлом сезоне)!!!

Salseros 30.10.2009 10:01

Внимательно читаем название темы...:pardon:

_Atom_ 30.10.2009 10:30

А от мені особисто самому на бугелі підніматися куди зручніше ніж вдвох, хоча мені кажуть , що має бути навпаки

Keks 30.10.2009 10:37

Я например начал уверено подниматься когда понял одну истину - ноги должны быть немного расслаблены. Вес тела немного надо перенести на бугель.
Альбертович очень правильно сказал насчет техники. Очень часто происходит, что едешь на одной ноге. Хорошая тренировка.

Ihor 30.10.2009 11:01

та не знаю, коли вперше ставав на той теперішній пластик, ГЛ тобто, послухав мудрих людей і відкатав півтора дня на сьомому підйомнику в Буці, особливих проблем з бугелем на помічав. ні після півтори дня, ні з першого разу...
пс... а всякі там вправи на бугелю - типу на одній нозі, чи легенько покарвити - само собою, звісно коли сам... помагає менше скучати, крім усього іншого...

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 05:05.