з дозволу Lacena, виношу сюди початок листування.
Порадите де краще почитати про рації (інструкція саме для лижників? Так щоб не довга нудна інструкція криво перекладена, а обговорення лижників, які знають які саме функції потрібні для них.
Midland GXT-950. Портативная радиостанция Midland GXT-950. Продажа портативных радиостанций midland в Москве
Зокрема, щодо того, як один канал слухати (5й), а на іншому - спілкуватись з друзями (взято з вашого лінку про
FAQ: Радіозв'язок для гірськолижників і туристів (5канал-446.05625МГц) (Сторінка 1) — Спорядження — Буковель - Форум.)
Дякую,
Олена
В користуванні рацією нічого складного нема.
Дорогу рацію треба настроїти, що не є тяжко - просто ввести потрібну частоту з клавіатури, а дешеві рації мають декілька настроєних каналів.
Я Вам скажу з власного досвіду.
Для рації потрібна гарнітура, щоб кожен раз її з кішені не діставати. Гарнітури бувають різні.
Для того щоб слухати один канал а спілкуватись на іншому потрібна рація Квашенг, але вона достатньо дорога.
краще обговорення Вашого питання перенести в профільну гілку Портативные радиостанции, я думаю це буде цікаво не тільки для Вас.
Дякую за відповідь!
Це означає, що Мідланд не підтримує 2 канали... гарнітура в мене була. Та вона така крихка, що розвалюється весь час. І на моїх очах у друзів - і у мене.
Мідланд не підтримує два канала, але хочу Вас завірити, що якщо Ви будете постійно сидіти на 5 каналі, некомфортності не відчуєте. Не будете ж Ви обговорювати в ефірі якісь подробиці, котрі цікаві тільки ..... .
Бачив в одної дівчонки гарнітуру у вигляді тангенти, це такий невеличкий дінамік з мікрофоном в коробочці, який з під куртки болтається зпереду на шнурочку, дуже класна штука, легше кнопку знайти і під шоломом не тисне.
Додано через 57 секунд
в кого будуть якісні поради?