Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Снаряжение и трёп (https://extreme.com.ua/forum/125-snaryazhenie-i-tryop/)
-   -   Ніж для походів (https://extreme.com.ua/forum/snaryazhenie-i-tryop/9110-nizh-dlya-pohodiv.html)

Falconerwing 09.02.2011 14:15

Я с этого и начинал - изготовить. Как показывает опыт идеально для этого подходит ресорная сталь, рапидовая, и клапан, в моём случае от старенькой Волги. Правда сам не делал ничего кроме ручки, сталью занимался мой друг - кузнец. Все ножи отлично себя показали в эксплуатации. Некоторые уже подарены и новые хозяева, насколько я знаю очень рады :)

Albertowych 09.02.2011 14:35

Цитата:

Коментар від vorigg (Коментар 112756)
стального тросу: дати ковалю і він нагріває і клепає доти поки всі ті дротики не стають однорідною масою,каже що дуже міцний тоді виходить.
Що ви про це думаєте?

приблизно так дамаск кують.
Зробити ніж без достатнього устаткування досить важко, свого часу наробився тих ножів, напевно штук 100 зробив, і викидні і мисливськи, рукоятки з козячої ніжки, сталь найкраща 65г, її треба хромувати щоб не ржавіла. Міцність залежить від гартування. Ще непогані ножі получаються з обійми підшибника, там сталюка легована (лєгірованая) всілякими добавками.

Цитата:

Коментар від Falconerwing (Коментар 112776)
Я..... сталь, рапидовая, .........

Рапідова - з фрези, занадто крихка. Можна взяти ніж від гемблярки товщиною 4мм, обточити на точилі, зробити виборку, полірнути і буде хороший ніж. Тільки під час обробки не перегрівати.

Falconerwing 09.02.2011 14:42

По поводу хромирования согласиться сложно. Если нож постоянно находится в эксплуатации, а не лежит дома на полочке - то хромовое покрытие с него слетает чуть ли не моментально, ну во всяком случае приходит в негодность очень быстро и недостаток №2 - режущая кромка всё равно будет ржаветь. Хорошим выходом из ситуации является воронение - легко восстанавливается в домашних условиях, не даёт клинку ржаветь.

EZ 09.02.2011 14:55

На счет сталей. Неплохо на ножи идет 40Х13, после закалки, доводки и полировки нож не ржавеет.

Pertutto 09.02.2011 14:56

А шо, як шо ніж у салі, то хіба він іржавіє?
А як шо нема сала, то на біса той ніж.

vorigg 09.02.2011 17:05

Цитата:

Коментар від Nickel (Коментар 112775)
Есть масса ножевых форумов. Там, как бы, больше информации "про ножиги" должно быть.

Форуми то є,але цьому ресурсу я більше довіряю...:)
Крім того бачу,що народ "в теме"

Falconerwing 09.02.2011 17:13

Цитата:

Коментар від vorigg (Коментар 112841)
Форуми то є,але цьому ресурсу я більше довіряю...:)
Крім того бачу,що народ "в теме"

А какой уважающий себя Мужыык не "В теме":D

Lesya 09.02.2011 17:58

Цитата:

Коментар від Falconerwing (Коментар 112843)
А какой уважающий себя Мужыык не "В теме"

А мы тут с Lacena свои пацаны в юбках :friends:

пи.ся. Все-таки чисто шкурный интерес. Как можно было сломать ЧЕТЫРЕ штуки швейцарских ножей? Где вы их приобретали?

Falconerwing 09.02.2011 18:15

Так как я их "использовал" - из бука 2х метровые жерди для шалаша резал, консервы открывал (что странно), гвозди из досок пытался вынимать, даже не странно что лезвие вдрыск разлетелось, а покупал в магазине "Людмила". Они у нас оф. представители Викторинокс. Последний - друг из Финляндии привёз; история та же.

Neon 09.02.2011 18:41

Цитата:

Коментар від Falconerwing (Коментар 112868)
из бука 2х метровые жерди для шалаша резал, консервы открывал (что странно), гвозди из досок пытался вынимать

якщо головою битись об стінку то голова теж розлетиться :) це типу використання не за призначенням :) ніж для походу має бути компактним і більшменш гострим.

відкрию вам велику таємницю для зрубування дерев є таке чудо техніки як пила або сокира.

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 03:23.