![]() |
У темі 1 додатків
Цікаво спостерігати, як гора формує шторм. Спочатку поривами вітру, наганяє хмар. Потім вони скупчуються над вершиною і намагаються втекти. Але, гора їх не відпускає. Хмари, як божевільні крутяться і вигинаються, малюючи неймовірні візерунки, під спів вітру. Кінцевою фазою цього дійства, зазвичай, є опади у вигляді дощу, граду, снігової крупи і снігу. Дуже часто трапляються блискавки. А при певних умовах шквали та смерчі. Гарно.:girl_in_love:
|
У темі 2 додатків
Офіційно - грибочки вже є. :) Трошки поїв вчора - як же я засумував за цим смаком.:girl_in_love:
Згадав цікаву історію. В жовтні 2015 року, ми було на святі праці, яке, традиційно організовував наш тренер і Батько Тоша. :cry: Але, тоді він не зміг приїхати, і бандою робітників керував його син Грін. Працювали, як завжди, три дні, прочищали і прорубували траси та труби в нашому рідному ПДБ. Готувались до зими. Останнього дня, ввечері, завершили всі роботи і банда райдерів, почала спускатись з гори до готелю. Якось почало затягувати небо, різко подуло холодом, і почав пролітати перший Сніг. Ну а я вирішив спускатись донизу не схилом, а по лісі, вздовж траси. І тоді я знайшов 14 білих грибочків. Золота осінь тоді була на Боржаві, і гриби. В самім низу в лісі зустрічаю, якогось, явно обкуреного чувака, який лазив на колінах і щось шукав. Запитую: "Що трапилось?" Тиша у відповідь. Я знову: "Щось загубили?" Чувак щось довго думає і каже: Тааааааааааааа, вот, грииибочки підзбииирую. Неадекватний погляд, трясе ним, як смереков на хребті. І показує мені торбу якихось отруйних поганок і мухоморів. Я кажу, я також і показую йому торбу білих грибів. А він у відповідь: "В тебе грибочки - неправильні" Так ми і розійшлись.:) P.S.: Це вже згодом, мені розповідали, що там наркомани, з шипітської поляни, також ходили на тихе полювання за грибочками. Тай таке. :) |
Ну в дечому він правий ) Доречі, зараз наркоманськими грибочками лікують птср військовим. І досі ефективно
|
Цитата:
|
Погугли історію псилоцибин, де приймає участь пентагон. То десь 60ті роки
|
У темі 5 додатків
Спалений (710 м.). Нарешті сюди забрів. Хащі, нічого особливого, ніц не видко. Пес набрав з десяток кліщів. Звичайна дика гора. Але, є один нюанс. На вершині лежить пуста пляшка від горілки - епічно.:( Свиня, отримала свої 13 км, а я декілька грибів.:D
P.S.: Сміття і надалі збираю, і виношу з Лісу. Торба також була епічною цього разу.:( Тай таке. |
У темі 14 додатків
Знову хр.Комарницький Діл. Я планував сюди повернутись, бо ще є незакриті локації. Межиброди. Дві групи скель біля турбази за рікою. Одні скелі біль-менш доступні, інші - лазив по хащам, і шукав. Назвати це відпочинком чи прогулянкою - важко. Спека страшна, вода швидко сі скінчила, добре, що був потічок, то набрав. Непогані скелі. Кліщі, гадюки, як завжди, ідуть в комплекті. Тай таке.
|
У темі 8 додатків
Маршрут: Либохора - Буковинки Задні (1128 м.) - Матагів (1217 м.) - Кичера (1140 м.) (траверс) - Кіндрат (1155 м.) - Либохора. Відстань - 15 км. Команда: Muadib, Толік, Галя, Михайло і NBomb.
Кільце біля села. Давно ми не вибирались з Друзями в гори. Файна прогулянка, щоб поїсти ягід.:girl_in_love: Дякую Друзі.:friends::) |
У темі 11 додатків
Маршрут: Труханів - Сколе. Відстань 21 км. Знову хр.Ключ, знову скелі. Цього разу дуже дика місцина - скельна стіна. Дуже моцні скелі. Навіть нестерпна спека, не зіпсувала вражень від побаченого.:girl_in_love:
|
У темі 8 додатків
Друзі, ось Вам і відповідь, на запитання, чому я ходжу сюди десятки разів - тому, що тут файно. Парашка - красуня.:girl_in_love:
|
У темі 37 додатків
Маршрут: Либохора - р.Щавина - р.Бесарабка - Чорна Сигла (1287 м.) - висота (1180 м.) - висота (1220 м.) - висота (1240 м.) - Буковинець (Тусул) (1258 м.) - висота (1240 м.) - висота (1220 м.) - висота (1234 м.) - Шипкован (1244 м.) - висота (1072 м.) - р.Бесарабка - с.Козаківка - с.Сукіль - висота (800 м.) - Кам'янка. Відстань - 48,1 км. 1,5 дні. День 1 - 32 км. День 2 - 16,1 км. Команда: Muadib і NBomb.
Привіт Друзі. Обіцяний хардкор.:crazy: хр.Чорна Сигла. Це вже був четвертий наш вихід за дану локацію. Історія почалась ще у 2018 році. Тоді, ми якихось стратегічних планів не ставили, то була розвідка. Маслали файно, але, вперлись в локальні сніги, втратили час, і звісно, основної мети не досягли. Але, на хребет все ж таки вилізли і відвідали Буковинець (Тусул) (1258 м.). У 2019 році, ми пройшли частину хребта З Толіком і Галею, основну мету досягли, і відвідали Чорну Сиглу (1287 м.). В 2023 році, хребет нас не пустив. Причина та ж - буреломи, хащі і втрата дорогоцінного часу. Але, тоді в нас був інший масштабний план, і частину задуманого ми виконали. Цього разу, ми виконали основне завдання, і пройшли хребет повністю. Але, це обійшлось нам, неймовірними зусиллями. Всі чотири виходи, дуже важкі і у фізичному, і в психологічному плані. Не кожен хребет любить, коли його відвідують. Факт. Тому й чинить спротив. І я вірю в такі речі. Хребет дав справжній бій. Боровся як вовк. У підсумку в нас рахунок 2:2. І я вважаю це важкою і чесної боротьбою. Пройдуть роки. Хребет відійде від травми, спричиненою нашими відвідинами, а ми продовжимо робити щось своє. Дякую Чорна Сигла за пережиті враження і емоції, за біль і страждання, за судоми в ногах. Дякую за все.:girl_in_love: Самовпевненість. Це, на мою думку, основна причина, всіх бід та нещасть спортсменів. Тому, дуже розумне планування - це життєво важлива необхідність. Правильне та розумне планування, забезпечує успіх операції, мінімізує проблеми та ризики. Muadib. Мені дуже пощастило мати такого напарника, як Ромко. Працюємо ми командою. Розробляємо маршрут, плануємо логістику. Я багато чому в нього навчився. Але, навіть незважаючи на неабиякий досвід, Ви не можете передбачити, коли шторм наломає смерек і завалить ними напрямок руху - на початку квітня, чи в кінці лютого. Природа завжди вносить свої корективи, і про це не слід забувати. Звісно, що на таких локаціях, необхідно працювати командою. Напарник має бути розумним, досвідченим, надійним і перевіреним. Соло на таку локацію не рекомендую. Високий рівень небезпеки. Божевілля. Хребет складний. Буреломи, завали, каменюки, хащі, трави по шию та ожинники. Завали, місцями, вище людського зросту. Вони масштабні і великі. Необхідно дуже добре орієнтуватись на місцевості, бо інакше біди не оминути. Води на хребті нема, зате є ціла купа пасток і перешкод, щоб зломити си голову, і успішно відправитись до пращурів. Увесь хребет рясно заріс ожинником, і це стало для нас дуже великою проблемою. Ми допустили велику помилку, що не набрали достатньо води. Тому воду довелось дуже економити, і останні глотки випили, як спустились з хребта. Ввечері, на горі Шипкован (1244 м.), хопив якийсь блуд, і довго не могли відшукати дорогу на старій вирубці. Але, ми впорались, і щасливо спустились донизу. Живі і здорові. Було дуже важко. Під кінець судоми почали зводити ноги. Висновок - ми пройшли хребет, завдяки високому скілу та досвіду. Тому, бережіться, і не повторюйте наших помилок. Дуже дякую Ромко. Чудова робота Друже. :Bravo: Без тебе, я б ніколи не зміг реалізувати свою Мрію.:friends: Accapi. Мій Чудовий Друг Nickel, подарував мені термомайку. :girl_in_love: І я її взяв протестувати на цей хребет. Дуже задоволений подарунком. Працює відмінно, спина суха, непонатирало спину і плечі. Комфортно сидить на тілі, і дуже зручна. Колір дуже файний і веселий. Нагадує молодий весняний Ліс. Я трішечки її випацькав і позадирав, бо лізли через хащі і ожинники. Але, то не страшно - виперу, і буде як нова. Микола, Дуже Дякую Друже за такий чудовий подарунок. Обняв. До зустрічі. Бережіться.:friends: P.S.: Ось так і підійшла до завершення ця цікава і захоплива історія, тривалістю більше 6 років. І якось стало сумно на душі. :cry: Але, сподіваюсь будуть і інші, не менш захопливі історії та події. Тому, залишайтесь. Попереду ще багато цікавого. Ну якось так. Здається нічого не забув. Дякую за увагу. До зустрічі. Бережіться Друзі. :) |
@NBomb, Пишаюся вами (жодного разу нікуди не ходив без лиж чи вєла). Це дуже крута історія, бро! Таке відношення до гір більшість не зрозуміє. Тому ви окрема каста. Респект.
|
Цитата:
|
У темі 5 додатків
Привіт. Цього разу спостерігав серпанок на горі Кудрявець (1242 м.). Спека по тихі відходить, і то є файно. Зустріти осінь - то святе, то порєдки. В Лісі вже паде жовте листя. І осінь вже відчувається. Клімат змінився. Находив 23 км. Файний день.:)
|
А шо таке серпанок?
|
Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 11:59. |