![]() |
Приедем и порвем всех))))
|
Привіт форумчани!
Мучить мене думка про доцільність та ефективність лижної школи. Багато на цьому форумі було написано, що потрібно в школу, інші писали, що там лиш закріпили свої навики, одним словом думок багато стосовно цього, в кожного свої. По описам, в більшості випадків в школу записувались люди, які практично не вміли кататись та стояти на лижах, або з початковим рівнем катання. Стосовно мене, стою та катаюсь досить впевнено, навчання ніякого не проходив, з дитинства катаюсь на лижах, багато споглядав збоку, як катаються експерти. Питання в чому ,чи варто проходити цілий курс навчання, чи варто взяти декілька годин в хорошого інструктора, та відпрацьовувати навики, зрозуміти недоліки та знову навчатись?? Відео запису як катаюсь, немаю поки, щоб оцінили експерти. Заздалегідь вдячний за вашу думку. |
Варто.
Був в Чеслава (Актів-спорт) в лютому 2011, коли катався вже досить впевнено. Прийляни в "просунуту" групу (наступна після спортивної). Безсумнніву, цей епізод (школа в Чеслава) пішов вельми на користь. Цього сезону подумую про те, щоби знову трохи шліфанутися в Чеслава :-) Додано через 1 хвилину kotandrey, о, земляк. Може де перетнемося, в може де на школі і потусуємося :-) |
Привіт, земляк.
В мене була схожа або і аналогічна ситуація. І я впевнений в тому, що рішення піти в школу (я був в АСС) було абсолютно правильне. По-перше: якщо ти давно стоїш на лижах і ніде не вчився, то в тебе точно є закатані помилки, які зменшують комфорт від катання. По-друге: якщо плануєш колись вилізти із Карпат в більші гори, тоді якась хоча б мінімальна підготовка поведінки в великих горах обов'язкова. Таку підготовку в школі можуть дати. Щодо цілого курсу чи декількох годин навчання: думаю, чим більший в тебе стаж катання, тим більше часу потрібно :) В будь-якому випадку, цілий курс буде тільки краще. Я, наприклад, пройшов всі 7 днів курсу і буду проходити ще. |
Цитата:
Если тебя всё устраивает в катании и получаешь удовольствие - "доцільності" нема. Если же чувствуешь пробелы (дискомфорт) в определённой технике, то выбирай школу нужной направленности - и "ефективність" буде:agree: |
О, нашестя земляків. То добре :-)
Drunk3nSa1lor, до АСС теж маю потенційний інтерес, і до виходу за межі вельвету теж, так що якщо зберешся до Антона - давай знати, досить великеа ймовірність що напрошуватимусі в компанію. Додано через 1 хвилину > Если тебя всё устраивает в катании и получаешь удовольствие - "д тут така справа... не попробувавши персиків, не знатимеш їх смак. незважаючи на те, що багато раз бачив їх на картинці... |
"Тут така справа...":) , як я зрозумів, він знає смак. І, можливо, він його улюблений. А різні там екзотіки - не до вподоби:wink:
|
Salseros, тут така справа... особисто я після АS відчув значно ширший спектр смаку.. дуже ширший... хоча таки так, до того як, не все влаштовувало в поточному та той час відчутті... Але навіть не припускав, що зміна в сприйнятті буде настільки сильною...
|
о школах))
Цитата:
Если вы хотите учиться, значит, вам уже не хватает просто смотреть на тех, кто умеет и уже обнаружили ошибки у себя. И очень хорошо, что вам вашего уровня для вас не достаточно и вам хочется идти дальше. Такие как вы это подарок для любой школы - человек который готов слушать, слышать и учиться:vredinko: Я не знаю какие именно описания вы смотрели, но любая настоящая горнолыжная школа (если мы не говорим об просто коллективе инструкторов почасовых на горе) имеет программу, цели и методику. И постановка на лыжи это начальный, важный, но не окончательный уровень учащихся. Во всех школах без исключения существует многоуровневое обучение. Вместе с новичками вы не окажитесь. Теперь о главном. Лыжи как и любой спортивный снаряд требует знания. И не надо надеяться, что пару часиков ("Покажите как тормозить":skiing:)) хватит, чтобы вы могли ездить как тренер. Чтобы вам это было понятнее, вам нужен хороший опытный учитель, как минимум 4-5 дней постоянных тренировок (чтобы вам не давали ездить как и раньше с ошибками), и последующий самостоятельный накат не один сезон. В любой качественной школе вы познакомитесь с людьми, которые учатся не один курс. Не потому что они глупые, а потому, что растут в своем умении и уже понимают, что путь лыжника с тренером гораздо короче, чем без него. Поэтому, я думаю, что вам нужно определиться с тем, что вы от себя хотите видеть дальше, где хотите ездить (по трассам или вне их), выбрать школу сообразно вашим желаниям, внимательно ознакомиться с методикой, отзывами и т.д. И планировать курс. Кого бы вы не выбрали (если мы говорим о школах) вы точно приобретете знания и точно перейдете на новый уровень катания. Один-два дня - это только теоретически попробовать поездить, а вот выбить ошибки и приобрести навык за пару дней не получится. Проверено. Удачи)) |
Цитата:
|
Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 20:53. |