Цитата:
Коментар від Эльфа
Девочки, подскажите по объему рюкзака. Что-то я никак не могу сообразить на 10 дней просто на море какого объема будет достаточно?
|
Рюкзак треба вибирати:
1) з огляду, що ти плануєш у ньому носити і як збираєшся його використовувати.
2) з огляду на свої фізичні дані - ріст, вага. Особисто я знаю дівчат, які ходять у похід із 60-ти, і 80-ти літровими рюкзаками, маючи хорошу фізичну форму. Я ж таку вагу навіть підняти не можу
(ріст 161 см, вага 57 кг).
Якщо не плануєш ходити з ним у походи, плануєш носити тільки речі для перевезення у поїздах, автобусах, бери щось із літражем 35+ або 45+ - це максимум. Думаю, цього літражу мало би вистачити. FUTURA 38 у такому випадку підходить. Раджу ще глянути на Deuter Guide 30+ або 45+ (знайомий має такий вже багато років, дуже задоволений). Особисто мені ще сподобався Deuter ACT Lite 45+10 SL, ця модель є у різних літражах, є з чого вибирати.
Цитата:
Коментар від Эльфа
...но хотелось бы рюкзак в городе использовать (приходиться носить вещи довольно часто к родителям, да и в этом году оценила как все таки хорошо ходить с рюкзаком по магазинам) вот из-за этого не хочется брать объем с запасом. На данное время думаю хватит ли мне 35 л или надо больший объем брать?
|
У місті рюкзак такого об"єму непрактично використовувати - надто великий цей літраж для дівчини. Тому тут поняття "універсальний рюкзак для поїздок, міста і т.п." не доречне. Якщо вибирати оптимальний рюкзак для міста серед тих де "Дойтерів", раджу глянути на Deuter FUTURA 22, Deuter Cross City, Deuter Giga, Deuter Giga Office Pro, Deuter Gigant, Deuter Harvard (саме останній я нещодавно придбала і дуже задоволена вибором).
Цитата:
Коментар від Эльфа
Кто может подсказать на что стоит обратить внимание при покупке рюкзака и на чем можно сэкономить?
|
На якість пошиву, міцність лямок, замків, зручність (як лягає по спині), функціонал (що куди можна пихнути) і ще багато дрібничок. У нас є кілька те по вибору різних рюкзаків (у розділах про гірський туризм і фрірайд), які, в принципі, стосуються вибору всіх рюкзаків.
Економити можна у випадку, якщо рідко використовувати девайс і не використовувати його у якихось екстремальних подорожах. Якщо є плани подорожувати досить часто і активно, економія, як на мене, неприпустима.
Цитата:
Коментар від Эльфа
И еще вопрос: "проветриваемая спина" это реклама или на самом деле помогает?
|
Не реклама - доводилось лазити у гори влітку із рюкзаком для фрірайду - спина дуже добре провітрювалась, вся волога відводилася
(правда, футболка має бути із синтетики, а не х/б). Це якщо ми говоримо про "Дойтери", щодо інших марок я не в курсі.