Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Славське (https://extreme.com.ua/forum/56-slavske/)
-   -   К езде на бугеле - будь готов! (https://extreme.com.ua/forum/slavske/4760-k-ezde-na-bugele-bud-gotov.html)

Salseros 29.10.2009 13:22

К езде на бугеле - будь готов!
 
У темі 3 додатків
Специально в помощь для тех лыжебордеров, которые всё же собираются открыть для себя Тростян и испытать себя на прочность:)

Ибо "Кто предупреждён - тот вооружён."(с)

Будьте здоровы!


Из неписанного, но понятого дорогой ценой:


1. "Г-г-главное не б-боятся..."

В момент старта надо немного подвинуть снаряд вперёд, чтобы не было резкого рывка особенно при мокром снеге.
Не садитесь на швабру - она должна вас просто толкать сзади.
Ноги слегка согнуты, у горнолыжника носки лыж подгружены.
КРАЙНЕ ЖЕЛАТЕЛЬНО чтобы один из участников чувствовал себя на бугеле
уверенно

2. "Падаешь сам - но товарища выручай"

Если чувствуете, что теряете контроль над ситуацией и вот-вот упадёте - предупредите соседа и отваливайтесь в сторону. В результате этого манёвра вы не только увернётесь от наезда следующей пары, но и, в свою очередь, не устроите кегельбан на лыжне:help:.

3. "Учи матчасть!"

ОЧЕНЬ ВАЖНО умение "завести бугель" на вершине.
Посмотрите перед спуском, как это делают другие. Ничего военного нет, просто надо вовремя расслабиться и заметить, что подъём кончился и с бугелем, который стал как родной, прийдётся растаться:cry:.

(Простое бросание бугеля может привести к его перехлёсту через трос и остановке бугеля(в лучшем случае))

4. "В нашем деле главное чётко знать, где заканчивается экстрим и начинается..."

Друзья, рассчитывайте свои силы и контролируйте имеющееся у вас время.
Настоятельная рекомендация всем новичкам: начинайте с креселки и спускайтесь в Долину чайников к Нижней станции Среднего Запада. И тренируйтесь.

А напоследок есть хорошая новость.
Не нервничайте сильно: 90% поднимаются на бугеле с первого раза:Yahoo!:. Но это не значит, что нет шанса упасть на 10-й:oops: Все так начинали и относятся с пониманием к этим временным трудностям.

Кому будет совсем плохо - обращайтесь к Ski Patrol - вывезем :friends:

Дария 29.10.2009 13:26

Бугель можно считать отдельным видом спорта:D

Keks 29.10.2009 19:14

2Salseros
Я предлагаю в этой теме давать рекомендации тем, кто учиться кататься на бугеле. Я например его освоил где-то с седьмого раза и то ноги очень уставали.

Albertowych 29.10.2009 20:23

Цитата:

Коментар від Keks (Коментар 37461)
2Salseros
Я предлагаю в этой теме давать рекомендации тем, кто учиться кататься на бугеле. Я например его освоил где-то с седьмого раза и то ноги очень уставали.

Мене, коли починав, вчили на бугелі техніку відпрацовувати, ліва-права. Дуже класно відчуваєтся вплив закантовки, або навіть завантажування лижки. Став на праву - тягне вліво:secret: ну і т.д.

Salseros 29.10.2009 21:02

Цитата:

Коментар від Albertowych (Коментар 37468)
Мене, коли починав, вчили на бугелі техніку відпрацовувати, ліва-права. Дуже класно відчуваєтся вплив закантовки, або навіть завантажування лижки. Став на праву - тягне вліво:secret: ну і т.д.

Верное замечание. Принцип управления тотже. Только необходимо учитывать, что едешь не один и избегать резких колебаний :wink:

Дария 29.10.2009 21:03

Сколько уже катаюсь, но с бугелем так говорить до сих пор и не научилась:unknown: Насчет рекомендаций.... тут уже самому надо пристреливаться. ведь за каждой горкой по- разному "ухаживают")

Bola 29.10.2009 21:59

Цитата:

Коментар від Albertowych (Коментар 37468)
...на бугелі техніку відпрацовувати, ліва-права. Дуже класно відчуваєтся вплив закантовки, або навіть завантажування лижки. Став на праву - тягне вліво:secret: ну і т.д.

Так, Альбертович! Для "тренувайння майстерності" ще можна так: завантажив праву, а потім ще і став на зовнішній (правий) кант правої лижі :ROFL: А потім так само на лівій лижі їдеш, і ловиш лівий кант лівої лижі, якщо після попередньої вправи ще вдалося встояти :scared::punish:

Пам"ятаю якось, їхали ми на Пашиному бугелі наверх з дівчиною-бордером, яка тільки навчалася підніматися на бугелі. Вона чесно попередила, що ще жодного разу за декілька днів їй не вдалося дістатися самого верха канатки, але то не страшно - ми всеодно поїхали, вона обхопила за плече, їде поруч боком - я прямо, бо на лижах ))). Десь на середині відчуваю, що вона під мене бордом починає під"їжджати, виштовхуючи мої ноги з-під мене. Кажу - бери від мене, бо починаєш під"їжджати під мене! Вона бере не той кант, і ще активніше виштовхує, в результаті чого я завалююсь на неї, вона вивільняється і залишається на схилі, а я поки ще не можу повністю швабру з-під себе викинути, бо десь зачепилася чи за куртку чи за якесь інше хазяйство. Короче, він так мене протяг на пузі десь метра зо два, а потім я все ж спромігся висмикнути швабру бугіля з-поміж ніг і.... в момент, коли швабра ВИСТРІЛИЛА, я пізнав, що таке СИЛА БУГІЛЯ!!!! Вона як жахне :scared:мене по голові ззаду на своєму шляху до канату, в мене голова так і улетіла в сніг, знов таки шолом врятував, боляче не було - але яка сила! Я так зрадів, що ще не по голові було...:crazy: Таке ) бувало )

Glosster 29.10.2009 22:06

В наших краях, поднимаясь на бугеле, нужно всегда быть готовым к двум неприятным вещам- внезапной пропаже электричества и внезапному обрыву веревки. Иногда первое становится причиной второго, при включении.

Traffic_Jam_[TJ] 29.10.2009 23:29

и еще к стирке своих штанов- а то мазутніе пятна никто не отменял :)

Jolie 30.10.2009 00:07

Цитата:

Коментар від Traffic_Jam__[TJ] (Коментар 37503)
и еще к стирке своих штанов- а то мазутніе пятна никто не отменял :)

Мдааа, це стопроцентно. Ті, хто хоч сезон свого катабельного досвіду провів піднімаючись на бугелі, це розуміють: зашоргані-задерті в одних і тих самих місцях штани завдяки ривкам бугеля, задирки на рукавицях (а то й латки - я так рукавицю подерла на пилипецькому бугелі, ціла історія була, довго розказувати) і плями-плями-плями на штанах (а коли не повезе, то й на рукавах куртки) :pardon:. Як згадаю свій перший комбінезон бруднато-білого кольору (призначений загалом для зимових прогулянок, але не для лиж), який я угробила в свої перші 2 роки катання у Славському - аж ностальгія пробирає :). Зате яка крєпатура була, як ноги потім працювали і нили!


Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 16:00.